31 Mart mahalli idareler seçimlerinin ardından mazbatasını alan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ciddi bir değişim hareketine de imza attı. İnegöl Belediyesi Basın Bürosu’nun aktardığı habere göre, bu değişimler sonucunda 14 daire müdürü değişti. Başkan Taban, İnegöl Belediyesi’nin yeni kadrosunu düzenlediği toplantıyla kamuoyuna tanıttı. Taban, başkan yardımcıları Rıdvan Kocaağa, Fevzi Dülger, Oğuzhan Uslu, Eşref Yiğit, Emin Dündar, Durmuş Aydın ve daire müdürleriyle birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. “Genç ve dinamik, ehliyetli ve liyakatli bir ekip oluşturmak istedim” diyen Başkan Taban, “Tüm arkadaşlarımıza aldıkları görevlerin hayırlı olmasını diliyorum. Basına açık bölümde gerçekleştireceğimiz toplantı sonrası basına kapalı bölümde de daire müdürlerimize yeni döneme dair hayal ettiğim, hedeflediğim, hayata geçirmek istediğimiz tüm konuları burada paylaşacağız. Bu değişimi mazbatayı alır almaz yapmak arzusundaydım, bunu da yaptığım için mutluyum. Çünkü tüm arkadaşlarımızla ilgili şuanda kararlarımızı verdik. Gerekli yazışma ve görevlendirmelerini yaptık” diye konuştu.

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

YENİ UFUKLARA YELKEN

Taban, şöyle devam etti: “Küçük dokunuşlarla büyük farkındalıklar oluşturmak istiyoruz. Yapılacak çok iş var. Bakış açısını yenileyerek, yeni bakış açılarıyla yeni farkındalıkları küçük dokunuşlarla hayata geçirmek istiyoruz. Vatandaşımıza kulak veren, onları can kulağıyla dinleyen bir ekip oluşmasını arzu ettim. Vatandaş bugüne kadar bana ne getirdiyse, ne söylediyse onların ışığında bir seçim beyannamesi hazırladım. Bunları inşallah detaylı şekilde çalışıp hayata geçirmeye çalışacağız. Sonuç odaklı çalışmak bana göre en önemlisi. Bir işi aldıktan sonra bu işin bitimine kadar bir mücadele verilmesi lazım. Bundan sonraki süreçte sonuç odaklı çalışmayı daha iyi öğreneceğiz. Kurumsallaşmaya önem vereceğiz. Kurumsallaşmak; belirli konularda standartları yakalamak, kim gelirse gelsin eşit şekilde hizmet vermek bizim olmazsa olmazlarımızdan. Bunu da oluşturmaya başladık. Beraberinde teknolojik dönüşümden bahsetmiştim. Ülke olarak da bunu hızlı şekilde gerçekleştirmeye başladık. Yenilenen yüzümüzle bundan sonraki süreçte de büyük bir sorumluluk alan tüm arkadaşlarımızı zor ve meşakkatli vazifeler bekliyor. Dolayısıyla koordineli bir şekilde çalışarak yeni yeni ufuklara yelken açacağız.”

ARKADAŞLARIMA GÜVENİYORUM

Taban, “Genç ve dinamik bir kadro oluşturduğumuzu ifade etmiştim. Burada gençliğin enerjisi ve dinamizminden faydalanmak, aynı zamanda mesleğinde ehliyet ve liyakate sahip olan arkadaşlarımızdan yeni bir kadro oluşturmak istedik. Hepsi kendi alanında bilgi birikimi ve tecrübesi olan arkadaşlarımız. Ben onlara da kolaylıklar diliyorum. Mesai mefhumu gözetmeden, her an erişilebilir bir ekip olmasını arzu ediyorum. Bu verdiğimiz görevler bizlerin tapulu malı da değil. Bunlar emanet. Verildiği gibi alınabilir. Ancak ben arkadaşlarıma güveniyorum ve görevlerinde başarılı olacaklarına inanıyorum” ifadelerini kullandı.