Kahve içimi hoş kokusu etkileyici bir içecek. Kahve aktif mesanesi olan kişilerde idrara çıkma sıklığını arttırıyor. Bu nedenle bazı kimseler kahve içmemeli? İşte detaylar...

BAĞIRSAK RAHATSIZLIĞI OLAN KİŞİLER

Beslenme uzmanı Angel Planells, kafein ishal olma olasılığını arttırarak irritabl bağırsak sendromu da dahil olmak üzere bağırsakların düzenini değiştirebilir ve hatta artmasına neden olabilir. Bu nedenle irritabl bağırsak sendromunuz varsa kafeinli içeceklerden mümkünse kaçınmanız yoksa sınırlamanız önerilmektedir.

Glokom (Göz tansiyonu) Nedir? - Prof. Dr. Vedat Kaya

GLOKOMU OLAN BİREYLER

Yakın tarihli bir araştırmaya göre glokom hastalığı olan bireylerde kafein tüketiminin göz içi basıncı arttırdığı ortaya çıktı. Bu nedenle glokom yan göz tansiyonu olan bireylerin kafein alımını sınırlandırması eğer mümkünse tamamen kesmesi öneriliyor.

AŞIRI AKTİF MESANESİ OLAN KİŞİLER

Hepimiz uzun bir yola çıkmadan önce büyük bir fincan kahve içmenin bizi zora sokacağını biliyoruz. Kafein alımı idrara çıkma sıklığını artırdığı gibi aciliyetini de artırabilir. Düzenli olarak kahve içmiyorsanız bu etkiye karşı daha hassas olabilirsiniz.

Bursa 'Şehir'de Bursa 'Şehir'de

Kalp Hastalıkları ve Korunma Yolları Nelerdir?

KALP HASTALIĞI OLAN BİREYLER

Kahvenin içerisinde bulunan kafein, kan basıncında ve kalp atış hızında geçici artışlara neden olabilir. Özellikle önceden kalp rahatsızlığı olan herkesin kahve tüketmeden önce hekime danışması ve önerilen miktarlarda kahve tüketmesi gerekmekte.

HAMİLELER

Hamile kadınların düşük, erken doğum gibi istenmeyen sonuçlar yaşama riskini en aza indirmek için kafeini günlük 200 miligram ile sınırlandırması öneriliyor. Bu miktar iki fincan kahvede bulunan kafeine denk gelmektedir. Bununla birlikte, British Journal of Medicine'de 2020 yılında yayınlanan bir incelemedei, hamilelik sırasında güvenli bir kafein alımı olmadığı sonucuna varmıştır. Bu nedenle hamile kadınlar kafein alımı konusunda mutlaka doktorlarına danışmalıdır.