Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el Kudra, İsrail´in Gazze´nin güneyindeki Hamas´ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları´na ait hedefler ile Zeytun´a yönelik hava saldırısında Nusairat mülteci kampında bir ev, İsrail uçaklarınca vuruldu.

Saldırıda hamile olan Nur Hassan  ve 2 yaşındaki kızı Rahaf hayatını kaybetti. Rahaf´ın babası Yahya Hassan ve erkek kardeşi ise yaralandı. Rahaf Hassan´ın ölü bedenine babası Yahya´nın sarılışı ve ağlamasıAFP tarafından fotoğraflandı.

12 yaşında çocuk öldürüldü

Filistin Sağlık Bakanlığı, Batı Şeria´daki olaylar sırasında İsrail askerleri tarafından 13 yaşındaki Ahmed Şeriki isimli çocuğun öldürüldüğünü duyurdu. Filistin Sağlık Bakanlığı´ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerleri tarafından Ramallah yakınlarında başından vurulan 13 yaşındaki Filistinli bir çocuğun, getirildiği hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

Bakanlığın açıklamasına göre, Nablus ve Tulkerm´de yoğunlaşan olaylarda, İsrail askerleri gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz bombası kullandı. Nablus´ta 53, Tulkerm´de de 20 kişi atılan gerçek mermiyle yaralandı. Ramallah´ta da biri gerçek, diğeri plastik mermiyle 2 kişi yaralandı. Ramallah´ta başından vurularak yaralanan 13 yaşındaki Filistinli çocuk, getirildiği Ramallah Tıp Merkezi´nde hayatını kaybetti.

Yahudi yerleşimcilerin ağustos başlarında Nablus´ta Devabişe ailesinin evini kundaklamasıyla başlayan ve Mescid-i Aksa´ya yönelik saldırılarla devam eden ihlalleri nedeniyle Batı Şeria, Kudüs ve Gazze´de İsrail askerleriyle Filistinliler arasında gerginlik yaşanıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail´in 9 Ekim cuma gününden bu yana Gazze´ye düzenlediği saldırılarda 11 kişinin öldüğü, 200 kişinin yaralandığını açıklamıştı.