Ayran aşı çorbası

Malzemeler:

2-3 avuç nohut

1 bardak buğday veya dövme

3 bardak yoğurt

5 bardak su

1 tatlı kaşığı nane

Tuz

Yapılışı:

Buz gibi soğuk ayran aşı tarifi Buz gibi soğuk ayran aşı tarifi

Buğday ve nohutu bir gece önceden ıslatın. Yoğurdu tuz ve su ile karıştırın. Soğuyan buğday ve nohuta, yoğurt karışımını ekleyin ve karıştırın. Buzdolabında soğumaya bırakın. Soğuduğu zaman üzerine kuru nane veya taze nane, dereotu ile servis edin. Tercihen küçük küp doğranmış salatalık da ekleyebillirsiniz.

 

Fırında peynirli ve sarımsaklı tavuk

Malzemeler (4 kişilik)

  • 4 ince tavuk göğsü
  • 1 fincan galeta unu
  • 1 fincan rendelenmiş Parmesan peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • ½ fincan zeytinyağı
  • İnce kıyılmış 8-10 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 fincan rendelenmiş kaşar peyniri
  • Süsleme için ufak doğranmış taze soğan

Hazırlanışı

Bir kâse içerisine ince kıyılmış 8-10 sarımsağı, eritilmiş tereyağı ve zeytinyağını koyun. Karışımı 1 dakika boyunca mikrodalga fırında pişirdikten sonra çıkarın ve bir çatal yardımıyla hızlıca karıştırın. 30 saniye daha pişirin. Bu yöntem, sarımsağın aromasının tereyağı ve zeytinyağı ile güzelce harmanlanmasını sağlar.

 

Eşit miktarda galeta unu ile rendelenmiş Parmesan peynirini karıştırın. Tavuk göğüslerini sarımsaklı karışımı batırın, her iki taraflarının da karışıma iyice bulandığından emin olun. Üzerlerine biraz tuz serptikten sonra galeta-peynir karışımına iyice kaplandıklarından emin olana dek atırın.

Tavuk göğüslerini fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıttığınız fırında, 195 derecede, 35 dakika boyunca pişirin. Her tavuk parçasının üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve peynirler eriyene dek birkaç dakika daha pişirin. Ufak doğranmış taze soğanlarla süsleyerek servis yapın.

 

Kabak makarnası

Malzemeler:

  • 2 yeşil veya sarı kabak
  • 1 havuç
  • 1 bardak ıspanak
  • 1 yeşil soğan
  • 1 avokado
  • 1/4 bardak taze fesleğen
  • 1 çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • Tuz – karabiber
  • İsteğe göre bir avuç ince kıyılmış çiğ ceviz

Yapılışı:

Yeşil kabak ve havucu yıkayıp kurulayın. Havucun kabuğunu soyduktan sonra, spiral dilimleyici mutfak aleti (spirooli) yardımıyla kabakları ve havucu makarna haline getirin. Yeşil soğan ve ıspanak dışındaki malzemeleri rondodan geçirip, bu sosu makarnaya ellerinizle yedirin. Ispanakları ve yeşil soğanı incecik kıyıp makarnayla karıştırın. Dilerseniz üzerine çiğ ceviz serperek servis edebilirsiniz.

Sultan sarması

Püf Noktalarıyla Sultan Sarması Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli Videolu) -  Yemek.com

Yedikçe yediren muhteşem ötesi bir tatlı olan sultan sarması yapılışını sizlerle paylaşmak istedim. Çikolata sever olarak kakaolusunu yaptım ve bu benim favori tatlım, hem hafif hem de lezzetli mi lezzetli bir tatlı tarifi

Sultan Sarması Yapılışı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı + çeyrek su bardağı şeker
  • 1,5 Türk kahvesi fincanı nişasta
  • 1 Türk kahvesi fincanı un
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 50 gr margarin

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • Krem şanti için 1 su bardağı süt
  • Hindistan cevizi

Sultan Sarması Yapılışı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye süt, un, şeker, nişasta ve kakao alınarak karıştırılır.
  2. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırılarak pişirilir.
  3. Altını kapatmaya yakın margarin ve vanilya eklenerek yağın erimesi sağlanır ve altı kapatılır.
  4. Büyük boy fırın tepsisinin tabanı bolca hindistan cevizi ile kaplanır.
  5. Hazırlanan muhallebi dikkatlice üzerine ince bir şekilde gezdirilir.
  6. Bu şekilde soğumaya bırakılır.
  7. İyice soğuduğunda krem şanti de hazırlanarak üzeri tamamen kapatılır.
  8. Krem şantinin erimemesi için muhallebinin iyice soğumuş olması gerekmekte.
  9. Ardından dilimlenir.
  10. Rulo şeklinde sarılacağı için uzun dilimler olmalıdır.
  11. Bir kenarından kaldırılarak dikkatlice sarılır ve servis edilir.
  12. Afiyet olsun.