Özkan YILDIRIM
İstanbul Üniversitesi, Beyazıt Kampüsü,  Oval Salonda gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gerçekleştirdi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya,  AK Parti İstanbul Milletvekili Doç.Dr. Sare Aydın Yılmaz, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Ak, İstanbul Göç İdaresi Müdürü, İstanbul SGK İl Müdürü Murat Göktaş, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Öğretim Üyesi Prof.Dr. Yusuf Adıgüzel’in yanı sıra daha birçok kamu kurum ve kuruluşundan  katılımcıların yer aldığı çalıştaya Bursa'dan davetli olarak sadece Kalbiselim Derneği katıldı. İstanbul Üniversitesi Beyazıt kampüsünde gerçekleştirilen uluslararası göç ve ekonomik uyum çalıştayı sonrasında sohbet etme fırsatı yakaladığımız Kalbi Selim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları organizasyonu şöyle özetledi.

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül


 ÇALIŞTAY ÇOK BAŞARILI GEÇTİ..
“Devlet erkanı ve İstanbul protokolünün yanı sıra birçok hocamızın da katılımı ve İmra  Derneği'nin organizasyonu ile yapılan “uluslararası göç ve ekonomik uyum” çalıştayı çok yararlı geçti, bu kapsamda bizde çalıştay da ki  yerimizi aldık. İstanbul Üniversitesi'nde görevli birçok öğretim üyesi   hocalarımızla fikir teatisinde bulunmanın yanı sıra İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu ile de güzel yararlı bir görüşme gerçekleştirdik, dernek olarak kendilerine çalışmalarımızdan bahsettik kendileri de bizleri  sağ olsunlar dinlediler. Bursa’da yaşayan Suriyelilerin Türkçe eğitim öğretimlerine büyük önem verdiklerini, merdiven altı çalışanlarla ilgili ciddi mücadele içinde olduğumuzun bilgisini verdik. Kalbiselim’in yaptığı insani çalışmaları yakından takip ettiğini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Sorumluluk bilinci içinde çalışan, Suriyelilere kol kanat olan, Bursa’da sivil topluma örnek olacak adımlar atan, nerede mazlum varsa yardımına koşan Kalbiselim derneği herkese örnek oluyor” şeklinde ifadeler kullandı.

SOYLU ÇALIŞTAYA KATILACAK
Başkan Osman İpekçioğulları, Bakan Süleyman Soylu’ya Bursa’da gerçekleştirecekleri ve Türkiye’nin farklı illerindeki üniversitelerden akademisyenlerin katılacağı ‘Mazlumları Kucaklama' Çalıştayı ile  ilgili bilgiler verirken, İçişleri Balanı Soylu’nun Bursa’daki programa katılacağını da ifade etti.  Ayrıca yine çalıştay sürecinde birçok kişiyle özel görüşme fırsatı yakaladık ve böylelikle dernek olarak ileriki süreçte yapmayı planladığımız   çalışmaları çok daha çeşitlendirerek yol almayı amaçlıyoruz. Bu bağlamda bizleri yalnız bırakmayan destekleriyle bize her zaman  güçveren, destekleyen Bursa'daki bütün iş adamlarımıza, işverenlerimize,  herkese buradan sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyorum.” 

GÖREN GÖZÜ ÇARPAN YÜREĞİ İŞİTEN KULAĞI OLABİLMEK...
Yardıma muhtaç insanlarla, hayırsever vatandaşlar arasında bağlantı kurarak iyilikleri ve güzelliklerin artmasını sağlayarak  toplumdaki birlik, beraberlik ve yardımlaşma olgusunun yaşatılmasına büyük katkı sağlayan Kalbi Selim Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, Almanya merkezli Hasene Derneği ile ortak projelere başladı. Kalbi Selim Derneği, yine bu hayır faaliyeti kapsamında 1000 aileye de erzak yardımında bulundu. Türk ve Suriyeli yetim çocuklar ve aileleri başta olmak üzere toplumdaki yardıma muhtaçların “gören gözü”, “çarpan yüreği” ve “işiten kulağı” olan Kalbiselim Derneği, yine geçtiğimiz günlerde Yetim çocuklara Afad Eğitiminin de verilmesini sağladı. Kalbiselim Derneği’nin gerçekleştirmiş olduğu faaliyetleri, etkinlikleri saymaya kalksak inanın buradaki sayfalarımıza sığmaz.


HAYIR KÖPRÜSÜ...

Yardıma muhtaç insanlarla, hayırsever vatandaşlar arasında ‘Hayır Köprüsü’ oluşturarak, toplumdaki birlik, beraberlik ve Yardımlaşma olgusunun yaşatılmasına büyük katkı sağlayan Kalbi Selim Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği, iyiliklere ve güzelliklere giden yolun birlik ve dayanışma ruhu ile değer bulacağına inanmakta.  Kalbi Selim Derneği Türk ve Suriyeli yetim çocukları ve aileleri başta olmak üzere toplum içerisindeki yardıma muhtaçların her zaman yanında olduğu gibi bu kapsamda Hasene Derneği ile de hizmet çeşitliliğine giderek , yeter ki hizmet olsun anlayışıyla  hızlı ,çabuk kararlar vererek ayrıca  dinanizm kazanmış olan örnek bir çalışma modeline sahiptir. 
 

KALBİSELİM’E  ULAŞMAK ÇOK KOLAY..
Bursa'da sosyal sorumluluk projeleri anlamında belki de en kapsamlı çalışmalar yürüten derneklerin başında gelen Kalbi Selim Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği’nin genç ve başarılı Başkanı Sayın Osman İpekçioğulları yönetiminde adından bundan sonrada çok fazla bahsettireceğe benzer. derneğe ulaşmak isteyenler Duaçınarı Mahallesi’n de hemen  Ankara Caddesi üzerinde  hizmet veren derneğe,  0533 416 65 02 nolu numaralardan da ulaşabilirler.