İsrail’in 10 gündür havadan ve denizden bombaladığı Gazze Şeridi’ne kara operasyonu düzenlemesinin ardından 11 günde hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 270’i geçti. Kara operasyonu sırasında en az 21 Filistinli kaybederken 1 İsrail askeri de öldü. 
“Koruyucu Hat” adı altında Gazze’ye havadan ve denizden operasyon düzenleyen İsrail’in kara harekatında, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahya’dan içeri giren 8 bin İsrail askeri ,Hamas’ın askeri kanadı İzzettin El Kassam Tugaylarıyla çatıştı. Hamas’ın askeri kanadından yapılan açıklamada Beyt Lahya’da İsrailli kara birliklerini karşıladıkları ve çatışmaya girdikleri ifade edilirken, İsrail’e zayiat verdiklerini ancak İsrail medyasında ölen İsrail askerinin ‘dost kurşunuyla’ öldüğü şeklinde lanse edildiği bildirildi.

AMAÇ HAMAS’I ZAYIFLATMAK 

İsrailli yetkililer kara operasyonunun amacının Gazze’den İsrail’e giden tünelleri yok etmek ve Hamas’ın askeri gücünü zayıflatmak olduğunu söyledi. 8 bin askerin Gazze’de ilerleyişi sürerken, 18 bin asker daha yedek olarak göreve çağrıldı. Gazze’de İsrail’in vurduğu noktalardan siyah dumanlar yükseliyor ve kentten patlama sesleri geliyor. İsrailli yetkililer amaçlarının Hamas’ın askeri kanadını zayıflatmak olduğunu belirterek, Hamas’ı yok etmek veya Gazze’den dışarı atmak gibi bir niyetlerinin olmadığını söylüyorlar.

HAMAS:OPERASYON AHMAKÇA

Hamas sözcüsü, İsrail'in kara operasyonunun "ahmakça" olduğunu ve kötü sonuçlar doğuracağını söyledi. 
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Gazze'ye kara operasyonu talimatını eleştiren Hamas sözcüsü, İsrail'in bu kararın bedelini ağır bir şekilde ödeyeceğini belirtti.