Edinilen bilgiye göre, olay Hacı Hafız Lazlar Camisi’nde meydana geldi. İftar vakti insanların dalgınlığını ve iftar telaşını fırsat bilen hırsızlar, 53 yaşındaki Coşkun Yiğit’in işlettiği caminin lavabo bölümüne yöneldi. Üç hırsız önce içeri girerek çevreye baktı, daha sonra içeride bulunan kapıyı kırarak odaya girdiler. Hırsızlar burada çalacak bir şey bulamayınca 2 adet yardım kutusuna yanlarına alarak dışarıya çıktılar.

 

İftar yemeğini yedikten sonra camiye gelen işletmeci Coşkun Yiğit, kapıların kırık olduğunu ve yardım kutularının yerin olmadığını fark edince durumu İnegöl Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplere bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, kamera ve parmak izi çalışması yaparak hırsız veya hırsızların peşine düştü.

 

Olayı anlatan işletmeci Coşkun Yiğit, “Saat 20.30 sularında iftar yemeğini yemek için Kemalpaşa Mahallesi’nde bulan evime gittim. Buraya tekrar geri geldiğimde kapının kırık olduğunu ve yardım kutularının olmadığını fark ettim. Durumu hemen emniyet ekiplerimize bildirdim” dedi.