Göbek yağlarınızı yakmak için elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorsanız, baharatlı çaylar en iyi arkadaşlarınız olabilir.

BAHARATLI ÇAY NEDİR?

Bir fincan baharatlı çayın sağlık açısından da birçok avantajı var. Ancak çayları özellikle yağ yakma özelliği bilinen baharatlarla yaparsanız hem çay keyfi yapar hem de göbek yağlarınızdan kurtulabilirsiniz. Bitki çayları alternatif tıpta çok fazla kullanılırken zayıflamak isteyenlerinde gözdesidir.

gobek-yagi-nasil-erir.jpg

BAHARATLAR KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR MU?

Baharatlar sağlığınızı inanılmaz şekillerde iyileştirebilir. Bağırsaklarınızın sağlığını korumaya önemli ölçüde katkıda bulunabilirler ve kilo vermenize yardımcı olmak için metabolizmanızı hızlandırabilirler. Aslında baharatlar yemek pişirmede kullanılmasının yanı sıra tıbbi, ilaç, kozmetik ve koku endüstrilerinde de kullanılmaktadır. Bunun nedeni, baharatların kişinin sağlığının korunması için harika olan güçlü antioksidanlar, vitaminler ve mineraller içermesidir. Diyetisyenler baharatlı çaylar için “Bazı çay tariflerinin karın bölgesindeki yağları eritmeye ve kilo vermeye yardımcı olduğu bilinen bir gerçektir. Ancak kilo ile mücadele ediyorsanız, çaya baharat eklemek size çok yardımcı olabilir.” diyor.

gobek-yagi-erir-mi.jpg

ZERDECAL VE NANE ÇAYI GÖBEK YAĞLARINI TERYAĞ GİBİ ERİTİYOR

Bir buçuk bardak suya bir tutam zerdeçal ve birkaç nane yaprağı ekleyin ve kaynatın. Ocaktan aldıktan sonra tatlı olması için balla sıcak olarak servis yapın. Nane yaprakları lif bakımından yüksektir ve kalorilerde son derece düşüktür ve zerdeçal, hazımsızlık ve iltihabı önlemeye yardımcı olan antiseptik ve antibakteriyel özelliklerde güçlüdür. Birlikte, bu bileşenler göbek yağının azaltılmasına yardımcı olabilir.

gobek-yagi.jpg

İNATÇI KARIN YAĞLARININ DÜŞMANI ZENCEFİL ÇAYI

Lezzetli tadı ve sayısız avantajı göz önüne alındığında zencefil, çaya eklenecek en popüler baharattır. Enflamasyonu azaltmaya yardımcı olur ve bağışıklık sistemi, antimikrobiyal ve antibakteriyel özelliklerle sağlam tutulur. Zencefil, zerdeçal ve fesleğen yapraklarını suyla bir tencereye ekleyin ve 10 dakika kaynatın. Sıcak için. Diyetisyenler “Zencefil doğal bir iştah kesicidir ve ayrıca kan şekeri seviyenizi sabit tutmanıza yardımcı olur” iddiasında bulunuyor. Daha iyi sonuçlar görmek için bu çayı günlük olarak için.

BAHATATLI ÇAY İÇİN DÜMDÜZ KARNA SAHİP OLUN

Masala chai olarak bilinen baharatlı çay, çeşitli bitki ve baharatlardan oluşur. Kilo vermek için kişniş tohumları, rezene tohumları, kimyon tohumları, karambol tohumları ve tarçın alın, kavurun ve öğütün. Biraz su kaynatın ve kaynaması için baharat tozunu ekleyin. Soğuduktan sonra limon suyunu ilave edin ve servis yapın. Bu çay, kan şekeri seviyelerini kontrol edebilir ve metabolizmayı hızlandırabilir ve bunların tümü kilo kaybına katkıda bulunur.

gobek-yagindan-kurtul.jpg

TARÇIN ÇAYI GÖBEĞİN DOĞAL DÜŞMANIDIR

Tarçının, içinde hem anti-inflamatuar hem de diyabetik özellikler bulunur. Böylece kadınlarda insülin duyarlılığını artırabilir ve kan şekerini ve kolesterolü düşürebilir. Kilo vermeye yardımcı olur çünkü daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar ve yağ yakma sürecini hızlandırır. Ek olarak, antioksidan özelliklere sahiptir.

KİMYON TOHUMU ÇAYINI DENEMENİZİ ÖNERİRİZ

Kimyonun mide ağrısı, hazımsızlık ve ishali hafiflettiği bilinmektedir. Bir kapta bir miktar kimyon tohumunu kısık ateşte kavurun ve üzerine su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kapağı birkaç dakika örtün. Çayı biraz bal ile servis edin. Beslenme uzmanlarına göre, kimyon tohumu içmek metabolizmayı hızlandırmanın ve hızlı kilo vermenin en iyi yollarından biridir.

Fitness Beslenme: Aktif Yaşamın Temel Taşı Fitness Beslenme: Aktif Yaşamın Temel Taşı