Gürsu'da Kumlukalan Köyü sınırlarında yaklaşık 130 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren tekstil fabrikasında bayramın birinci günü çıkan yangın, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda İstanbul, Kocaeli, Eskişehir ve Yalova’dan da destek için gelen toplam 60 araç ve 2 helikopterle yaklaşık 10 saat süren çalışmanın ardından söndürülmüştü. Bizzat fabrikanın içine girerek alevlere müdahale edilirken, 6 itfaiye personeli yüksek ısıdan etkilenmiş, 1 itfaiye personeli de hafif yaralanmıştı. Yangına fabrika içinde müdahale eden itfaiye eri Salih Yaşa ise çöken çatının altında kalmıştı. Hemen yangın alanından çıkarılıp, ambulansla hastaneye kaldırılan Yaşa’nın iki kolunda da kırıklar olduğu belirlendi.

FACİA AZ ZARARLA ATLATILDI

İtfaiyenin özverili çalışmaları sonucu olası büyük bir facianın en az zararla atladıldığı yangının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hastanede tedavisi süren itfaiye eri Salih Yaşa’yı ziyaret etti. Beraberindeki İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan ile birlikte Yaşa’ya geçmiş olsun dileklerinde bulunan Başkan Altepe, daha büyük bir acı yaşanmamasının büyük bir teselli olduğunu söyledi. Başkan Altepe, bayram günü olmasına rağmen büyük bir özveriyle çalışan tüm itfaiye personelini tebrik etti.

İZİNLİ PERSONEL DE MÜDAHALE ETTİ

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yangınla ilgili raporunu da hazırladı. Raporda, ekiplerin olay yerine ihbardan 10 dakika sonra ulaştığı, yangının büyük olması nedeniyle takviye ekipler istendiği hatta izinli personelin de çağırılarak söndürme çalışmalarına destek vermesinin sağlandığı vurguladı. Özellikle tüm ekiplerimiz yanan binanın içine girerek ve yangına sıfır yaklaşarak canla başla olağanüstü çalışma sergilediği, tam otomatik araçlarla ve diğer araçlarla çok koldan hortumlar atılarak, köpük işlenerek yine Türkiye’de sadece bir kaç ilde olan 42 metrelik tam otomatik köpük kulesi araçla dakikada 6 ton köpük püskürtmek suretiyle yangının, yanan alanda tecrit edildiğine vurgu yapıldı.