BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

Fulya GÜVEN- İzzet GÜNAY

23 Nisan Mahallesi Muhtar Adayı Mehmet Paçacı gazetemize yaptığı açıklamayla kendisi ve ekibiyle adaylığını duyurdu. Paçacı yaptığı açıklamada; ‘’1961 Fethiye Köy doğumluyum. Fethiye Köy İlkokulu, Cumhuriyet Lisesi, Demirtaşpaşa Endüstri Meslek Lisesi mezunuyum. Vatani görevimi tamamladıktan sonra Mako A. Ş. de 23 yıl kalite kontrol biriminde çalışarak 2005 yılında emekli oldum. 2014 yılında ki yerel seçimlerde doğduğum ve büyüdüğüm bölgede yeni oluşan mahallemize hizmet için aza adayı oldum ve halkımızın teveccühü ile seçildim. İlk üç yıl içinde hizmet konusunda özverili bir şekilde çalıştım. 2017 yılında Nilüfer Kaymakamlığı’ nca hukuki nedenler ile muhtarın görevine ara verdiğinde muhtar vekili olarak görevlendirildim. 8 ay boyunca vekil muhtar olarak yeni oluşan mahallemizin sorunlarını ve eksik olan hizmetleri çözümleriyle birlikte hizmet veren kurumlar ve yöneticileriyle iyi ikili ilişkiler ve diyalog sayesinde çözüm ürettim. Mahallemize daha hızlı, daha iyi hizmet gelmesi için özverili bir şekilde çalıştım. Bu alanda çok önemli diyebileceğim tecrübelere sahibim. Bu süreçte bir kez daha gördüm ki mahallemizin yönetiminin ehil ellerde olması kurumların verdiği hizmetlerden yeterince faydalanabilmesi için; samimi, güven veren, güven duyulan insanlarla empati kurulabilen, insan odaklı hizmet ve çözümler üreterek, toplum çıkarlarını ön plana alarak mücadele verilebileceğine inanıyorum. Gelişen ve değişen mahallemizin başta temel ihtiyaçları olmak üzere okul, yeşil alan, park ve yürüyüş yolları, sokak spor ve jimnastik alanları, halı sahalar, spor tesisleri, kültür sanat etkinlik alanları, pazar alanları v.b. insan yaşamının olmazsa olmazları için, daha çağdaş, daha yaşanabilir bir 23 Nisan Mahallesi için adayım.

MÜLKİYET SORUNUMUZU BİTİRMEK İÇİN ADAYIM

Mahallemiz 20.000 nüfusu, 11.000 seçmeniyle ilçe nüfusuna sahip çiçeği burnunda yeni kurulan mahallerimizden biri. Bu nedenle Bizlerin en önemli sorunu mülkiyet meselesi. Mahallemdeki kamu yerlerinde vatandaşlarımızın da hisseleri var. Bir an önce bu bölgelerin kamulaştırılarak en acil ihtiyaçlarımız okul, yürüyüş alanları, park bahçe, yeşil alanlar, spor salonları, kültürel faaliyetlerimiz için tahsis edilmiş alanların hizmete açılması gerekiyor. Bunlarla ilgili müracaatlarımız ve davalarımızı takip ediyoruz. Konuya bütünüyle hakimiz. Hatta 1600 metrekarelik okul alanımız için bir hayırsever dostumuzda hazır. Fakat bizler 4 okul alanı belirlenmesine rağmen kamulaştırmayı bitiremediğimiz için başlayamıyoruz. Tabi ki bu konudaki öğrencilerimiz ve velilerimizin ulaşım, servis, yol çilesi, zaman kaybı gibi yaşadıkları mağduriyetleri anlatmama gerek yok. Bürokrasi yol ve yöntemleri konularında geçmişteki tecrübelerimiz ve aralarında Tedaş Elektrik Kurum Müdürlüğü, İktisatçılık tan tutunda esnaf, toptan ve parakende iş adamlarına kadar her biri ayrı bir değer olan aza arkadaşlarımızın da bilgi birikimi ile geliyoruz.

FETHİYE İDMANYURDUSPOR GURUMUZ

Bu arada belirtmeliyi ki ben 32 yıllık evliyim ve ne yazık ki çocuğum olmadı. 8 yıl gibi bir zaman Fethiye İdmanyurduspor’ da evlatlarım dediğim gençlere emek verdim. Onlarla bir arada olmayı, sorunlarını dinlemeyi, kötü alışkanlıklardan uzak olmaları için gayret sarfettim. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz için gerektiğinde ailemizden, özel hayatımızdan maddi ve manevi kayıplarla arkadaşlarımızla birlikte bu takımı bu günlere getirdik. Bunları onurla söylüyorum. Buradan bu güne kadar 1973 Fethiye İdman Yurduspor Kurucu Üyelerini,  Fethiyeidmanyurduspor Kulübü Derneği’ ni 1973 yılında kuran, 1976 yılında federe yapan, federe olmasında emeği geçen yönetim kurulumuzdaki büyüklerimizi, yaşayanları ve merhum olanları da sevgi, saygı, minnet ve rahmetlerle burada bir kere daha anmak istiyorum.