İznikspor Gençler Gücü olarak 1953 yılında kurulan İznikspor, bir dönem 3. lig'de de oynayarak adını spor camiasına duyurmuştu. Dönem dönem değişik liglerde mücadele eden Yeşil-Beyazlı ekip üst üste evine 7 kez kupa kazandırma başarısı elde etti. 2014-2015 yılı Futbol Sezonunda Bursa Süper Amatör Lig'de mücadele edecek olan İznikspor, geçmiş yıllardaki başarılı yıllarına dönmek adına İznikspor camiasını iftarda buluşturularak eski anıları yeniden canlandırdı.

ESKİ FUTBOLCULAR DA KATILDI

İznikspor iftar yemeğine Bursa Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Cemal Vardar, Bursaspor Altyapı sorumlusu Ali Turan, Bursa İl Teftiş Kurulu Başkanı Osman Kılınç, Büyükşehir Spor Kulübü Başkan yardımcısı İlhan Satık, İznikspor Başkanı Mehmet Hıştıroğlu ve Yönetimi, İznikspor eski başkanları, İlk futbolcuları, Efsane futbolcuları, Kaleci ve Teknik kadrolarda görev alan sporcular katıldı.

GEÇMİŞ ANILARIM TAZELENDİ

Amatör kümede ilk futbol oynadığı maçının İznikspor maçı olduğunu ifade eden Bursa Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Cemal Vardar, "Buradaki ağabeylerimizle o zaman ki toprak sahada futbol oynuyorduk. Geçmiş anılarımda tazelendi. Kendilerini zevkle izlediğimiz değerli büyüklerimizi burada bir arada görmek, bu büyük topluluğu bir araya getirmek gerçekten çok güzel bir şey. Bursa Amatör Spor Camiası adına örnek teşkil edecek bir ortam. Böyle bir birlik ve beraberliğin sağlanmasında emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu.

İZNİK ÇİNİSİ HEDİYE EDİLDİ

İznikspor'un değişik dönmelerinde efsane olarak anılan Ali, Taşkın, Cesur Tufan ve Rende Mehmet ise yıllar sonra bir arada olmanın mutluluğunu yaşadı. Eski kaleci ve teknik kadrolarında yer aldığı iftarda anılar yeniden tazelendi. Programda eski yıllar anısına düzenlenen slayt gösterisinin ardından İznikspor Başkanı Mehmet Hıştıroğlu¸ Bursa'dan programa katılan Cemal Vardar, Ali Turan, İlhan Satık'a İznik Çinisi hediye etti.