Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki bozuk yolları asfaltlıyor. İznik, Yenişehir ve Mustafakemalpaşa’dan sonra Karacabey’de de ilçe merkezini sahile bağlayan kara yolundaki asfaltlama çalışmalarını başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa ve ilçelerinin yanı sıra köylerde bozuk yol bırakmayacaklarını söyledi.
İlçelerdeki asfaltlama çalışmalarını İznik’ten başlatan Büyükşehir Belediyesi, sırasıyla Yenişehir ve Mustafakemalpaşa’da da çalışmalarını sürdürdü. Son olarak Karacabey’de ilçe merkezini sahil bandına bağlayan Boğazköy kara yolunun asfaltlama çalışmaları, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin de katılımıyla başlatıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da mevcut yolların düzenlenmesi ve yeni yolların açılması çalışmalarının en önemli kalemi oluşturduğunu söyledi. Tüm ilçelerde ve bölgelerde köy yolları dahil olmak üzere yoğun bir faaliyet başlattıklarını belirten Başkan Altepe, “Son olarak çalışmaları başlattığımız yol, Karacabey ilçemizi boğaz dediğimiz Bayramdere ve Yeniköy bölgelerine bağlayan, Karacabey’i dışarıdan geçen bir nevi çevre yolu olarak kullanılan ana yol. Bu yolumuzun asfaltlanarak daha işlevsel hale getirilmesi, özellikle Karacabey’den Yeniköy ve Bayramdere bölgelerine gidip gelecek araçların daha çok bu yolu kullanmasıyla Karacabey’in şehir merkezi de rahatlamış olacak” dedi.
Karacabey’den sahil bandına giden yolun şehir içi trafiğin rahatlatılması anlamında önemli bir arter olduğunu dile getiren Başkan Altepe, burada başlayan asfalt çalışmalarını en kısa sürede bitireceklerini ifade etti. Asfaltlama çalışmaları süren yolun çok kısa bir süre içerisinde hizmete alınacağını vurgulayan Başkan Altepe, “İnşallah tüm eksiklikler tamamlanacak ve Karacabey’in her alanda gelişmesi, ulaşılabilir bir kent olması yolundaki çalışmalarımızı devam ettirmiş olacağız. Vermiş olduğu desteklerden dolayı Karacabey Belediyemize ve emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.
Başkan Altepe’yle birlikte asfaltlama çalışmalarına katılan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise, Karacabey Boğazköy-Bayramdere kara yolunun ağır tonajlı araçlar ile traktörlerin şehir içi trafiği kullanmasının önüne geçeceğini vurguladı.