BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar
Özlem ATAÇ
Kadınların sosyal ve ekonomik hayatın içinde aktif rol almasını sağlamak, birlik, beraberlik ve dayanışmayı güçlendirmek için kadınlara büyük destek veren Nilüfer Belediyesi, bu kapsamda ilçe sınırlarındaki 33 kadın derneğiyle imzaladığı iş birliği protokolünü yeniledi. İki yıl geçerli olacak protokole göre Nilüfer Belediyesi, gerçekleştireceği etkinlik, festival, açılış ve çeşitli organizasyonlarda, kadın dernekleriyle iş birliği yaparak, katkıda bulunacak. Nilüfer Halk Evi’nde gerçekleşen protokol imza törenine yoğun katılım gerçekleşti. Törende konuşma yapan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “Üretim ve dayanışma kenti Nilüfer’de, kadın emeğini değerlendirmek, kadın istihdamını artırmak ve kadınların sosyal hayatın içinde daha fazla yer almalarını sağlamak için başlattığımız işbirliğimizi atacağımız imzalarla bir protokole bağlayacağız” dedi. 
TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ YOK
“Kadınların örgütlenmesini, dayanışma içinde hareket ederek, birlikten doğan kuvvetle hayatın her alanında güçlenmelerini, yükselmelerini istiyoruz” diyen Başkan Erdem, “Bu nedenle Nilüfer Belediyesi olarak uzun yıllardır Nilüfer’in her mahallesinde kadın dernekleri kurulsun diye çaba sarf ediyoruz. Bu çabanın sonucunda Nilüfer’in 33 mahallesinde kadın derneği kurulmuş durumda. Türkiye’de kadınların böylesine örgütlü bir yapı oluşturduğu başka bir kent olduğunu sanmıyorum. Öncelikle bunu başardığınız için hepinizi kutluyorum. İmzalayacağımız ve 2 yıl geçerli olacak bu protokolle Nilüfer Belediyesi olarak kadın derneklerinin faaliyetlerini sürdürmelerine destek vereceğiz. Belediyemizin gerçekleştireceği etkinliklerde kadın dernekleriyle işbirliği yaparak onların gelir elde etmelerine katkıda bulunacağız” değerlendirmesinde bulundu. 
 
KIRSALA TURİZM HAREKETİ
Bir süredir mekan ihtiyacı olan kadın derneklerine mekan ayarlama yönünde çalışmalar yaptıklarını belirten Erdem, “10 kadın derneğimize prefabrik binalar yaptık ve şubat ayında kendilerine anahtarlarını teslim ettik. Bu dernekler şimdi yeni mekanlarına yerleşme aşamasında… İnanıyorum ki güzel işler yapacaksınız. Özellikle kırsal nitelikli mahallelerimizi turizm açısından hareketlendirmek istiyoruz. Bu konu sizlerin desteğiyle olacak. Kırsal kalkınmayı siz kadınların işbirliğiyle başlatacağız. Kadın derneklerinin ürettiği ürünlerin yaygın biçimde tüketiciye ulaşması için de çalışmalar yapacağız. Yeter ki siz dayanışmadan vazgeçmeyin” diye konuştu. 
 
PROTOKOLE İMZA ATAN DERNEKLER ŞÖYLE
Nilüfer Misi Köyü Kadınları Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Görükle Kadın Dayanışma ve Kültür Derneği, Kayapa Kadınlar Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Gölyazı Balıkçı Kadınları Yardımlaşma Derneği, Özlüce Eski Sanatları Koruma ve Yaşatma Kadın Derneği, Ürünlü Kadınları Yardımlaşma, Dayanışma, Kalkınma ve Kültür Derneği, Atlas Köyü Kadınları Dayanışma Derneği, Dağyenice Köyü Kadınları Dayanışma Derneği, Nilüfer Cumhuriyet Mahallesi Kadın Dayanışma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Nilüfer Kadın Dayanışma, Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Çalı Kadınları Kültür ve Dayanışma Derneği, Çatalağıl Mahallesi Kadınları Kalkındırma ve Dayanışma Derneği, Nilüfer Fadıllı Mahallesi Tanıtma Kadın Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Fethiye Gönüllü Kadınlar Derneği, Yaylacık Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Barış Kadın Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Altınşehir Kadın Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği, İhsaniye Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Demirci Kadıneli Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Nilüfer Esentepe Kadın Dayanışma ve Kültür Derneği, Ahmet Yesevi ve Balat Kadın Derneği, Büyük Balıklı Kadın Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Nilüfer Işıktepe Mahallesi Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Konak ve Çamlıca Kadın Dayanışma ve Kültür Derneği, Yolçatı-Üreten Kadın Derneği, Ertuğrul Mahallesi Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Kültür Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Nilüfer Konak Altıneller Kadın Dayanışma ve Kültür Derneği, Badırga Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Konaklı Köyü Kadınları Üretim Derneği, 23 Nisan Mahallesi Kadın Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, 29 Ekim Kadınları Dayanışma Yardımlaşma ve Kültür Derneği, Nilüfer Ataevler Kadın Dayanışma Derneği…