Ergün ÖZÇELİK

Yıldırım Karapınar mahalle sakinlerinin mahrumiyet çilesi bitmiyor. Yıllardır elektriği ve suyu olmayan evlerde yaşadıklarını anlatan Yıldırım Karapınar Mahalle sakinleri, insan gibi yaşamak için hizmet beklediklerini söyledi. Koalisyon tartışmalarının yaşandığı ve hükümet kurma çabalarının sürdüğü dönemde genel ve yerel gündeme ilişkin konuşan Karapınar Mahalle sakinleri, imardan çevre düzenlemesi, elektrikten su problemlerine kadar pek çok sıkıntıyla karşı karşıya. İnsana yakışır bir hayat için mahallelerine hizmet beklediklerini ifade eden mahalle sakinleri;   yollarına asfalt, evlerine elektrik-su ve çevreye düzenleme getirilmesini istedi.

Erken seçim kapıda

‘agazete´ mikrofonlarına koalisyon çalışmaları ve semt sorunlarına ilişkin konuşan Karapınar mahalle sakinlerinden Sinan Koç, “Türkiye sadece Cumhurbaşkanı´nın ağzından çıkan sözlere bakıyor. 80 milletvekili ile meclise giren bir parti, aşırı derecede dışlanmaktadır. Ardından Diyarbakır ve Urfa´da yaşanan olaylar bizi derinden üzmektedir. Bunların bir an evvel çözülmesini ve bir daha yaşanmamasını istiyoruz. Koalisyona ilişkin umutlu değilim ve yeniden seçime gidilir” dedi. Mahallenin imar problemine de değinen Koç, Karapınar mahallesinin yıllardır imar sorunları yüzünden mağdur olduğunun altını çizdi.

Alt yapı ve imar istiyoruz

Ülkenin genel durumuna ilişkin yorum yapan Bahri Sertkaya, koalisyonla yol alınamayacağını ve buna bağlı olarak yeniden seçime gidileceğini aktardı. Ak Parti´nin de erken seçim niyetinde olduğunu söyleyen Sertkaya, Karapınar Mahallesi´nin yıllardır geri planda bırakıldığını söyledi.

İnançlı yönetici istiyoruz

Yönetimin başında inançlı insanları görmek istediğini aktaran Murat Seven, “Ben hiçbir siyasi partiyi inançlı görmüyorum. Ben siyasetçileri inançlı Müslüman olarak görmüyorum. Kimisi vatanı sahiplenmiş kiminin derdi başka” şeklinde konuştu. Koalisyon çalışmalarından sonuç alınamayacağını da belirten Seven, yerelden genele pek çok sıkıntıların olduğunun altını çizdi.

Karapınar´da su pahalı

Şu anki süreçte erken seçime gidileceğini düşündüğünü ifade eden Serhattin Erboğa, “Partilerin hiçbiri uzlaşmaya gitmiyor. Ak Parti, yeniden hükümete gelirse iyi olur” diyerek konuştu. Karapınar Mahallesinde ise suyun pahalı oluşunun kanayan yaraları olduğunu vurgulayan Erboğa, Bursa´nın suyunun çok olmasına rağmen pahalı oluşunu anlayamadıklarını söyledi. 

Çevre düzenlemesi şart!

Ülkenin huzuru, ekonomisi ve insanların ileriyi görebilmesi için erken seçimin daha mantıklı olduğunu anlatan Ferhat Sertkaya, “Erken seçim daha mantıklı. İstikrarın devamı şart” dedi. Karapınar Mahallesi´nin imar probleminin yanında çevre düzenlemesi ve restoranlarla alakalı sorunlara da değinen Sertkaya, “İmar ve çevre düzenlemesiyle alakalı ciddi sıkıntılarımız var. Özellikle restoranların düzenlenmesi veya kaldırılmasını istiyoruz” diyerek konuştu.  

Yeşil alanlar yok edildi

Erken seçimin kapıda olduğunu ve Ak Parti´nin yeniden iktidara gelmesini istediğini açıklayan Veysel Sertkaya, “İmar gelmesini istiyoruz.  Su ve elektrik çok pahalı. Evlerin çoğunda zaten ne su var ne de elektrik” dedi.  Mahallelinin piknik yapmak için kullandıkları yeşil alanların yok edildiğini söyleyen Sertkaya, yeşil alanların yapılmasını istedi.  

Hizmet yoksunu Karapınar…

Vatandaşın koalisyon istemesine siyasetçilerin küsmemesi gerektiğini anlatan Selahattin Sertkaya, “Milletimiz koalisyon istedi. Ak Parti yeniden seçime gitmek için maden arıyor. Bir an önce koalisyon hükümetinin kurulması gerekiyor. En yakın ihtimaller olarak Ak Parti- CHP koalisyonunu mantıklı buluyorum” dedi. Yıldırım Belediyesi´nin Karapınar Mahallesine hiçbir hizmet getirmediğinin altını çizen Sertkaya, “Karapınar sakinleri olarak hizmetsizlik problemi yaşıyoruz. Özellikle imar probleminin çözülmesini istiyoruz”  dedi.

Elektriksiz yaşıyoruz

22 yıldır Karapınar´da ikamet ettiğini ancak hizmet mahrumiyeti yaşadıklarını açıklayan Seracettin Kılıç, “Elektrik sorunu yaşıyoruz. Bir lodos olduğu zaman 10-15 gün elektriksiz kalıyoruz. Türkiye genelinde en çok suyu olan Bursa, suyu pahalı olan yine Bursa. Bu konulara ilişkin sözler verilmişti, bunların yerine getirilmesini istiyorum” diye konuştu.

Belediye, mahalle

 ayrımı yapmamalı

6 yıl Karapınar´da oturduğunu ve mevcut sıkıntılardan dolayı taşındığını aktaran Rıfat Turan, “Artık Belediyelerden de beklentilerimiz yok. Ne dersek diyelim tamam deyip kimsenin bir şey yaptığı yok. Karapınar´da suyu, elektriği olmayan insanlar var. Bu insanlar mazlum ve yazık insanlar” diyerek yaşanan sorunlara isyan etti. 

Çevre sorunu, esnafların sorunu ve elektrikle ilgili sorunların çözülmesini istediklerinin altını çizen Vedat Bilgin, “Mahalle sakinleri için insana yakışır bir hayat istiyoruz. Sözde değil, özde hizmetler istiyoruz” dedi.

Yollarımız asfaltsız

Koalisyonun bir an önce kurulup hizmetlerin gelmesini istediklerini anlatan Hüseyin Menteş, “Problem bir değil ki, birçok sorun var. İmar problemi, asfalt, okul ihtiyaçlarının karşılanmasını istiyoruz. Karşımızda asfalt üretiyorlar ama yollarımızda asfalt yok” diye konuştu.

Oyun parkı istiyoruz

Çocuklar için çocuk alanlarının yeterli olmadığını anlatan ilkokul öğrencisi Muhammet Sertkaya, “Parkımız yeterli değil, daha güzel bir park istiyoruz. Mahallenin çocukları parklarda oynayamıyor” dedi. 

Çöp ve kötü kokuya mahkum olduk

Mahallenin çöp ve kötü kokuya mahkum edildiğini aktaran Hüsnü Keseci, “Gazino yıkıldı yerine çöp ve hayvan pisliği geldi. Bu pisliğin temizlenmesi lazım. Koku ve görüntü ciddi rahatsızlık veriyor” diyerek konuştu. Alt yapının uygun olmadığına da değinen Keseci, “Yağmur yağdığı zaman kanalizasyonlar taşıyor, evlere su basıyor. Dışarıda pislik ve çöplükten oturulmuyor. Bu mahallede insanlar yaşıyor, yaşayabileceğimiz bir mahalle istiyoruz” dedi.

Çarpık yapılaşma durdurulmalı

İstikrarın devam etmesini ve koalisyonun olmasını istemediğini belirten Salih Kahveci, “Karapınar mahallemize daha iyi hizmetler bekliyoruz. Çarpık yapılaşma, imar sorunu yaşıyoruz. Bursa´nın diğer mahallelerine göre bize az hizmet geliyor” diyerek eşit hizmet istediklerini açıkladı.

 

Sorunlar çözülsün

 

Mahalledeki hayvan kesimlerinden çok rahatsızlık duyduklarına değinen Uğurcan Yel, mahalledeki herkes gibi çevre temizliği ve imar sorununun bir an evvel çözülmesini istedi.