Huzurevinde yeni yıl kutlandı Huzurevinde yeni yıl kutlandı
Ufuk IRGAŞ
Sektöründe güzel çalışmalara imza atarak, öne çıkmayı başaran İZOMAVİKENT İnşaat Dekorasyon ve İZO MAVİKENT Boya’nın kurucusu ve sahibi Şah İsmail Türkay ile güzel keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.
 
• İsmail Bey sizi tanıyabilir miyiz? İZO MAVİKENT İnşaat Dekorasyon ve İZOMAVİKENT Boya’nın kuruluşlarıyla ilgili bizleri ve okuyucularımızı bilgilendirir misiniz?
 1980 Iğdır doğumluyum, lise mezunuyum. Okul çağından sonra askerlik dönüşü iş hayatına başladım. 1997 yılında İstanbul'a gittim. Daha önce İstanbul'a gitmiş inşaat boya işleri yapan akrabalarımın yanına giderek bir süre çalıştım. İşçilik, çıraklık yaptım. Sonrasında sırasıyla kalfalık ve ustalıkta ilerledim. 2000 yılında İZOMAVİKENT İnşaat adı altında kendi şahıs firmamı kurdum. 2004 yılında da ihtiyaçlar dahilinde Limited Şirketimizi kurduk. 2004 yılından itibaren İZOMAVİKENT İnşaat Limited Şirketinin yönetim kurulu başkanlığını görevini yürütmekteyim. Aynı zamanda bu bir aile şirketidir. Kısa zamanda insanlarımıza güven vererek büyük projelere girmeye başladık. Bitirmiş olduğumuz projelerde, kaliteli işçilik ve hizmet anlayışımızdan dolayı çok güzel bir şekilde toplum nazarında itibar gördük ve bu durum toplumda giderek yayıldı. Bu da bizlere güzel netice olarak geri döndü. Tabii yapmış olduğumuz inşaatlarda bazı durumlarda boya tedariği gibi, malzeme tedariği gibi durumlarda sıkıntılar yaşamış olduğumuzdan kendi boya üretimimize de başladık. İlerleyen süreçte dış cephede aklınıza ne geliyorsa bütün malzemeleri üretmeye başladık. 2015'ten sonra da yapmış olduğumuz işlere ilaveten dış cephe aksesuarları, dış cephe, ahşap taş, taş görünümlü dış cephe malzemeleri ve aksesuarlarının imalatına da başlamış olduk. İlk başta dekorasyon ile başlayan çalışmalarımız böylelikle çeşitliliği artarak üretim safhalarına da girmiş olduk. İşlerimiz her geçen gün büyümeye başladı, bunu da tabi saygıdeğer halkımızın bize teveccüh göstermesinin ve bizi tercih etmesinin önemi büyüktür.
• Sektörde karşılaştığınız sıkıntılar oluyor mu?Bu sıkıntılara karşı ne tür önlemler alıyorsunuz?
 Tabiki genel olarak sıkıntılarla karşılaştığımız oluyor. Fakat köklü bir kuruluş olmamız bu işteki tecrübelerimizden dolayı bu tür sıkıntıları kısa zamanda atlatabiliyoruz. Örneğin bir siteye ya da apartmana teklif vermeye gittiğimizde vermiş olduğumuz referanslarla vermiş olduğumuz güvenle özellikle Bursa-Mudanya bölgesinde büyük beğeni sağlamış olduğumuzdan büyük oranda vermiş olduğumuz tekliflerde genel olarak işi alıyoruz. Tabii buradaki bizim samimiyetimiz, hizmet kalitemiz, sunmuş olduğumuz hizmetler uygulamaları koordineli bir şekilde yapmış olmamızdan dolayı ve noter masrafları hizmet alan kişiye ait olması sürecinde, noter tasdikli 10 yıllık Garanti veriyoruz. İşçilik kalitesi bakımından olsun, uygulamaların sırasıyla ve uygun bir şekilde olması bakımından olsun, kaliteli malzeme ve ekipman kullanımı bakımından olsun İZOMAVİKENT İnşaat Dekorasyon olarak bu 10 yıllık Garanti'yi vermemiz için bizlere güç katmış oluyor. Kesinlikle uygulamaların her aşamasında birebir ilgilenerek herhangi bir işlemde atlamaya imkan vermeyerek, işlerin güzel bir şekilde koordine ederek teslimatını da yapıyoruz.
 
HİZMETİMİZDEN HERKES YARARLANSIN
 
• Peki, İZOMAVİKENT İnşaat Dekorasyon'un gelecek hedefleri ile bizlere neler söylemek istersiniz?
Sadece Bursa-Mudanya'da iş yapmıyoruz. Gebze'de İstanbul'da işler yapıyoruz, şu an zaten bizim Ahşap görünümlü Fabrikamız Gebze'de. Dikkaldırım'da merkezimiz bulunmakta.  İnşallah şu sıkıntılı süreci atlattıktan ve önümüzü gördükten sonra şirket olarak hedefimiz Bütün Türkiye'deki illerde ilçelerde çalışmalar yürütmek olacaktır. Bu yüksek hizmet anlayışı ve kalite ana unsurlarından meydana gelen çalışma sistemimizden bütün Türkiye'deki şehirlerin, insanların yararlanmasını hedefliyoruz.
    2001 yılında bile bitirmiş olduğumuz işlerin sahipleri şu an bile beni arasalar bulabilirler Çünkü 1997 yılından beri telefon numaram aynı, maalesef bu sektörde köklü kuruluşların ender olmasından dolayı Site yöneticileri olsun, mal sahipleri olsun, büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalabiliyorlar aradıklarında muhatap bulamayabiliyorlar. Diğer bir hedefimiz de 2019 yılı ile birlikte yap-sat projelerine girme planımızın bulunduğunu da belirtmek istiyorum. Ülkemiz büyük bir devlet, geçmişte birçok krizi atlattı, bu durumun da en kısa zamanda geçmesini bekliyoruz ve biz ülkemize, ekonomimize güveniyoruz. Bugün bu hükümet yarın öbür gün başka bir hükümet olacak, sonuç itibarıyla hepimiz aynı geminin içerisindeyiz ve bu sıkıntılı süreci atlatmak için herkesin üstüne düşen görevi yapmasının çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Herkesin bu sıkıntıları aşmada sabırlı olmasını söylemek istiyorum.
 
• Halkımızın bilinçlenmesi açısından sitede oturan ya da bir apartman sahibi olan insanlarımızın dış dekorasyon yenilemelerinde nelere dikkat etmeleri gerekir?İyi hizmet alabilmeleri için neler yapması gerekir?
 İnsanlarımızda maalesef şöyle bir algı var; örneğin ben teklif verdiğimde 10 sayfa A4 büyüklüğündeki, teklifim içerisinde neler olduğunu, ne tür hizmetler olduğu, hangi malzemeleri kullandığımı vesaire uzun uzun yazıyor ve en sonunda da fiyatı yazıyorum. Ama gördüğümüz diğer teklif veren kişiler hemen bir sayfada kısaca bir açıklamadan sonra fiyatı yazıp çekiliyorlar. Site yöneticilerine olsun, konut daire sahibi olan kişilere sesleniyorum; birebir hemen alınan hizmetin karşılığı olan fiyata bakmamalarını, teklif içerisinde bulunan referanslara daha önce bitmiş olan projelere kadar bakarak hatta bitmiş olan işlerin birebir sahipleri ile görüşerek onlardan bilgi almalarını, görüş almaları gerekir.  
 
UFAK TEFEK İNDİRİMLERE DİKKAT!
Beğenip beğenmemeleriyle ilgili fikirlerini sormalarını, ondan sonra gelmiş olan teklifler bakımından durum değerlendirmesi yapmalarının kendilerinin yararına olacağı kanısındayım. Elbette maddi olarak fiyat da çok önemli ama ufak tefek indirimlere bakarak karar vermemelerini, birkaç sene sonra dış cephede dökülmeler başladığında pişman olmamaları için gelen tekliflerde referans takipleri gibi bilgilere mutlaka o şirketin daha önce yapmış olduğu işlerle ilgili bilgileri göz ardı etmeden karar vermelerini kendilerinin yararına olacak kanısındayım.