Meslektaşları bir Oscar alabilmek için yanıp tutuşurken "Ben istemem" diyen aktör sizce kim olabilir? 

Tabii ki Johnny Depp...

Hollywood´un en "cool" aktörlerinden Johnny Depp, belli ki günün birinde Oscar alsa bile sahneye çıktığında çığlıklar atıp mutluluk gözyaşları dökmeyecek. Zaten, onu o halde hayal etmek de oldukça güç değil mi?Kılıktan kılığa girme işinin kitabını yazan, tam 3 kez Oscar´a aday olan ama her seferinde heykelciği bir başkasına kaptıran Johnny Depp sonunda resti çekti. Londra Film Festivali´nde soruları yanıtlayan Depp, kendine yöneltilen kim bilir kaçıncı Oscar sorusunu bu kez şöyle yanıtladı: "O şeylerden birini kazanmak istemiyorum."

Oscarsız oyuncunun bu çıkışı, "Ben zaten istemiyorum ki" tarzı bir kedi-ciğer meselesi değil. Johnny Depp´in güçlü bir sebebi de var: "Konuşmak zorunda kalmak istemiyorum."Demek ki Oscar konuşması tahmin ettiğimizden de baş belası bir iş olabilir...Tabii ki Depp konuyu biraz daha açtı: "Kazanmak demek birisiyle yarış içindesinizdir demektir ve ben kimseyle yarış içinde değilim. Yalnızca kendimden ödün vermiyorum ve ne istersem onu yapıyorum. Bazen insanlar bu durumdan hoşlanmaz ama sorun değil."

Johnny Depp´in bu sözlerini tek bir yere bağlayabiliriz:

Johnny Depp daha önce 2003 yapımı Karayip Korsanları, 2004 yapımı Finding Neverland ve 2007 yapımı Sweeney Todd Oscar´a aday olmuştu. Depp´in, ülkemizde 16 Ekim Cuma günü vizyona girecek yeni filmi  Kara Düzen´deki (Black Mass) performansı ile Oscar´a bir kez aday olacağı kulislerde şimdiden konuşuluyor.