ABD Polisi, 22 yaşındaki Robert E. Crimo III adlı zanlının kısa bir kovalamacanın ardından yakalandığını duyurdu.

Saldırganın Highland Park kentinde bir çatıdan tüfekle ateş açtığı olayda en az 24 kişi de yaralandı.

Silahlı saldırının ardından Highland Park hava sahasına uçuş kısıtlaması getirildi.

Chicago'daki olay ülkedeki son kitlesel silahlı saldırı. ABD'de 20222 yılın her haftasında kitlesel silahlı saldırılar oldu. Başkan Joe Biden şiddetten "şoke olduğunu" söyledi.

Crimo, saatler süren bir insan avının ardından yakalandı. 22 yaşındaki zanlı daha önce "görüşülmek istenen kişi" diye tanımlanmıştı, ancak polis gözaltının ardından sorumlunun Crimo oluğunu söyledi.

DSÖ'den uyarı: 'Felaket boyutlarına ulaştı' DSÖ'den uyarı: 'Felaket boyutlarına ulaştı'

ABDde bağımsızlık günü kutlamasında 6 kişiyi öldüren zanlı gözaltında

SALDIRGANIN VİDEO GEÇMİŞİ ŞOKE ETTİ

Crimo’nun dijital geçmişini inceleyen yetkililer dikkat çeken detaylara ulaştı.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, 'Awake' lakabı ile bilinen saldırgan internette pek çok rap şarkı yüklediği ortaya çıktı.

İnternete yüklediği videolardan birinde kurşun geçirmez yelek giydiği görülen 'Awake' adeta saldırının sinyalini vermiş.

'HİÇBİR ŞEY BENİ DURDURAMAZ, KENDİM BİLE'

Chicago Ttribune'de yer alan habere göre, ise söz konusu videolardan birisinde şu sözler yer alıyor;

'Sadece yapmam gerek... Bu benim kaderim. Her şey buna yol açtı... Hiçbir şey beni durduramaz, kendim bile.'

Saldırganın YouTube kanalında en çok izlenen videoda ise kask ve kurşun geçirmez yelek giydiği anlarda arka fonda kahkaha sesleri duyuluyor

16 BİN DİLEYİCİSİ VARMIŞ!

Saldırganın rap parçalarının ise Spotify isimli çevrimiçi müzik platformunda yayınlandığı ve burada 16 bin dinleyicisi olduğu ortaya çıktı.

ABDde bağımsızlık günü kutlamasında 6 kişiyi öldüren zanlı gözaltında

Zanlı, yürüyüş başladıktan kısa bir süre sonra ateş açmıştı. Beş yetişkin olay yerinde ölürken, bir kişi de hastanede hayatını kaybetti.

Kentin belediye başkanı Nany Rotering "Özgürlüğümüzü ve toplumumuzu kutlamak için bir araya geldiğimiz bir günde trajik hayat kayıpları nedeniyle yas tutuyoruz" dedi.

Bölgede yaşayan ve Chicago Sun-Times gazetesine konuşan Miles Zaremski "Hızlı bir şekilde atılan 20-25 el silah sesi durdum. Bu yüzden tabanca veya pompalı tüfek olmadığını düşünüyorum" dedi.

Yerel TV kanalı WGN'e konuşan Michael adında bir görgü tanığı ise "Hemen solumuzdaydı ve tekrar saldırdı. Bir kadın yere düştü" dedi.(Hürriyet)