İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun açıkladığı 2016 Turizm Eylem Planı için, "Yaz rezervasyonlarının yapıldığı bu günlerde proaktif yaklaşımla kapsamlı tedbir alınması turizmciye yol gösterecek. Turizmci yaz planları için önünü daha net görebilecek" dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, 2016 Turizm Eylem Planı´nı değerlendirdi. Açıklanan dokuz maddeli eylem planının, hükümetin turizmi büyük dikkatle takip ettiğini gösterdiğini belirten Çağlar, "İstanbul dünyada en çok ziyaretçi alan şehirler listesinde beşinci sırada. Alınan tedbirlerle turizmci yatırımını daha rahat yapabilecek. Bilhassa turizm firmalarının kullandığı kredilerin vadelerinin ertelenmesi sektöre rahat bir nefes aldıracak. 255 milyon lira hibe ve 288 milyon liralık ödeme kolaylığı sektöre önemli bir artı değer katacak" dedi.

Deniz turizminin ihracat desteği kapsamına alınmasının da önemli bir haber olduğunu belirten İbrahim Çağlar, "Uçuş başına yakıt desteğinin genişletilmesi ve turist getiren acentalara kredi verilmesi gibi tedbirler bir araya gelince açıklanan paketten turizm sektörünün fayda göreceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.