Büyükataman'dan AB'ye tepki! Büyükataman'dan AB'ye tepki!

Siyasi partiler, akademik odalar, kooperatifler, muhtarlar gibi geniş bir yelpazede çalışan Bursa’nın kadınları, erkek siyasetinin kalesi Özgen Çay Bahçesi’nin çınarları altında toplandı. Kadınların farklı bakış açılarına rağmen birlikte olabilmenin, birlikte fikir üretebilmenin güzelliklerini sergilediği toplantının açılış konuşmasını yapan 24.Dönem Bursa Milletvekili Sena Kaleli, siyasetçi olarak, kadın girişimci olarak biliyorum ki kadınların etkin olduğu yerde önemli başarılara imza atılır dedi. Kaleli konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dayanışmayı becerdiğimiz takdirde, cinsiyet ayrımcılığından başlayarak tüm ayrımcılıkları ortadan kaldırdığımızda kadınlar dünyayı değiştirebilecek. Eğer biz birbirimizi desteklersek siyasette, akademik odalarda, kooperatiflerde, iş dünyasında, farklı karar merkezlerinde kadınların olmasını sağlayabilirsek, emin olun hem Türkiye hem de dünya değişmiş olacak. Kadınlar mücadele alanlarını genişleterek ilerliyorlar. Ben Seçerim Derneği  ile kadınların daha aktif görevler üstlenmesi için mücadeleye hazırız. Siyasi yaşamımdan sonra Bursa’da görünmez olmaya çalıştım. Benden korkanları korkutmamaya çalıştım. Ama şimdi daha çok korksunlar. Tek başıma değilim. Birçok kadınla geliyorum. Artık kendim için değil genç ve aktif kadınların daha etkin olması için çalışacağım. 'Ben seçerim Derneği’nden destek isteyebilirsiniz. Sizlere çok güveniyorum. “

Ben Seçerim Derneği Başkanı Nildem Bayazit ise "Bursa’da birinci yıldönümümüzü kutlamanın coşkusunu yaşadığımız bugün sizlerle ağımızı genişletmekten mutluyuz. Birlikte hareket etmenin önemine inanıyoruz. Kadınlar adına bir baskı grubu oluşturmak istiyoruz. Mücadeleci kadınları görünür kılmak istiyoruz" dedi. Bayazit, derneğin ilk amacının siyaset yapan kadınların çarptığı duvarları ortadan kaldırmak, ikinci amaçlarının ise bir şekilde karar verme mekanizmalarına erişmiş kadınların kendi sistemlerindeki üst yönetimlere daha kolay ulaşmalarını sağlamak olduğunu vurguladı.

Dernek kurucuları arasında yer alan Hilal Dokuzcan, “En temel özelliğimiz direkt isim üzerinden destek vermek, herhangi bir şekilde adaylığa talep açmış kadınların yanındayız. Siyasi alanda ve karar mekanizmalarında pastadaki paydan bize biçilen dilime teslim olmayıp pastayı yeniden yapıp eşit dağıtma mücadelesi içindeyiz“diye konuştu.

Dernek kurucularını arasında bulunan siyaset bilimci ve geçmiş dönem milletvekillerinden Binnaz Toprak ise Türkiye’de en güçlü hareketin kadın hareketi olduğunu, ancak kadınların milletvekili, belediye başkanı gibi görevlere gelemediğini belirtti. Toprak, Derneğin yaptığı geniş çaplı bir anketle kadınların siyası olarak durumlarını ve istekli olup olmadıklarını araştırdıklarını ve çok kısa sürede anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.