Özkan YILDIRIM

****Öncelikle bizleri, ekibimizi bu güzel fonksiyonlu işyerinizde konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Hüseyin Bey sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım sonrasında çalışmalar yürütmüş olduğunuz sektörlerle ilgili bizimde sizlere sorularımız olacak.

İLÇEMİ ÇOK SEVİYORUM

----Bizlere öncelikle böylesine güzel bir fırsat tanıdığınız için teşekkür etmek istiyorum. Ben Hüseyin Ereğli, 1975 İznik doğumluyum, doğma büyüme buralıyım ilkokulu bitirdikten sonra 9 sene hiç aralıksız matbaada çalıştım. Ondan sonra askerden geldim kahvehane açtım, ilerleyen süreçte 3 internet kafe açtım, işlettim. Ardından tekrardan kahvehane açtım market çalışmaları yaptım, kömür, meşrubat işi yaptım.

HALI YIKAMA-TÜP SATIŞI-TESBİH ÜRETİMİ

Ayrıca damacana su pet grubu satışları yaptım. Sonrasında tüp işine girdim 12 sene kadar önce, öncelikle Total tüplerini sonrasında Mogaz’ın tüplerini sattım. Şu anda yine BP gazın tüpleri ile çalışmalar yapıyoruz.4 yıldan beri de ayrıca Halı Yıkama işleri yapıyoruz. Ve son olarak da bir buçuk yıldan beri tesbih üretimi gerçekleştiriyoruz. 23 yıllık evliyim büyük oğlum Eray, küçük oğlum Berat ayrıca eşim de bu çalışmalarımızda bizlere yardımcı oluyor, aile işletmesi de diyebiliriz. Tabii biz ilkokuldan sonra çalışmaya başlayınca büyük sıkıntılar yaşadığımızdan çocuklarımızın da aynı şekilde sıkıntılar yaşamasını istemiyorum. Öyle olmasın diye onlara burada bu olanakları sağlamış durumdayım.

****En son tesbih üretimi işlerinize eklenmiş sanırım. Ne tür tesbihler üretiyorsunuz yapımını gerçekleştiriyorsunuz Hüseyin Bey?

KEHRİBAR, BİLARDOTOPU, UÇAK CAMI VE KUKA AĞACINDAN TESBİH YAPIYORUZ

 ----Şöyle söyleyeyim; Kehribar tesbihlerimiz var, 36'lı sistem olarak geçiyor. Sistemsiz 33'lü tesbihler de yapabiliyoruz. Kehribar, bilardo topundan ve ayrıca uçak camından da tesbihler yapmaktayız. Ayrıca Brezilya tarafından gelen kuka ağacından da tesbihler yapmaktayız. Tesbih işinden memnunuz şükürler olsun bu anlamda tabii bizim burada en büyük avantajımız yer kirası vermemiş olmamız. Hepsi kendi yerimiz hem tüp işleri, hem Halı Temizleme işleri, hem de bu tespih üretim işlerini kendi yerimiz de yapıyoruz. Tabi bu bizi avantajlı kılıyor.

***Üretmiş olduğunuz tesbihler genelde nerelerden daha çok talep görüyor?

  ---- Adana bölgesi tabii bu konuda çok meraklı, Ankara'dan da yine birçok yere gönderiyoruz ama bütün Türkiye genelinde bir talep var. Bu yapmış olduğumuz özel tesbihlerle ilgili bilgileri kısaca böyle özetleyebilirim.

 ****Şimdi de gelelim isterseniz Halı yıkamaya hangi tür halıları ve de bunun yanı sıra yorgan ve battaniyeleri yıkıyorsunuz?

HER TÜRLÜ HALI YIKAYABİLİYORUZ

----Bütün halıları yıkaya biliyoruz. Kayseri, İran halıları, yün dokuma hepsini yıkaya biliyoruz. Özenle yapıyoruz güzel bir şekilde paketleyerek teslimatını 4 ile 5 gün arasında teslim ediyoruz. Bunun yanı sıra yorgan ve battaniye yıkamalarını ise özel olarak yapıyoruz 17 kiloluk bir makinemiz var.

HER BATTANİYE, YORGANI AYRI AYRI YIKIYORUZ

Her battaniyeyi, yorganı ayrı ayrı tek tek yıkıyoruz, kesinlikle ayrı yerlerden gelen ayrı ayrı ailelere ait battaniyeleri yorganları aynı anda yıkamıyoruz. Ayrı ayrı teker teker makinelerimizde yıkıyor ondan sonra kuruduktan sonra teslimatını yapıyoruz. Eşim bu manada bu konuda çok titiziz, bunun bu şekilde yapılması ile ilgili kendisi de gerçekten yoğun bir çaba harcıyor.

****Şimdi de isterseniz tüplerle ilgili sorumuza geçelim. Kaç kiloluk tüpleriniz var? Hangi kesimlere hitap ediyorsunuz ve ayrıca tüplerle ilgili geçtiğimiz süreçte kampanyalar gerçekleştirmişsiniz ne zaman tekrardan yeni kampanyalarınız başlayacak?

KAMPANYALARIMIZ İLERİKİ SÜREÇTEDE DEVAM EDECEK

---- Ev tipi mutfaklarda kullanılan 2 kilogram ve 12 kilogram tüplerimiz mevcut. Bunlar halk arasında küçük ve büyük tüp olarak geçiyor. Onun haricindeki 24 ve 50 kiloluk tüpler ise sanayi tüpleri dediğimiz grupta. 2 ay önce biten bir kampanyamız vardı. Gerçekten güzel indirimler gerçekleştirdik, kampanya zamanında 145-155 lira civarı olan tüpleri 100 liraya kadar satmıştık birkaç ay önceye kadar. En az 45-50 liralık indirim yapıyorduk, her sene garanti bir kampanyamız oluyor. Kampanyalarımız 2 ile 6 ay kadar sürüyor. 2 ay kadar önce bitti kampanyamız. İnşallah gelecek sezonla birlikte tekrardan kampanyalarımıza da başlayacağız.

ÇEKTİĞİM SIKINTILARI ÇOCUKLARIM ÇEKSİN İSTEMİYORUM

Dediğim gibi zamanında bu yerimizi iyi ki almışız. Biz zamanın da burayı yaptığımızda buralarda hiçbir şey yoktu, karşıdaki cami bile yoktu ama tabii şimdi almış olduğumuz için çok mutluyum. Sonuçta ilkokulu bitirdikten sonra iş hayatında küçük yaşta çok zorluklar yaşadım, çocuklarımın da bu zorlukları yaşamasını istemiyorum. İşte burada ailecek güzel bir çalışma ortaya koyuyoruz. Eşim, çocuklarım bana burada çok büyük yardımları dokunuyor. İnşallah bu işlerimizi ilerleyen süreçte daha da büyüterek güzel çalışmalar ortaya koyarlar.

TAM BİR HUZUR KENTİ

İznik’e hep böyle güzellikler yaşatmak istiyorum. İznik çok güzel bir memleket, Bursa'dan Yenişehir'den gelirken tepeden gölü gördüğünüzde, sonrasında hemen İznik’i gördüğünüzde insanın içine bir huzur geliyor. İznik gerçekten mükemmel bir ilçe insanın içi açılıyor, tepeden gördüğünüzde a işte yuvama, evime geldim diyor insan. Bu bağlamda başt5a İznik'te yaşayan hemşerilerimiz, Bursa'da yaşayan çevre ilçelerde yaşayan, yurt genelinde yaşayan 84 milyon Türk insanına iyilikler, güzellikler, sevgilerimi, saygılarımı göndermek istiyorum esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

İletişim bilgileri

Yeşil Cami Mahallesi,

Şakir Hoca Sokak

( Topkapı Camisi'nin karşısı)

Gsm: 0 532 549 89 32

İZNİK / BURSA

Yalın çalışmalara büyük ödül Yalın çalışmalara büyük ödül