Gökhan GÜNDOĞDU/İzzet GÜNAY

Ve dinlemeye başladık Ovaakça Üreten Kadınlar Yardımlaşma-Dayanışma Derneği’nin hikayesini… “Bizler üreten, aile ekonomilerimize katkıda bulunan, genç kızlar ve oğullarımızı örf, adet ve kültürümüzle yaşatma gayreti içinde olan bacılarınız, ablalarınız, kardeşleriniziz. Ovaakça Üreten Kadınlar Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği olarak derneğimizi Mayıs ayında bu işe gönül veren Nuran Kara, Zahide Deniz, Zeynep Subaşı, Nilgün Sevinç, Şükriye Öz, Nagihan Tellal, Gamze Çınar, Derya Deniz, Sümeyye Bölezek, Kadriye Mesut, Serpil Demirhan, Hediye Kanbur, Rana Özinan ile kurduk.

DERNEK BİNAMIZ YOK, HİZMET ÜRETEMİYORUZ
Ramazan boyunca tüm zorluklara rağmen yaptığımız ürünlerimizle derneğimize katkıda bulunduk. Ne yazık ki yaptıklarımızı tanıtacağımız bir dernek binamız olmadığı için Ramazandan sonra ara vermek zorunda kaldık. Çevre illerden derneğimize ziyarete gelecek olan misafirlerimizi kabul edemiyoruz. Çok değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Alinur Aktaş Başkanımıza ve Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a sesleniyoruz. Değerli başkanımızın Bursa’da bulunan üreten kadınlarımızın derneklerini desteklediğini ve başkanımızın çok duyarlı olduğunu biliyoruz. Lütfen bize yardım edin biz üreten kadınlar olarak Ovaakça halkına ve bizleri ziyarete gelecek olan misafirlerimize organik ürünlerimizi, yöresel yemeklerimizi, cevizli ekmeğimizi, ev baklavamızı, incir reçelimizi, misafirperverliğimizi, temiz, nezih bir mekanda sunmak istiyoruz. Güzel Ovaakçamızı tanıtmak, sesini duyurmak, kültürümüzü yaşatmak istiyoruz. 

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

YARIM ELMA AYAKKABIYA ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ
Bizler bu güne kadar bir çok yetkilimizin kapısını çaldık. Derdimizi anlatmaya çalıştık. Sağolsun Kırcılar karşısında ayakkabı, terlik, bayan çanta sektöründe imalattan halka satış yapan Yarım Elma Ayakkabı İşletmecisi Turan beyler bizlere yer verdi, imkan sundu, her sorunumuzla ilgilendiler. Allah onlardan razı olsun. Onlar olmasaydı ne yapardık bilemiyorum. Onların işletmesi önünde,  açık alanda hem üretiyor, hem sergiliyor, hem de satış yapıyoruz. Fakat önümüz kış, şu anda bile her yağmurda toparlanıyor, kapanıyoruz. Binamız olmalı, yer sorunumuz büyük. Ovaakça Üreten Kadınlar Derneği olarak 3 Ağustos’ta Dede Tepe Piknik Alanımız da gözleme, cevizli lokum, köy ekmeği, köy çöreği satışımız oldu. Semaver çayı eşliğinde köy sofrasında bu ve diğer lezzetlerimizi beğeniye sunduk. Tüm Ovaakçalılar ve yöre halkı bizleri ziyaret etti. Organik ürünlerimizi lezzetini duyan geliyor. Ovaakçamızın adını daha fazla duyurabilmemiz için tüm Bursa halkımızı, sizlerinde desteklerini bekliyoruz. Lütfen üretebileceğimiz, misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz bir dernek binası en acil ihtiyacımız.