İznik´te oturan Hakan İsen (32), önceki gece eve gitmedi. Bunun üzerine yakınları polise başvurdu. Yapılan incelemede, İsen´in en son Belediye İş Hanı civarında görüldüğü  belirlenince bu bölgede arama yapıldı.


Polis ekipleri, işhanına girdiklerinde daha önce kıraathane olarak işletilen ikinci kattaki boş işyerinde İsen´in cansız bedenini buldu. Yapılan ilk incelemede Hakan İsen´in boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı.


Polis, olayın faili olarak Ahmet Çakar´ı (38) gözaltına alındı. Sahilde otururken yakalanan Ahmet Çakar emniyette suçunu itiraf etti. Soruşturma derinleştirilince Ahmet Çakar´ın yaklaşık bir ay önce bir kişiyi daha öldürdüğü ortaya çıktı. 25 Temmuz günü belediyeye ait umumi tuvalette ölü bulunan Necmettin Pehlivan´ın da (60) Çakar tarafından boğularak öldürüldüğü öne sürülüyor.


Poliste çeşitli suçlardan kaydı bulunan Ahmet Çakar çelik yelek giydirilerek tatbikat için cinayetleri işlediği olay yerine götürüldü.


Öte yandan, tam bir suç makinası olan katil zanlısı Ahmet Çakar´ın 20 yıl önce sigara vermediği için bir cinayet daha işlediğini itiraf ettiği öğrenildi. Bu itiraf üzerine polis, ilçede böyle bir cinayet olup olmadığını araştırıyor.


Çakar, sorgulaması tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilecek.