2013 yılında IŞİD tarafından kaçırılan gazeteci Bünyamin Aygün, Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşi programına katılarak esaret altında katıldığı günleri anlattı. Gültepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Milletvekili Adayı Şirin Ünal’ın yanı sıra çok sayıda Kağıthaneli vatandaş katıldı. Söyleşide vatandaşların merak ettiği soruları cevaplayan Aygün, çatışma bölgelerine ait fotoğraflarını da sergiledi.

RÖPORTAJA GİDERKEN ‘IŞİD’ TARAFINDAN KAÇIRILDI 
Aygün söyleşide IŞİD tarafından ilk kaçırıldığı anı anlatarak, “ Oradaki karşılayan gazeteci vardı adı Tarık ondan artık haber alınamıyor ama onu kim aldı hala haber yok ondan kimse bilmiyor nerede olduğunu. O beni yanına aldı dedi ki bana ‘ağabey ben sen bırakmam’ aldı ormanın ortasında bir yere götürdü beni. Etrafa ateş etmeye başladı hatta bana silahı verdi ‘al sen de at ağabey’ dedi. Korkacak bir şey olmadığını söyledi bana yanımızda asker de vardı. Daha doğrusu orada köylüler. O arada benim Türkiye hattım da çekiyordu. Beni arayanlara hatta sözler veriyordum ağabey telefonu akşama atarız fotoğrafı falan diye sözler veriyordum. Derken röportaj yapacağımız yere gidiyorduk. Benim ayağım önünde yerler var. Biraz şehrin dışına çıktık bir araba önümüzden diğeri arkamızdan bizi sıkıştırdı. Maskeli adamlar geldi gözümü bağladılar. Ben dedim hayatımda ilk defa ben böyle bir şey yaşadım” dedi. 

“BANA KENDİLERİ İÇİN ÇALIŞMAMI TEKLİF ETTİLER” 
Kaçırıldıktan sonra IŞİD tarafından kendileri için çalışmaları noktasında teklif aldığını söyleyen Aygün kendisi ile konuşan militanların Avrupa’dan gelen Türk asıllı insanlar olduğunu belirterek, “Bana dediler ki ‘bizimle irşada var mısın’? Ben olmaz dedim. ‘Arabayla göndersek’ dediler yine olmaz dedim. Sizin normal bir teklifiniz yok mu dedim o zaman sert davrandılar tabi bana. Ben onlara dedim ki bana nasıl güveneceksiniz peki bana tüfeği vereceksiniz ben size sıkarsam. Benim gördüklerim Avrupa’dan gelmiş Türklerdi, ‘ben buraya şehit olmaya geldim’ diyorlardı. Onlar bana ‘ beni ha sen vurmuşsun ha Esad vurmuş ha muhalifler, fark etmez’ diyorlardı. Hepsinin bir bomba düzeneği var sıkıştığı yerde kendini patlatıyorlar” ifadelerini kullandı. 

“BİZİMDE İÇİNDE 40 GÜN ZOR GEÇTİ” 
Söyleşi sonunda Bünyamin Aygün’e çiçek ve plaket takdimi yapan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Aygün’ün kaçırıldığı dönemlerde üzüldüklerini dile getirerek, “ Devlet büyüklerimizin kendisine sahip çıkıyor olması bizi biraz daha rahatlattı. Söylediği gibi biz aramızda hem arkadaşları hem de ailece konuştuğumuzda devletimizin yetkilileri biz takip ediyoruz biz her şeyi yapıyoruz diye tam rüyasında gördüğü gibi olaylar yaşandı. Onlar bizi biraz rahatlatırdı ama bizim içinde zor geçen bir 40 gün olmuştu. Tekrar geçmiş olsun. Dünyada hiç kimseye hiçbir zaman zarar gelmesin istiyoruz” şeklinde konuştu.
Öte yandan program sonunda Aygün, “IŞİD’in Elinde 40 Gün” adlı kitabını sevenleri için imzaladı.