İngiltere'de Sağlık Bakanı Sajid Javid'ın ve Hazine Bakanı Rishi Sunak'ın Johnson’a güvenlerinin kalmadığını belirterek istifa etmesi sonrası iki bakanın yerine atanan isimler belli oldu. Hazine Bakanlığı'na atanan Nadhim Zahawi, mevcut Milli Eğitim Bakanı'ydı. Zahawi aynı zamanda ülke dışında doğan ilk bakan olarak dikkat çekmişti. İşte Kürt asıllı olan ve köklü bir aileye sahip olan Zahawi'nin kariyeri…

DEDESİ IRAK MERKEZ BANKASI BAŞKANIYDI, BABASI SADDAM'DAN KAÇTI

İngiltere'de ülkesinin dışında doğan ilk Hazine Bakanı olan Nadhim Zahawi, 1967 Bağdat doğumlu. Dedesi Irak Merkez Bankası Başkanı olan Zahawi’nin iş insanı olan babası, Saddam Hüseyin'in gücünü artırması nedeniyle güvenliğinden endişe ederek 1976 tarihinde ailesiyle birlikte Birleşik Krallık'a göç etti.

Uçakları Bağdat'tan kalkarken Saddam'ın askerleri uçağı basarak Irak'tan kaçmaya çalışan bir yolcuyu gözaltına alındı. Nadhim Zahawi babasının gözaltına alınmasından duyduğu endişenin yarattığı travmayı her ne kadar İngiltere'ye başarılı bir şekilse de olsa unutmadı.

Başarılı bir kariyerin ardından Boris Johnson hükümetinde Eğitim Bakanı olarak atanan Zahawi, Hazine Bakanı Hint asıllı Rishi Sunak'ın istifasının ardından Hazine Bakanlığı koltuğuna geçti.

İsrail bir kez daha Gazze'de İsrail bir kez daha Gazze'de