Uludağ Üniversitesi, Kan Bağışı ve Kök Hücre Paneli´ne ev sahipliği yaptı. Uludağ Üniversitesi, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ve Kızılay UÜ Şube Başkanlığı ortaklığında gerçekleştirilen panelde kan bağışı ve kök hücrenin önemine vurgu yapıldı.
“ORGAN BAĞIŞI KADAR ÖNEMLİ”
Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, kan bağışı ve kök hücre konusunun Türkiye´nin en önemli ve stratejik konularından bir tanesi olduğunu vurguladı. Sağlık Bakanlığı´nın da bu önemli konuyu tek elden yönetmek adına tüm yetkilerini Kızılay´a sunduğunun altını çizen İl Sağlık Müdürü Akan, “Sağlık Müdürlüğü olarak bizler her zaman böyle çalışmalara içtenlikle destek verdik ve bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. Kan bağışı ve kök hücre konusunda adımlar atılabilmesi adına Türkök´ün kurulmuş olmasını ben çok önemsiyorum. Organ bağışı kadar kök hücre nakli de son derece hayati bir konudur. Bu konuların çok iyi işlenmesi ve topluma çok iyi şekilde anlatılarak bağış oranının arttırılması gerekmektedir” dedi.
KÖK HÜCRE KONUSUNDA CİDDİ MESAFELER ALINACAK
Kızılay Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Dokunmazer ise yaptığı açılış konuşmasında “Yıllardan beri kan toplama konusunda çok büyük emekler sarfettik. Bugün bu çalışmalarımızın neticesini görüyoruz. Bir de kök hücre konusu ele alınacak. Kök hücre konusunda da önümüzdeki yıllarda çok önemli mesafeler almış olacağımıza inanıyorum. Bizlere üniversitenin kapılarını ne zaman ihtiyacımız olsa sonuna kadar açan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay´a ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Yıllardır çok başarılı çalışmalar yapan Türk Kızılayı Uludağ Üniversitesi Şube Başkanı İbrahim Öztahtalı´ya da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.