Katliamın devam ettiği Arakan’daki zulümden kaçarak Bangladeş’teki mülteci kamplarında hayatta kalma mücadelesi veren Arakanlılara toplanan yardımları ulaştırmak için Bursa İHH Başkan Yardımcısı Halil Asa’nın önderliğinde İHH gönüllüleri Yasin Sağer, Abdülmelik Yalvarıcı, Musap Karakoyun ve Hasan Silsin’den oluşan 5 kişilik bir ekiple 1-6 Kasım tarihlerinde bölgede çalışmalarda bulunacak.

KAÇMAYI BAŞARAMAYANLAR ÖLÜME TERK EDİLİYOR

Yolculuk öncesinde Arakan’a gidecek ekip Bursa İHH İnsani Yardım Derneği’nde bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Bursa İHH Başkan Yardımcısı Halil Asa, Myanmar hükümetinin Arakanlı Müslümanlara uyguladığı baskı ve soykırımın devam ettiğini ifade ederek, “Katliamdan kaçarak nehirleri ve dağları aşmayı başaran Arakanlılar Bangladeş’e sığınıyor ve hayata tutunmaya çalışıyor. Zulümden kaçmayı başaramayan Arakanlılar ise Myanmar askerinin ve Budist çetelerin baskısı altında ya ölüme terk ediliyor ya da açlık ve sefaletle yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlar” dedi.

GÖÇ EDEN ARAKANLI SAYISI 600 BİNİ GEÇTİ

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Myanmar Arakan içlerine ulaştırdığı yardımların yanı sıra Bangladeş’e göç eden 600 bini aşkın mülteciye de yardım ettiğini belirten Asa, hem Arakan’da hayata tutunmaya çalışan hem de Arakan’dan Bangladeş’e göç eden yüzbinlerce mülteciye yardım malzemesi ulaştırdığını kaydetti.

1-6 KASIM’DA BÖLGEDE OLACAĞIZ

Ulaştırılan yardımlardan toplamda 350 bin Arakanlı’nın istifade ettiğini sözlerine ekleyen Asa, “Biz de Bursa halkının bağışlarını yerine ulaştırmak adına 1-6 Kasım tarihleri arasında bölgedeki acil yardım çalışmalarına destek olmak için yola çıkacağız. Arakanlı kardeşlerimize yardım etmek isteyen Bursalı hayırsever vatandaşlarımız derneğimize 0224 225 06 11 numaralı telefondan veyahut www.bursaihh.org.tr web adresinden online bağışta bulunabilirler” hatırlamasında bulundu.