Düzce’de gece geç saatlerde PTT Şubesi ve bir çok iş yerinin bulunduğu alanda ki dükkanların çatısı alev alev yanarken, Kastamonu`nun Tosya ilçesi Gövrecik Köyü Sinderli Mahallesi’nde çıkan yangında ise iki katlı ev tamamen yandı.

DÜZCE’DE GÖKYÜZÜ YANGIN İLE AYDINLANDI 

Düzce’de gece geç saatlerde PTT Şubesi ve bir çok iş yerinin bulunduğu alanda ki dükkanların çatısında yangın çıktı. Alev alev yanan lokantaya ve çatılara müdahale eden İtfaiye ekipleri alevleri kontrol altına alabilmek için canla başla çalıştılar.

Alınan bilgilere göre Düzce merkez’de spor sokakta bir iş yerinin ikinci katında başlayan yangın PTT binasının çatısı ile çevrede bulunan dükkanların çatılarını sardı. Alevleri gören vatandaşların ihbarı ile kısa sürede olay yerine gelen Düzce Belediyesi İtfaiye ekipleri alevlere hemen müdahale etti. Ancak binaların ahşap oluşu nedeniyle itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almakta zorluk çekti. Bir saat yoğun çalışmanın ardından alevler kontrol altına alınabildi. 

Diğer taraftan Düzce’nin yaya ve araç trafiği açısından en yoğun bölgesi olması nedeniyle polis ekipleri de çevrede yoğun güvenlik önlemi aldılar. Düzce Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz’ün güvenlik önlemlerini bizzat yönettiği yangında, alev alev yanan çatıları ve dükkanları izleyenleri polis ekipleri zorlukla yangın mahallinden uzaklaştırırken, bölgede emniyet şeridine alındı. Alınan önlemlere rağmen vatandaşlar cep telefonları ile alevleri çekme yarışından vazgeçmedi. Gece saatlerinde olması nedeniyle çevrede oturan vatandaşlarda pijamalarıyla çıkarak, itfaiye ekiplerinin alevleri söndürmesini kenarlara oturarak izlediler. Yangının nereden ve nasıl çıktığı ile ilgili olarak geniş çaplı inceleme başlatıldı.  

TOSYA-GÖVRECİK KÖYÜNDE 2 KATLI EV TAMAMEN YANDI

Kastamonu`nun Tosya ilçesi Gövrecik Köyü Sinderli Mahallesi’nde çıkan yangında bir tamamen yandı. 
Edinilen bilgilere göre ilçeye bağlı Gövrecik Köyü Sinderli Mahallesi’nde elektrik panosunda meydana gelen patlama sonucunda yangın çıktı. Evin ahşap olması sebebiyle kısa sürede evi sardı. Görgü tanıkları itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen ekipler yangına müdahale etti. Yangının başka binalara sıçramasını önledi. 

Yangında can kaybı yaşanmazken Şemsettin Tavil’e aitolduğu öğrenilen iki katlı ahşap ev kül oldu. 
Jandarma ekipleri yangınla ilgili soruşturma başlattı.