EVANJELKİLERİN UŞAĞI TRUMP

ABD’de bugün 100 milyona yakın Evanjelik olduğu bilinmekte.  Evanjeliklerin büyük oranda ülkenin güneyinde, “İncil kuşağı” olarak adlandırılan bölgelerde yaşadıkları biliniyor. Son seçimlerde, Evanjelik  olarak tabir edilen kitlenin yüzde 80’i oylarını Trump’ın lehine kullandı. Geleneksel olarak Cumhuriyetçi Parti’ye yakın olan Evanjelikler’in, 2018 yılı Şubat ayında hayatını kaybeden liderleri Billy Graham’ın Trump’la yakın ilişkisi de büyük dikkat çekmektedir.

YENİDEN İNŞA EDECEKLER

Radikal Hristiyan cemaate göre Hz. İsa’nın ikinci kez yeryüzüne dönebilmesi ve '1000 yıllık dünya cenneti'nin gerçekleşebilmesi için Kudüs bölgesinde Yahudilerin orada devlet kurup ana mabedi (Süleyman Mabedi) yeniden inşa etmelerinden sonra olacak. Ancak bu adımlar atıldıktan sonra Evanjeliklere göre, “İsa Mesih’in liderliğinde ‘dünya cenneti’” gerçekleşebilecek.

TRUMP'A BÜYÜ

ABD Başkanı Donald Trump’a yönelik radikal Hıristiyan desteğin dikkat çeken örneklerinden biri yakın zamanda sosyal medyaya düşen bir görüntüyle belgelendi. ABD’li Papaz John Kilpatrick’in, 19 Ağustos tarihli vaazının video görüntüsünde, ABD Başkanı Donald Trump’ın büyü saldırısı altında olduğunu iddia etmesi ve Trump için cemaatinden dua etmelerini istemesi gözlerden kaçmadı. Video’da Kilpatrick, “Amerika’da olan şey bir büyü saldırısıdır. Büyü bu ülkeyi esir almaya çalışıyor.” ifadelerini kullanıyor. Amerikalı papaz konuşmasında, “Trump’ın Amerika’yı mükemmelleştirmeye çalıştığını savunarak, her adım attığında ayağının kaydırılmaya çalıştığını iddia ediyor.” Papaz, “Trump mükemmel bir adam değil, evet. Tanrı’nın elçisi de değil. Ancak o, bu halk uğruna savaşmak için çok fazla şey yaptı. Tanrı, Trump’ı görevden almak için bir girişim olacağını söyledi. Şimdi ayağa kalkın ve onun için dua edin” ifadelerini kullanması da başka bir propagandanın habercisi niteliğinde.

KÜRESEL TEHLİKE

Evanjelik hareketin ABD ordusuna da sızdığı ve hızla yapılandığına da dikkat çekiliyor. ABD ordusunun uzun süredir kökten dincilerin “Warrior Jesus-Savaşçı İsa” olarak tanımladıkları Hazreti İsa’nın, İslam’a karşı olduğuna inanan fikirlerle beslendiğine dikkat çekilerek, Amerika’dan başlayarak, yeryüzünde ‘Tanrı’nın egemenliğini’ kurduklarına inandıkları biliniyor. Bu çerçevede kendisi de sıkı bir Evanjelist olan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in Indiana valisi görevini sürdürürken, “Hıristiyan cihadı”ından söz etmesi ise “Haçlı ruhunu yansıtacak semboller kullanması” ve “İsrail’e kayıtsız destek verilmesi”ne ilişkin açıklamaları  ABD’nin siyasi ve güvenlik mekanizmasını ele geçirecek Evanjelik hareketin küresel barış için ne kadar tehlikeli olabileceğini ortaya koyan en önemli delillerden biri adeta

SİYONİST HAREKETE DESTEK

Evanjelikler bu amaçlarına ulaşabilmek için Yahudilik içindeki siyonist harekete de en büyük desteği vermekten kaçınmıyor. Siyonizmin Filistin toprakları üzerindeki işgal faaliyetlerinin ABD ve İngiltere’deki Evanjelik harekete mensup ve/veya onlar tarafından desteklenen siyasiler tarafından teşvik edilmesi de bir tesadüf değil. Kendilerine Hristiyan Siyonistler de denen bu grubun son hamlesi de ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak ilan etmesinin ardından ABD Büyükelçiliği’ni de tüm uluslararası tepkiye rağmen şehre taşımasında görüldü. Skandal bir kararla Kudüs’e taşınan Büyükelçiliğin açılış töreninde Evanjeliklerin önde gelen liderlerinden Robert Jeffres’in dua törenini yönetmesi ise akıllarda soru işareti bıraktı.

PENCE'YE GÖRE...

Pence’in Başkanlık makamına gelmesi sonucunda ABD’nin bir din devletine dönüşmesinin de yolunun açılacağı ifade ediliyor. Pence, Trump’a nazaran “kendisini ‘Tanrı’nın görevlendirdiğine” ve ABD halkının da kendi inancı doğrultusunda şekillenmesi gereğine inanıyor. Pence her kullandığı her cümlenin “tanırının sözleri” olduğu inancını da taşıyor. Pence’e göre “eğer ‘Tanrı’ istemeseydi Trump başkan olamazdı” ve Trump’a yaptığı “dalkavukluk” kendisini Oval Ofis’e götürecek “Tanrı’nın büyük planının” parçası. Pence, eğer 10 yıl görev başında kalırsa, ABD radikal bir din devletine dönüşebilir görüşüne sahip