İznik´te Hakan İsen (32) ve Necmettin Pehlivan´ı (63) öldürdüğünü itiraf eden Ahmet Çakar´ın, "3´üncü bir cinayetim daha var" iddiası üzerine İznik İlçe Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Polis, araştırmasında cinayete kurban gitmiş olabileceklerini düşündüğü iki maktulün izine ulaştı. İsen ve Pehlivan´ın cansız bedenlerinin bulunduğu noktalarda gerçekleşen olay yeri tatbikatında üçüncü bir kişiyi daha öldürdüğünü öne süren Ahmet Çakar´ın ifadelerinden yola çıkan polis, 1997 yılında tarihi Lefke Kapı surları içerisinde cansız bedeni bulunan Mustafa Toker ile 2000´li yılların başlarında Belediye Pasajı giriş katında gece meydana gelen ve sabah cesedi bulunan bir kişinin ölüm nedenlerini araştırmak üzere çalışma başlattı.

TOKER CİNAYETİYLE BAĞDAŞIYOR

Çakar´ın 18-20 yıl önce işlediğini öne sürdüğü cinayet, 1997 yılında ölü bulunan Mustafa Toker´in ölümüyle bağdaşıyor. Ancak, mekan Çakar´ın belirttiğinden farklı. Çakar, üçüncü cinayeti belediye pasajında işlediğini iddia ediyor. Bu ifadesine ise 2000´li yıllarda belediye pasajında ölü bulunan 45-50 yaşlarındaki şahsın ölümü uyum gösterse de Çakar´ın belirttiği yıl, gerçeğini tutmuyor.

BİLMECEYE DÖNMÜŞ DURUMDA

Toker´in ve ismi bilinmeyen diğer kişinin ölüm şekli Çakar´ın işlediği cinayetler ile benzerlik taşıyor. Polis, her iki maktulün de cinayete kurban gitmiş olabileceği yönündeki sır düğümü çözmeye çalışıyor. Polis, bu iki kişinin Çakar ile bağlantısının olup olmadığını saptamak amacıyla adli tıp raporlarına ulaşmaya çalışıyor.