İsviçre’nin Zürih kentindeki Helvetia Meydanında çeşitli Müslüman ülkelere ait iki yüzü aşkın genç, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya karşı giriştiği saldırıyı kınadı. "Mescid-i Aksa Kabe’miz gibidir", "Mescidime Dokunma" gibi İngilizce, Almanca ve Fransızca pankartlar taşıyan gençler sonra bildiri dağıttı. Olaysız geçen telin mitinginde bütün Avrupa’da yapılan telin mitingleriyle aynı açıklama yapılarak dünyaya seslenildi.

BM ve uluslararası kuruluşlar önünde toplanan faklı milletlerden gençler yaptıkları ortak basın açıklamasında İsrail’in yıllardır Filistinli Müslümanlara karşı devam ettirdikleri zulümlerine her geçen gün bir yenisini eklediklerini belirtti. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Gençlik Kolları tarafından organize edilen mitinglerde yapılan ortak açıklamada, “Mescid-i Aksa’ya gerçekleştirilen son saldırının İsrail’in Filistin üzerinde sürdürdüğü zulüm ve barbarlıkta yeni bir boyut kazanmış halidir. Müslümanların ilk kıblesi ve üç dinin kutsal mekânı olan Mescid-i Aksa’nın savaş alanına çevrilmesi, camideki Müslümanların tartaklanması plastik mermilerin ses bombalarının patlatılması ve insanların yaralanmasına neden olan bu ve buna benzer saldırıların bir an önce durdurulması bekliyoruz. Müslümanlar Yahudi düşmanı değildir, ancak İsrail’in uyguladığı terör faaliyetlerini kabul edilemez bir durum da değildir. İsrail’in kışkırtıcı faaliyetlerinin kan dökme amacına hizmet ettiğini, huzur ve barışın kardeşliğin şehri olması gereken Kudüs’ü insanlık için utanç verici bir manzaraya maruz bırakılması kabul edilemez" denildi.

Yapılan bu saldırıların Filistinli kardeşlerimize olduğu kadar bütün İslam âlemine karşı yapıldığı da belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Müslümanlar bu saldırılar karşısında birlikte dur demelidir. İsrail ordusu da kutsal değerlere saldırmaktan bir an önce vazgeçmelidir. İsrail’in zulmü karşısında sessizliğini koruyan BM, AB ve NATO’yu da dünya barışının temini ve insani değerlerin korunması için Filistin’de yaşanan zulme dur demeye davet ediyoruz. UEDT Gençlik teşkilatları olarak Filistinli kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz. Her şartta davalarına sahip çıktığımızı desteklediğimizi bir kez daha bütün dünyaya ilan ediyoruz. Filistin ve Kudüs yalnız değildir. Filistin halkına yapılan zulmü telin ediyoruz.”