İznik gölünde güneşin suya düştüğü mart ayının son haftası ve ekim ayının ilk haftasında düzenlenen Günbatımı Şenliği, İznik Kaymakamlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi, İznik Belediyesi ve Fotoğraf Derneği ortaklığında gerçekleştirildi. Belediye İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezi’nde düzenlenen “Güneş ile suyun kavuştuğu yer: İznik gölü” isimli sergide ilçenin güzellikleri gözler önüne serildi. Her yanı dağlar ile kaplı olan İznik gölünde sadece Karsak boğazı olarak bilinen çatal şeklindeki boşluktan güneş suya batıyor gibi görünüyor. Bu durum, dünyadaki göllerde çok nadir görülebiliyor.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, “İznik’te güneş farklı doğar ve batar. İznik gölünde güneş sevdiğine farklı kavuşur. İznik gölü çok cömert bir gölümüzdür. Ağustos ve eylül aylarında ise türkuaz bir renge bürünür. Seyretmeye doyum olmaz. Sağlık açısından da birçok faydaları vardır. Sodalı suyu adeta insanlığa şifa dağıtmaktadır. Siz İzniklileri hiç sivilceli ve yaralı gördünüz mü? Hayır, göremezsiniz, çünkü İznik gölündeki sodalı su onları tedavi eder. Bugün bu güzelliği yaşamak nasip olmadı. Fakat İznik gölü her haliyle mükemmeldir. İşte böylesine muhteşem bir gölü tüm dünya insanlarına sunmak istedik” dedi.

3. İznik Gün Batımı Şenliği, İznik Fotoğraf Derneği'nin hazırladığı fotoğraf sergisi gezildikten sonra Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kokteyliyle son buldu.