Özkan YILDIRIM - Gökhan GÜNDOĞDU

İznik'te Göksu Park'ın yanı sıra benzin istasyonu, lokanta, cafe, emlak sektörü,açık havada düğün salonu işletmeciliği yapan ve et mangal konseptini de Göksu deresinin kenarındaki tesisleriyle hizmet yelpazesini genişleten işletme  ortaklarından Emin Aydın ile özel bir röportaj gerçekleştirdik.

Emin Bey öncelikle bizleri, ekibimizi bu güzel tesisinizde konuk edip, misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Sizi   tanımak  isteriz en başta tabi sonrasında Göksu Park’ın kuruluşu ve bu günlere  geliş sürecini   bizlerle ve okuyucularımızla paylaşırsanız sevinirim? 

İZNİK-ORHANGAZİ YOLUNUN 2.KİLOMETRESİNDEYİZ

Ben Emin Aydın ,1985 doğumluyum. İşletmemizin dört ortağından biriyim. Aziz Kaya, Hanifi Aktürk ve Şaban Aktürk’te yine şirketimizin diğer ortakları. Tabi ilk önce emlakçılıksektöründe çalışmalar yürütüyorduk. 2018 yılında İznik-Orhangazi yolunun  2. kilometrede bulunan 9000 metrekarelik bu araziyi aldık, burada bir benzin istasyonu zaten vardı biz onu Petrolofisi’ne çevirdik. Sonrasında  bünyemizde marketi kahveyi ve lokantayı da kattık. İznik bölgesinde büyük eksikliği hissedilen açık  havada düğün salonu hizmeti vermeye başladık, burada güzel bir yenilemeye gittik. Göksu Park açık havada düğün salonumuz da 3000 kişiye kadar hizmet verebilmekteyiz. Ama tabi bu pandemi sürecinde bunu 2000 kişiye kadar indirmiş durumdayız. 

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

GÖKSU DERESİ KIYISINA  ET MANGAL TESİSİMİZİ DE AÇTIK

Hemen istasyonumuzun yanından Göksu deresi geçiyor bu Göksu Deresi'nin yanında güzel bir şekilde halkımızın hem zamanlarını geçirebilecekleri hem de yemeklerini yiyebilecekleri bir et mangal tesisimizi de bu yılın başlarında açmış bulunmaktayız. Et mangal tesisimizde kırmızı et ve beyaz et çeşitlerinin hepsi bulunmaktadır, özel olarak hazırlamış olduğumuz etlerimizi halkımıza burada sunmaktayız. Dereboyundaki et mangal tesisimizde 150-200 kişi aynı anda hizmet verebilmekteyiz. Güzel temiz ve buradaki küçük adacığımızla , köprümüzle gerçekten şirin bir mekan olması yönünde planlamalarımızı yaptık ve bunu hayata geçirdik .

KAHVALTI SERVİSİMİZ GÜN BOYU MEVCUT

Et mangal bölümümüzde  ayrıca sabah kahvaltımız da var. Kahvaltı servisimiz  gün boyunca devam etmektedir. Serpme kahvaltımızda 28 çeşit kahvaltılığımızla  halkımızın hizmetindeyiz. Bu hizmet anlayışı hem İznik’de yaşayan hemşerilerimiz ,hem de İznik-Orhangazi yolundan geçen müşterilerimiz tarafından gerçekten güzel bir tevekkül görmektedir. Tabii öğle saati ile birlikte az önce de söylemiş olduğum gibi kırmızı et, beyaz et servisimizde başlamaktadır. Toplamda 30 kişilik personel ile hizmet vermekteyiz, düğün salonumuzun faaliyette  olduğu gün ve gecelerde  personel sayımız 45-50'lere kadar çıkmaktadır. Ayrıca Tacir köyünde bir benzin istasyonumuz daha var.

Emin Bey pandemi sürecinde hem kapalı hem açık düğün salonları  kapandı büyük sıkıntı yaşandı sektörde biliyorsunuz.Peki bu kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte Göksu Park'ta durum nasıl ilerliyor?

ÇALIŞMALAR GAYET GÜZEL GİDİYOR

Çalışmalar gayet güzel gidiyor aşağı yukarı hafta içi de hafta sonu da Eylül'ün ortalarına kadar doluyuz.Tabi  Eylül sonu itibariyle mevsimde değişiyor biliyorsunuz. Düğünlerimiz genelde İznik'ten gelenler,Yenişehir'den gelenler var, köylerden de tabii gelen var çoğunlukla bu bölgeden oluyor. Bu kadar yeşil alana sahip olan ayrıca bu kadar kapasiteli geniş olan bir yerde yok bu manada gerçekten halkımız insanlarımız tarafından güzel bir şekilde rağbet görmekte Göksu Park.

Emlak ofisi anlamında da bu bölgede hizmet vermektesiniz, genelde halkımız buralarda hangi yönde yatırımlarına yön veriyorlar?

İlçemiz şansı çünkü doğallığını koruyor

Bu bölgede genelde tarım arazisi aranılıyor. Bunun yanı sıra pandemidendolayı yeşil alan almak isteyen insanlar da var.İşte bir bungolowu  koyup bir şey yerleştirip hafta sonlarını burada geçirmek istiyorlar. Tabii bu manada İznik'te çok şanslı bir bölge , göl kıyısında  çok geniş sahili var, bunun yanı sıra işte yaylalara yakın olması dağ  tarafındakibir çok köyün bulunması , serin bölgelerin bolluğu  İznik’i öne  çıkartıyor. Bunun yanı sıra emlak ofisi olarak Orhangazi'de bir ofisimiz var ,iki ortağımız da orada. 

ORHANGAZİ’NİN AVANTAJI ÇOK FAZLA

Orada kendi mülklerimizde  var alsatyaptığımız bir yer, tabi Orhangazi Ticaret anlamında daha hızlı biliyorsunuz, buraya nazaran Orhangazi biraz daha farklı bir bölge  sanayivar.Gemlik'teki yerli araba fabrikasının olacağı nedeniyle daha da hızlandı. Yalova'ya ,Bursa'ya, İstanbul'a Osmangazi Köprüsü ile çok yakın. İznik bu bağlamda daha bakir, daha doğal bir yer.Göçebe oyunları olacak biliyorsunuz arka tarafımızda  600 dönüm bir yer var orada. Balkan ülkelerinden vesaire dünyanın birçok yerinden gelip orada spor yapacaklar, geleneksel anlamda güzel bir faaliyet olacak.İznik’imize güzel bir renk katacak. 

Birçok iş kolunda hizmet vermektesiniz, grup gibisiniz aynı zamanda. Peki Göksu Park olarak gelecek hedeflerinizde neler var Emin Bey?

İnşaat ile ilgili hedeflerimiz var ona bağlı yapsata girmeyi düşünüyoruz.İnşaatlara  başlayıp yarım bırakan kişilerde var biliyorsunuz, bu sektörde. Biz hedef anlamında gerçekten şirket olarak burada ofisimiz ve diğer çalışmalarımızın hizmetlerimizin yanı sıra bu bölgede yatırım yapılabilecek projelere yatırım yapma isteğimiz  var. Böylelikle yapsat anlamında da  halkımıza bu yönde  hizmet vermeyi düşünüyoruz. 

Buranın değerlerine sahip çıkmamız lazım

Sonuç itibarıyla bu yöreden kazanan bir işletmesiniz ve kazanmış olduklarınızı buradaki STK’lara, kuruluşlara destek sağlıyorsunuz değil mi?

Tabii ki buranın ekmeğini yiyoruz buranın değerleri var sonuç itibarıyla bu değerlere sahip çıkmamız lazım üzerimize düşen bir görev olduğu zaman bizde omuz atmaya çalışıyoruz.Son olarak işte İznik sporumuzun a takım ve altyapı takımlarının formalarını yaptırdık. Yine geçmiş olduğumuz süreçte de buna benzer  desteklerimiz oldu. Bundan sonraki süreçte de inşallah bu tür çalışmalarımıza bu tür faaliyetlerimize devam edeceğiz sonuç itibariyle bu bizim görevimiz. Son olarak başta İznik'te yaşayan Orhangazi'de yaşayan hemşerilerimiz olmak üzere 84 milyon Türk insanına İznik’ten  sevgilerimi,selamlarımı göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum.