Filistin de kan durmuyor. İsrail’in operasyonunda bir hafta geride kalırken bilanço giderek ağırlaşıyor. Son açıklamalara göre 8 Temmuz’dan bu yana en az 172 kişi hayatını kaybederken 1280 Filistinli yaralandı.

GAZZE’DE 1320 NOKTA VURULDU
İsrail ordusunun son olarak Pazar günü gerçekleştirdiği saldırılarda 10 kişi hayatını kaybederken ölenlerden birinin Gazze’nin güneyinde bulunan Deir el-Balah, diğerinin Mısır sınırında bulunan Refah Sınır Kapısı yakınlarında hayatını kaybettiği açıklandı. Öte yandan  İsrail askeri yetkilileri,715 Hamas roketinin ,Pazar günü İsrail  topraklarını vurduğunu 160 roketin hava savunma sistemi Demir Kubbe tarafından imha edildiğini belirtti. Hamas’ın roket fırlatması sonrası herhangi bir İsrailli hayatını kaybetmezken 2 kişinin ciddi şekilde yaralandığı belirtildi. İsrail ordusu açıklamasında ayrıca Pazar günü Gazze’de 1320 noktayı vurduklarını belirtti.

17 BİN FİLİSTİNLİ MÜLTECİ OLDU

Birleşmiş Milletler, İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin yüzde 77'sinin sivil olduğunu duyurdu. Ölenler arasında 33 çocuk da var.

Bu arada, Gazze'nin kuzeyinde binlerce Filistinli, İsrail'in uyarısının ardından evlerini terketti. 17 bin Filistinli, okullara sığınmak için Birleşmiş Milletler'e başvurdu.