Özkan YILDIRIM
 

  • Başkanım, öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki  Kalbiselim Derneği kurulmuş olduğu 2014 yılından bu zamana her geçen yıl  yapmış olduğu çalışmaları  ve hizmetleri ele aldığımızda büyük bir ivme yakalamış ve  ülkemizin en önde gelen STK’ların   başında gelmektedir. Çalışmalarınız  nasıl gidiyor? Bereket devam ediyor mu?  Bizlere ve gazetemizin  okuyucularına bir   değerlendirme yaparsanız sevinirim?


“BEREKET” ARTARAK DEVAM EDİYOR..

Elbette, memnuniyetle. Aynen o şekilde  Allah’ımıza şükürler olsun ki bereket her geçen yıl artmakta. Avrupa milli görüş teşkilatlarına bağlı olan Hasene Derneğimizin her sene yapmış olduğu kurban organizasyonu 2020'yi Hasene Derneği ile beraber  yaptık. Toplam 1100 aileye kurban eti dağıtımı yaptık ve halihazırda bu dağıtımlarımız devam ediyor. Onun  haricinde yine 500 paket erzak dağıtımı gerçekleştirdik, ilaveten 1250 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğumuzu bayram öncesi giydirdik. Ayrıca  yine bir hayırsever arkadaşımızın desteği ile bir çok  ailemize nakit  yardımlar  gerçekleştirdik.

      Biz yardımlarımızı yaparken hayır yapacaklar ile  hayır alacak kişileri  karşı karşıya getiriyoruz. Yüklü miktarda yardım yapacaklara  biz hesap  numarası göndererek hesabımıza parayı   gönderin kesinlikle demiyoruz. Hayırsever buraya geliyor ,oturuyor hayır alacaklar da geliyor, zarfın içerisine parayı koyuyoruz, makbuzunu yazıyoruz, karşı tarafa veriyoruz. Karşı taraf içerisinde ne  olduğunu dahi  bilmiyor. Ta ki eve gidip  zarfı açtığında görüyor. Yardımlar bu şekilde oluyor Elhamdülillah... Burada da bir güvenin yanı sıra gönül rahatlığıyla böyle bir işe girmiş olmak çok önemli.Böylelikle her geçen gün bu şekilde yardım yapmak isteyenler de artıyor…

RAMAZAN’DA 5000 AİLEYE ERZAK DAĞITTIK

      Şimdi  ayrıyetten 3-4 aydır soğuk hava depomuzu da Kalbiselim Derneği olarak faaliyete geçirdik.Tabi bu soğuk hava deposu dağıtmak maksadıyla gelen ürünlerin tazeliklerini koruması, soğuk zincirin  kırılmadan ürünlerin dağıtılmasını sağlamış oluyoruz. Dondurma olsun, kahvaltılıklar olsun daha bir çok yiyecek , içecek meşrubatlar olsun onları soğuk hava depomuz da bekletiyor. Sonrasında da ihtiyaç sahibi ailelerimizle buluşturuyoruz. Ramazan'da da yine 5000 aileye erzak dağıttık, yine çok büyük miktarda da ayni ve  nakdi yardımlarda bulunduk. Hatta Osmangazi ve Yıldırım Kaymakamlığı bize yapmış olduğumuz çalışmalarla ilgili teşekkür belgeleri verdiler. Ramazan'da bir hafta içerisinde 10 tır geldi. Bu tırlarla  gelen ürünleri başta yetimler olmak üzere bütün ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Dağıtmış olduğumuz erzaklar içerisinde gerçekten yok yoktu  desem yeridir…

Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti

BELEDİYELERİMİZLE, KAYMAKAMLIKLARIMIZLA DİYALOĞUMUZ HEP KUVVETLİ..

Ayrıca Ramazan ayı içerisinde, Orhaneli Belediyesi’ne, Keles Belediyesi’ne 100’er koli erzak. Osmangazi  ve Yıldırım Kaymakamlıklarına  her ikisine de  300'er koli erzak dağıtımı gerçekleştirdik. Belediyelerimiz ile   Kaymakamlıklarımızla koordineli bir şekilde çalışmalar yürütüyoruz ve bu bağlamda  bu  sene de çok güzel bir yol kat ettik, İnşallah ilerleyen süreçte Hasene  Derneği ile bu birlikteliğimiz  çok daha güzel yarınlara daha doğru ilerleyecektir.

   Başkanım gerçekten güzel konular anlattınız son olarak buradan ne tür mesajlar vermek istersiniz?  Neler söylemek istersiniz?

VEFA DESTEK GRUBUNDAYIZ...

Kalbiselim Derneği olarak Cumhurbaşkanlığımızın  kurmuş olduğu Vefa Destek Grubunda yer almaktayız. Yakında kamu yararına Dernekler statüsüne de geçeceğiz  inşallah.

KESİNLİKLE AYRIM YOK..!!!

Kalbiselim Derneği olarak dil, din, ırk ,siyaset ayrımı yapmadan herkese yardım etmekteyiz. Biz kesinlikle sadece Suriyelileri hizmet vermiyoruz bu şekilde bizi etiketlemek isteyenler de bulunmakta.. Biz bu algıyı kırmak için Kalbiselim Derneği olarak kimsenin diline, dinine, ırkına , siyasetine bakmadan Allah rızası için gece gündüz çalışıyoruz. Bizim için tabi öncelik  yetimler, sonrasında ihtiyaç sahibi aileler olmak üzere yardımlarımızı 7/24 gece gündüz devem ettiriyoruz. 5 aracımız ve 25 çalışanımızla   her zaman sahalardayız..

Son olarak buradan Bursa'da yaşayan, Türkiye'de yaşayan bütün vatandaşlarıma sağlık, sıhhat, afiyet ve mutluluklar diliyorum. Allahın selamı üzerlerine olsun