Önceki gün kaybolan 3 Yahudi gencin ardından, İsrail olaydan sorumlu tuttuğu Hamas’a  hava saldırısı düzenledi. İsrail savaş uçakları, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus ve Refah kentindeki hedeflere füze saldırısı düzenledi. Saldırıda onlarca ev büyük çaplı hasar görürken Refah ve Han Yunus kentlerinin önemli bir kısmında elektrik kesildi.

BİR FİLİSTİNLİ GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenlemesi üzerine çıkan çatışmada 16 yaşındaki Filistinli genç Yusuf Ebu Zaga'nın hayatını kaybettiği açıklandı.

Saldırıya ilişkin açıklamalarda  bulunan Gazze'deki eski Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Haniye "İsrail'in Gazze ve Hamas'a yönelik tehditlerinden korkmuyoruz. İsrail'in halkımıza yönelik herhangi bir saldırısına da karşı koyacağız. Bu tehditler, Filistinlileri daha fazla sebat, direniş ve muhtemel bir saldırıyı geri püskürtmeye sevk etmektedir" diye konuştu

BM’DEN İTİDAL ÇAĞRISI

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Batı Şeria'da İsrailli üç gencin öldürülmesini kınayarak taraflara itidal çağrısı yaptı. Ban Ki-mun, taraflara uluslararası hukuk çerçevesinde gerginliği artıracak eylemlerden kaçınmaları çağrısında bulundu.