Yangın sabah saatlerinde Merkezefendi ilçesi 1821 Sokak’taki 8 numaralı üç katlı bir apartmanda meydana geldi. Apartmanın bodrum katında bulunan tekstil deposunda henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangının çıkmasının ardından üst katta yer alan evleri duman basarken, merdiven boşluğu da dumanla doldu. 

Yangını gören vatandaşlar durumu Denizli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, bir yandan tekstil deposundaki yangını söndürmeye çalışırken bir yandan da üst katlara kadar çıkan dumanda mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya çalıştı.

İTFAİYE SEFERBER OLDU

Apartmanın ikinci katında yer oturan ve dumandan dolayı mahsur kalan Emine Özçelik (45), Ayşenur Özçelik (15) ve henüz 4 aylık olan torunu Mustafa bebek için itfaiye ekipleri seferber oldu. İtfaiye ekipleri uzattıkları merdivenle Mustafa isimli bebek ve 2 kişiyi dumanlar çıkmaya devam ederken kurtardı.

ESRA EVDE MAHSUR KALDI

İtfaiye ekipleri daha sonra binanın birinci katında mahsur kalan Esra Gürsoy’u kurtarmak için seferber oldu. Merdiven boşluğundaki dumandan dolayı evden çıkamayan 9 yaşındaki Esra Gürsoy da yine itfaiye ekiplerinin merdiveni uzattığı merdivenle kurtarıldı.

HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜLER

Olayın ardından yangın tamamen söndürülürken, dumandan etkilenen biri bebek ikisi çocuk olmak üzere 4 kişi, tedbir amaçlı olarak Denizli Devlet Hastanesi’ne götürüldü.