İsrail ordusu sözcüsü Peter Lerner hava operasyonunda radikal İslamcı Hamas´a ait olduğu belirtilen bir terör mevziinin vurulduğunu açıkladı. Hedefin Gazze Şeridi´nin kuzeyinde yer aldığını açıklamakla yetinen sözcü, operasyonla ilgili daha fazla ayrıntı vermedi.

İsrailli yetkililerce Gazze Şeridi´nden düzenlenen roketli saldırıda yaralanan olup olmadığı konusunda açıklama yapılmadı. "Jerusalem Post" gazetesi, saldırının terör örgütü IŞİD´e bağlı "Şeyh Ömer Hadid Tugayı" isimli grup tarafından üstlenildiğini bildirdi. 

Filistinliler polisle çatıştı

Bu arada Batı Şeria´nın birçok bölgesinden Filistinliler ile İsrail polisinin çatışma haberleri geliyor. "Jerusalem Post" gazetesinde yer alan habere göre, Tulkarim´de gösteri düzenleyen 150 – 200 kişilik bir Filistinli gruba İsrail polisi müdahale etti. Taş ve molotof kokteyli atan gruptan bir kişi polisin müdahalesinde can verdi. Filistin haber ajansı (Wafa) El Halil´deki gösteriye İsrail polisinin göz yaşartıcı bombayla müdahale etmesi nedeniyle çok sayıda göstericinin hastaneye kaldırıldığını bildirdi. 

İsraillilere bıçaklı saldırılar 

Kudüs´te dün iki İsrailli bir Filistinlinin bıçaklı saldırısına uğramış, İsrailliler ağır yaralanırken Filistinli saldırgan polis tarafından ölü ele geçirilmişti. Kudüs´teki bir başka olayda 15 yaşındaki bir İsrailli bıçaklı saldırıda yaralanmış, saldırgan polis tarafından vurularak etkisiz hale getirilmişti.

Batı Şeria´da geçen hafta bir Yahudi çift, 4 çocuklarının gözleri önünde, Filistinli olduğu ileri sürülen bir saldırgan tarafından öldürülmüştü.

Abbas halkı için BM´den koruma istedi

Filistin Özerk Yönetim Konseyi Başkanı Mahmud Abbas, geçen hafta İsrail ile imzalanan anlaşmalara artık taraf olmadıklarını açıklamıştı. Filistin´in devlet olarak tam tanımayı hak ettiğini vurgulayan Abbas, o zaman gelene kadar BM´yi Filistin halkına koruma sağlamaya çağırmıştı.

DW