Kastamonu´nun İnebolu ilçesine bağlı Çiçekyazı köyü Çandır Mahallesi´nde 9 Aralık günü Ganime Salcıoğlu´nun (89) yalnız yaşadığı evde, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangının kısa sürede büyüyerek tüm evi kaplaması üzerine, Ganime Salcıoğlu´na ait ev, içerisinde eşyalarıyla birlikte yanarak küle döndü. Yangın sonrası akrabalarının yanına yerleşen yaşlı kadın için yardım kampanyası başlatıldı. Bu kapsamda yürütülen yardım kampanyasından haberdar olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Salcıoğlu´na gereken yardımın yapılması için yardımcılarına talimat verdi.

Bunun üzerine İnebolu´ya gelen Topbaş´ın danışması İsmail Hakkı Turunç, köye gelerek yanan evde incelemelerde bulundu. AK Parti İnebolu İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu ile de görüşen İsmail Hakkı Turunç, Ganime Salcıoğlu´na ait kullanılmayan atıl vaziyetteki iki katlı betonarme binanın restore edilerek yaşlı kadına teslim edileceğini bildirdi.

Çiçekyazı köyünde ikamet eden Ganime Salcıoğlu´nun aynı köyde oturulmayacak halde başka bir evinin daha bulunduğunu ve bu evin onarılması için çalışma başlattıklarını söyleyen AK Parti İlçe Başkanı İsa Karamehmetoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş, İnebolu´da evi yanan Ganime teyzenin haberini televizyondan veya gazetelerden görüp, danışmanı İsmail Hakkı Turunç´a İnebolu´ya gidip yapabilecekleri bir şey olup olmadığını öğrenmesini istiyor. Bunun üzerine ilçemize gelen İsmail Hakkı Turunç, benimle birlikte evi yanan Ganime teyzeyi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizde bulunduk. Daha sonra yanan evi ve onarılması düşünülen evde incelemelerde bulunduk. Yanan evin yaklaşık 200 metre yakınında iki katlı betonarme bir bina daha var. Bu bina oturulacak halde değil. Dana önce giriş katı bu binanın kahvehane olarak kullanılırken, birkaç değişikle oda haline getirilmiş. Biz, burasını restore ettirip, kapısını, camını, mutfağını, odalarını onaracağız ve evi oturulacak hale getireceğiz. Bununla ilgili ustalarla görüşüyoruz. Ustalarımızı alıp, söz konusu evde hafta sonu incelemelerde bulunacağız ve hesap çıkartacağız” dedi.
Karamehmetoğlu, çalışmaları kısa sürede tamamlamayı amaçladıklarını kaydetti.