Özkan YILDIRIM
Öncelikle bizleri, ekibimizi İznik-Çakırca’da ki Göl kıyısındaki bu güzel mekanınıza konuk edip misafir ettiğiniz için teşekkür etmek istiyorum. İznik'te olsun, Bursa'da, İstanbul’da olsun birçok kişi sizi tanıyor, biliyor ama okuyucularımız için “Hüsnü'nün Yeri”nin kuruluşu bugünlere geliş sürecini bizlerle paylaşır mısınız?
TAM BİR AİLE İŞLETMESİ
2006 yılında babam iki ortakla birlikte burayı açmışlar sonrasında, nakdi desteği biz yapmış olduğumuz için eniştem ve amcamın ayrılmasıyla 2008 yılında burada tek kaldık. 13 yıldır babam ben annem vesaire güzel bir çalışma ortaya koyuyoruz. Tabii benim üniversite eğitimim sürecinde babam bir müddet yalnız kaldı. Baş aşçımız annem ,annem yapar bütün hazırlıkları çorba vesaire hepsini hazırlar. Annem Gülsüm Köroğlu ,babam Hüsnü Köroğlu ben de Berkan işte güzel bir görev bölümü ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.Şu anda 4000 metrekarelik bir alanda hizmet veriyoruz, oyun parkı bize tahsis edilmiş durumda temizliği bakımı bize ait çocuk parkımızın olması çok güzel. Gönül rahatlığı içerisinde çocuklarını oturdukları yerden konuklarımızın görmüş olması çok önemli.
TOPLU REZERVASYONLARDA İNDİRİMİMİZ VAR
Tur gezilerine, iş yemeklerine ,toplantılarına ev sahipliği yapabilmekteyiz. Mesela bir hafta kadar evvel Ankara'dan öğretmen grubu geldi 150-200 kişilik onları ağırladık.Kapalı alanımızda 120 kişiye aynı anda hizmet verebiliyoruz ,dışarıda opsiyonel olarak 200-500 kişi aralığında hizmet verebilmekteyiz. Gelen toplu grup rezervasyonlarında gelen grubun büyüklüğüne göre % 15'e kadar varan indirimler de sağlamaktayız mevcut fiyatlarımız üzerinden.
BALIK ÇORBAMIZ EN BÜYÜK ARTIMIZ
Berkan Bey Şimdi de isterseniz güzel lezzetlerinizden menünüzden bahsedelim? Neler var? Kahvaltıda var değil mi? Kahvaltı ile ilgili de bilgi verirseniz sevinirim?
Bizim öncelikle en büyük artımız balık çorbamız. İstanbul'dan, Bursa'dan, Yalova'dan herkes balık çorbamız için özel gelirler. Balık olarak gölde 27 çeşit balık olduğu söylenmesine rağmen maalesef hepsi yok. Sazan ,sarı sazan ve yayın üzerinde ağırlıklı olarak çalışıyoruz. Tabii bunların farklı farklı pişirme varyantları var. Sazanı sadece tavada yapıyoruz yağsız kuru olduğu için, tavada yapılıyor ama tavası da gayet güzel oluyor. Sarı sazan yediğimiz balığı fırında yerel halkın kıskı dediğimiz şekilde yaparız. Komple sırtından kelebek gibi açarız balığı alüminyum folyoyu tepsinin üzerine koyar balıkları da koyduktan sonra kırmızı ,toz biber, tuz ve zeytinyağını atıyoruz en az 40-45 dakika fırında pişiriyoruz. Sarı Balığı yine tavada yapıyoruz isteyenlere fırında, isteyenlere tavada ,yapılıyor. Ayrıca buğulama şeklinde de yapabiliyoruz.
YAYIN BALIĞI, SARI SAZAN VE SAZAN BALIĞINDAN MÜKEMMEL LEZZETLER
Günümüzün en popüler balığı yayın balığı yayın balığımızın da yine burada 3 çeşit pişirme varyasyonu, yöntemi var.İlk olarak Tavada yapabiliyoruz ,aynı Sarı balık gibi yayın fırın olarakta yapıyoruz ,yine güzel bir şekilde porsiyonlar halinde tepsiye diziyoruz, üzerine domatesini, biberini, soğanını koyuyoruz, en üzerine kırmızı biber toz biber ve zeytinyağı gezdiriyoruz. Bu da ikincisi olmuş oluyor. Ve ayrıca yayın güveçte yapıyoruz yayın güveci güzelce toprak kaselerde domates, biber, kapri biber, sarımsak güzelce küçük küçük doğruyoruz kuş gözü gibi minik minik. Birkaç çeşit nanesi ,karabiber baharatlarını da atıyoruz , fırında 25 dakika pişirdikten sonra en son çıkmasına 10 dakika kala üzerine kaşar koyuyoruz alabalık mantığı ile hem görsel olarak hem de lezzet olarak çok güzel olmuş oluyor ,sonrasında servis ediyoruz.
22 ÇEŞİTLİ SERPME KAHVALTIMIZ
Serpme kahvaltı veriyoruz ayrıca müşterilerimize gelen konuklarımıza burada yaklaşık 21 22 çeşit kahvaltı çeşidimiz var. Zaten İznik zeytin memleketi biliyorsunuz siyah ve yeşil zeytin imiz var,zeytinyağımızda yine yöremizin zeytinyağı.Sıcak olarak sigara böreğimiz , sahanda yumurta, patates kızartmamız geliyor masaya, ayrıca sosisimiz de var.Toplamda 4 sıcağımız var, iki çeşit peynir, kaymak, tereyağı, reçel vesaire ,vesaire hepsi toplamda 21-22 çeşit Kahvaltılık çeşidimiz mevcut.Kahvaltıda sabah dediğim gibi Annem çorbayı hazırladığın da 8 gibi çorba servisimiz başlıyor. Aile işletmesi olduğundan saat 2’de olsa müşterimize öğleden sonra kahvaltı verebiliyoruz, bir sıkıntı olmuyor.Sadece hafta sonları cumartesi pazar günleri çok yoğun olduğu için belirli bir saatten sonra kahvaltıyı kesiyoruz mecburiyetten. Çünkü balık servisini yetiştiremiyoruz. Balık biz de yine 10-11- 12 gibi o anki balık durumumuza göre başlar .Orada bir saat sınırlamamız yok.
Peki gelen bir çok soru burasını bilmedikleri için Berkan Bey balıklarınızı nereden temin ettiğinizi merak ediyorlar.?
BALIKLARIMIZ GÖLDEN GÜNLÜK GELİYOR
Biz hemen göl kıyısındayız, anlaşmalı bize çalışan 4 balıkçımız var biz bu arkadaşlarımızla gerekli anlaşmaları yapmış durumdayız. Balıkçılarımız ikindi vakti ile akşam ezanı vaktinde göle ağlarını “ Vira bismillah” deyip atıyorlar. Sabah ezanı saatlerinde 4 ile 6 arasında giriyorlar göle ağlarını topluyorlar. Gölden taze taze bizim buradaki temizlediğimiz yere balıkları teslim ediyorlar. Genelde ben bu temizlemeyi yapıyorum ben olmadığım günlerde arkadaşlar yapıyor. Sadece Cumartesi ve Pazar yoğun olduğundan o günler stoklu çalışıyoruz ama diğer günlerde kesinlikle günbegün gelen balıklarımızı konuklarımıza sunuyoruz. Taze taze günlük olması da bizim için çok önemli bu güzel lezzet lezzetine böylelikle lezzet katıyor,çok daha güzel olmuş oluyor.Ve bu da halkımızdan gerçekten güzel bir teveccüh görüyor.
SEBZELERİMİZDE GÜNLÜK VE DE TAZE
Bunun yanı sıra kahvaltıda olsun diğer kullanımlarda olsun domates, maydanozumuz bütün sebzelerimizi İznik’ten temin edebiliyoruz hiç Antalya'dan domates vesaire kullandığımı bilmem yada kışın çok çok nadirdir. Çok bereketli topraklar buraları bütün sebzelerimizi buradan temin ediyoruz. Her şey İznik'te var.Ova çok bereketli , çok cömert, olmayan hiçbir şey yok desem yeridir. Burada tabii hem taze günlük balıklar hem taze sebzeler sonucunda ortaya çok güzel şaheser güzel lezzetler çıkıyor.
Instagram üzerinden merak edilen sorulardan biride , bu güzel lezzetlerin fiyatları. Piyasa koşullarına göre uygun mu acaba?
FİYATLARIMIZ ÇOK UYGUN
Balık Çorbamızın kase fiyatı 10 lira ,piyasaya göre gerçekten çok uygun, halkımız yesin diye bu manada fiyatlarımızı uygun tutmaya çalışıyoruz. Sürümden kazanmak istiyoruz. Tabii müşterimiz de dikkat ediyor bu fiyatlara. Sazan tavayı 25 liradan veriyoruz, salatası vesaire içerisinde aynı tabakta, balık ve salata şeklinde geliyor masaya. Yayın tavanın porsiyonu 35 lira yine salata balık şeklinde geliyor. Fiyatlarımız gerçekten ucuz piyasa koşullarına göre. İnsanlara az önce dediğim gibi yanlış anlaşılma oluyor mesela İstanbul'dan müşterimiz geliyor örneğin bu güzellikte ,bu manzara eşliğinde , bu kalitede balığı yediğinde şüphe duyuyorlar, ama bu güzel lezzete tanıklık ettikten sonra müdavimimiz oluyorlar.
Herkese Çakırca’dan sevgilerimizi ,selamlarımızı göndermek istiyorum ve bütün balık severleri Hüsnü’nün yerine bekliyoruz diyerek konuşmasını tamamladı.
KESİNLİKLE GİDİLMELİ HATTA ÖZEL OLARAK
Harika balık çorbasının yanı sıra ,yayın güvecide gerçekten gelen konuklara ısrarla önermek istiyorum.Yapılan hizmet ,sunum ve elbette hemen gölün kıyısında olmuş olması insanın içini açıyor bir ferahlık sağlıyor kesinlikle.İznik'ten geçen herkes mutlaka uğramalı. Geçerken de değil aslında kesinlikle özel olarak da gidilecek güzel lezzetleri barındıran bir mekan, mekanın genç işletmecisi Berkan Bey’e ,babası Hüsnü Bey’e ve annesi Gülsüm Hanım’a da çalışmalarında başarılar diliyoruz
Rezervasyon:
Gsm: 0 530 182 63 56- 0 537 618 18 50
Çakırca- İznik