Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, seçim öncesi ilçe ziyaretleri kapsamında İnegöl’e gitti. CHP İnegöl İlçe Başkanı Necmi Demir, İYİ Parti İnegöl İlçe Başkanı Eray Soral, İYİ Parti İnegöl Belediye Başkan Adayı Hakan Özdemir ve partililerin eşlik ettiği Mustafa Bozbey, mahallede halkla gerçekleşen buluşmada konuşma yaptı. 20 yıldır Nilüfer’de insanların gülümsemesi için çaba gösterdiklerini söyleyen Bozbey, “Nilüfer’de 64 mahallemizin kırkına yakını kırsal mahalle. Allah’a şükür şu anda tamamının sorunu yok desem yanılmam. Meydanlar yaptık, ibadethaneleri onardık, varsa eski yapılar onları onardık, çiftçilerimize ürün çeşitliliği konusunda eğitimler verdik, fidanlar verdik. Biz belediyeciliğin sevgi işi olduğunu bilenlerdeniz ve bu işi de sevgiyle yaptık, sevgiyle yapmaya da devam ediyoruz. Çünkü biz insanı seviyoruz” dedi.

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

BİSİKLET ÇOK, YOLU YOK

Ortaköy ve Muratbey mahallelerini de gezen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, İnegöl’de farklı kesimlerle de bir araya geldi. CHP İnegöl İlçe Başkanlığı ve İYİ Parti İnegöl İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Bozbey burada da coşkuyla karşılandı. İnegöl’de İshak Paşa Türbesi’ni ziyaret eden Bozbey, Uzun Sokak’ta bulunan esnafa hayırlı işler dileklerinde bulundu. Esnaf ziyareti sırasında yolda bisiklet kullanan vatandaşın kaldırımda zorla ilerlediğini gören Bozbey’in “Nilüfer’de olsaydın bisiklet yolundan gidecektin” demesi üzerine bisiklet kullanan vatandaş da “İnşallah İnegöl’de biz de bisiklet yollarını görürüz” cevabını verdi.

‘UCUZ SİYASET’E YANIT”

Bozbey, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Nilüfer’de gerçekleştirdiği ziyaret sırasında otopark konusunda yaptığı ‘ucuz siyaset’ eleştirisine de yanıt verdi. Nilüfer Belediyesi Halk Evi yanında bulunan hazine arazisinin cumartesi günleri Nilüfer Belediyesi tarafından ücretsiz otopark olarak değerlendirdiğini söyleyen Bozbey, şöyle devam etti: “Burada ‘Her gün ücretsiz otopark’ diye bir tabela asıldı. Teşekkür ediyoruz, her gün ücretsiz otopark olmasında sorun yok. Peki sorun nerede? Orası ücretsiz ama Nilüfer Belediyesi’nin dava açtığı ve davayı kazandığı caddelerdeki otoparklardan para alınmaya devam ediliyor. Önce yasal anlamda hukukun karar verdiği caddelerdeki otopark bedellerini kaldırın. Kaldırın ki herkes rahatlasın, caddeye park etsin, ücret ödemesin.”

“İNEGÖL’DE ÇOK ŞEY DEĞİŞECEK”

Bursa’da en çok bisiklet kullanılan ilçenin İnegöl olduğuna dikkat çeken Bozbey, İnegöl’de bisiklet yolu sorununu da yaptığı kahve ziyaretinde eleştirdi. Bozbey, “İnegöl bizim için son derece kıymetli. İnegöl neden örnek bir kent olmasın? Nilüfer’de 170 kilometreye yakın bisiklet yolu yaptık. Peki, İnegöl’de bisiklet kullanımı bu kadar yaygınken neden bir bisiklet yolu yok. Biz bunları da yapacağız ve İnegöl’de çok şey değişecek” diye konuştu. Uzun Sokak’taki esnafla buluşmanın ardından Bozbey, açılışı yapılan Trabzonlular Dernek Lokali’nde Dernek Başkanı Muhammet Ergül ile bir araya gelerek hayırlı olsun dileklerini iletti.