Fatma ASLAN KUNDAKCI

Yoğun katılımın gerçekleştiği bayramlaşma töreninde konuşan MHP Bursa İl Başkanı Cihangir Kalkancı, bayramların birlik ve beraberliğimizin en önemli unsurlarından olduğuna değinerek, Türk ve İslam aleminin bayramını kutladı. Ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanı Kalkancı, “Türkiye’nin bekası sağlama alınmadıkça, İslam dünyası huzur ve istikrara kavuşturulmadıkça, sevinçlerimizin bir yanı buruk, umut ve hayallerimizin bir yanı buhranlıdır” dedi. 

DAĞITMA VE PARÇALAMA SENARYOLARI

Kalkancı, “Türk İslam coğrafyasını mesken tutmuş kanlı hesaplaşmalar bayramlarımızı gölgelemekte, masum ve günahsızların çığlıkları yüreklerimizi tırmalamaktadır. Hem Türkiye hem de komşu ülkeler zalimlere taşeronluk yapan kiralık cinayet ve terör örgütlerinin uzun süredir hedefindedir. Figüranları zamana göre değişen ve değiştirilen dağıtma ve parçalama senaryoları ısrarla, inatla ve istikrarlı şekilde tedavülde tutulmaktadır. Kandil’de Türk bayrağı dalgalanmadıkça, Suriye ve Irak’taki terör kampları yok edilmedikçe Türk milletine ve bölge halklarına huzur, dirlik ve güvenlik gelmeyecektir. Bu vesileyle Pençe harekatına katılan kahraman askerlerimizin başarıyla görev yapmasını ve zaferle ülkelerine sağsalim dönmelerini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu. 

2023 HEDEFLERİNE KİTLENEREK

“FETÖ, PKK/PDY ve IŞİD gibi insanlık suçlusu cani örgütler bütünüyle tasfiye edilmeden ne Türkiye ne de insanlık huzur yüzü görmeyecektir” vurgusu yapan Kalkancı, “Ülkemizin yegane amacı, bekamıza yönelmiş ağır husumet varlığını kaynağında yok etmek olmalıdır. Üzerinde yaşadığımız coğrafyada ebedi olmanın başka şansı da yoktur. Bu adım Cumhur İttifakı sayesinde gelecek asırlara damga vuracak, istikamet çizecektir, beklenti ve ümidimiz budur. Türk milleti 2023 hedeflerine kitlenerek kutlu ve parlak bir istikbalin yörüngesine girecektir. Türkiye’yi denemiş ve başarısız olmuş senaryoların karanlığına çekme gayretleri ise tam manasıyla siyasi gericiliktir. Aziz milletimiz kendi kararını tayin hakkına yapılan suikast girişimlerini öngörü ve ferasetiyle boşa çıkaracak ülkemizin milli ve tarihsel mirasına dört elle sarılacaktır. Sokak arası diplomasi ve karanlık görüşmelerle 15 Temmuz’un rövanşını yığınak yapanların milletimizden yiyeceği tokadın sesi inanıyorum ki Pensilvanya’dan duyulacak, Kandil’den yankılanacaktır” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL İÇİN ÇALIŞIN

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ise konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine değindi. Bizans oyunları sergilenmeye çalışıldığını ileri süren İsmet Büyükataman, “31 Mart'taki yerel seçimler mahalli seçim olmanın çok ötesinde idi. Ülkemiz ve bölgemizin bekasına yönelik gayretler tezgahlanmaya çalışıldı. Usulsüzlük, hukuksuzluklara yapılan itirazlar neticesinde profesyonel bir hırsızlık örneği ortaya çıktı. Yüksek Seçim Kurulu’na sunulan bilgi ve belgeler doğrultusunda hukukun katledildiğini gördük. İstanbul'daki akraba ve tanıdıklarınızı arayarak 23 Haziran'daki seçimde AK Parti adayı Binali Yıldırım'a oy vermeleri yönünde telkinde bulunun” dedi.

BİRİLERİ HEP İÇİMİZDE

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu da Türkiye'yi dış güçlerin hiçbir zaman kendi haline bırakmadığını dile getirerek, "Bu vatanda yaşayacaksak, mutlaka birilerinin ellerinin içimizde olduğunu bilerek yaşamalıyız. Bunların öncelikli hedeflerinden biri de Milliyetçi Hareket’tir. Milli direnç, milli ruh için her türlü riski göze alabilen tek hareket Ülkücü Hareket ve bunun siyasi oluşumu Milliyetçi Hareket’tir" şeklinde konuştu.