Özkan YILDIRIM/ÖZEL HABER

Bursa'nın gönlünde apayrı bir yeri olduğunu her fırsatta söyleyen Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal’ın 2 günlük Bursa ziyareti dolu dolu geçti. Demokratik Sol Parti Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Seskır’ın daveti ile Yunuseli Mahallesi ziyaretini gerçekleştirerek Yunuseli halkıyla buluştu. Ziyarette çok güzel enstantaneler yaşandı. Sonrasında Yunuseli Mahallesi'nde bir kıraathanede ki toplantıda Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, “Öncelikle Osmangazi ilçemizin kalbi olan Yunuseli’de olmaktan çok memnunum. İnşallah önümüzdeki başarıların başlangıç noktası ilk adımı Yunuseli’nden başlayarak gelecek, bu toplantımız dan itibaren Osmangazi'den  adım adım dalga dalga yayılacağız. Değerli kardeşlerim değerli vatandaşlar iki gündür Bursa'dayız, Bursa İl başkanlığımızın hakikaten Türkiye'nin en ihtiyacı olan dönemde hazırladığı bu buluşma programına İnegöl'den başlayarak Yenişehir'den devam eden Bursa merkezde süren çalışmalarımız bugün Yunuselililerle buluşarak noktalayacağız. Bu Bursa'ya ilk gelişimiz değildi ama bu kapsamda geldiğimiz ilk geziydi. Bundan sonra da devamı gelecek. Gerek televizyonlarda gerek gazete ziyaretlerimiz de, gerekse sivil toplum kuruluşlarına yapmış olduğumuz ziyaretlerde ülkenin artık 20 yıldır yoğun bir yorgunluğun ağırlığı altında ezildiğini gözlerimizle gördük, şahit olduk. Toplumun bütün kesimleri sadece dar gelirli sadece asgari ücretle çalışanların değil hakikaten işveren düzeyinde de olan ekonomik durumunun düzgün olduğunu düşündüğümüz kesimlerin dahi yakındığı ekonomik sıkıntıların hat safhada olduğu bir dönemi yaşıyoruz” diye konuştu. 

‘DOLAR 1 LİRA 24 KURUŞ’TU, TERÖR BİTMİŞTİ’

Demokratik Sol Parti olarak insanların gözünün içine bakarak konuştuklarını, başlarını öne eğmeden gözlerini onlardan kaçırmadan konuştuklarını dile getiren Aksakal, “Bildiğimiz doğruları çatır çatır söyleyerek konuşuyoruz. Neden? Çünkü, 20 yıl önce bu iktidara bu partiye devleti Demokratik Sol Parti olarak biz teslim ettik, nasıl bir devlet teslim ettiğimizi biliyoruz… Nasıl bir Türkiye teslim ettiğimizi biliyoruz… Değerli arkadaşlar bakın biz bu devleti teslim ettiğimiz de, bugün güncel mevzudur. Merkez Bankası, dolar kuru, euronun yükselişi falan. Biz bu devleti teslim ettiğimizde dolar 1 lira 24 kuruştu. 1 lira 24 kuruş arkadaşlar. Bugün 14 lira neredeyse Türkiye’yi bu hale getirdiler. Biz bu devleti teslim ettiğimiz de AK Parti'ye teslim ettiğimizde bir tek kurşun atılmıyordu terörle alakalı bu ülkede terör bitirilmişti terörist başı adaya konulmuş ve ömür boyu hapse çarptırılmıştı. Biz bu devleti teslim ettiğimizde Cumhuriyet rejiminin bu devletin kazandığı bütün varlıklar duruyordu. Bakın bugün geldiğimiz noktada yüzlerce devlete ait fabrika kurum kuruluş yabancılara satıldı elden çıkarıldı.150 milyar dolar borçla teslim ettiğimiz bu devletin borcu trilyon dolara yaklaştı. Borç yükünün altına girdi bu borcu hep beraber ödeyeceğiz, hiç kusura bakmayın bu borcu bunlar bizim sırtımıza sardı” ifadelerini kullandı. 

‘NEREDEN NEREYE GELİNDİ’

Büyükataman'dan AB'ye tepki! Büyükataman'dan AB'ye tepki!

“Bu bozuk ekonomik sistem karşılığında gün geldi araba duvara tosladı” diyen Aksakal, “Hatırlayın 2 ay evvel bir ayda dolar 18 liraları gördü. Hani efendim faiz haramdı vesaire derken Nas varken, fayda olur mu derken gün geldi faiz arttırmak zorunda kaldılar. Nasıl? Faizi artırarak değil dövizini bozdur Türk parasına getir bankaya yatır ben sana buradan farkını veriyorum kardeşim bunun adı bir fiil faizdir. Kendileri artık insanları inandıramaz noktaya geldiler cemaat liderlerinden destek alıyorlar. Şu anda bir cemaat lideri televizyona çıkıp bunun adı faiz midir değil midir diye diye din açısından icazet verdirmeye çalışıyorlar. Neymiş bu milletin gözünün içine baka baka alay ediyorlar ve daha sonra da biz bu ülkeyi çok iyi yönetiyoruz diyorlar… Hayır iyi yönetemiyorsunuz iyi yönetemediğinizi siz de kabul ediyorsunuz. Dolayısıyla artık seçimlere bir buçuk yıldan az bir zaman kaldı yani gelecek sene bu zamanlarda seçim sathına girmiş olacağız. Genelde vatandaşlarımız neden siyasetçiler siz seçimden seçime geliyorsunuz derler değil mi hiç kusura bakmasınlar. Biz bununla ilgili üzerimize alınmayacağız. Biz çünkü biz her zaman vatandaşın ayağına gidiyoruz bugün de geldik işte seçim falan olduğu için gelmedik. Biz birlikteliğin bir doğru kararın yeniden oluşturmak mecburiyetinde olduğunu anlatmaya geldik” dedi. 

‘VATANDAŞ KENDİNİ YÖNETENLERDEN NE İSTER’

Vatandaşın kendini yönetenlerden ne istediğine değinen Aksakal, “Madde-1 Dürüst olmasını ister. Madde-2 Hırsızlık, yolsuzluk yapmamasını ister. Madde-3 Vatana ihanet etmemesini ister. Madde-4 her zaman doğruları söylemesini ister. Bir düşünün 20 sene öncesinde iktidarda Demokratik Sol Parti vardı. Bülent Ecevit vardı ya bu milletin 5 kuruşunu çaldı mı Bülent Ecevit Allah aşkına, vatana ihanet etti mi peki yalan söyledi mi söylediği her şey bugün bir bir ortaya çıkmıyor mu? Demek ki esasen halkın özlediği halkın beklediği iktidar Demokratik Sol Parti iktidarıdır, bundan kaçış yok artık. Bunu hep birlikte başaracağız arkadaşlar oturarak değil kapı kapı gezerek yerelde güçlenerek örgütlerimizi güçlendirerek hep birlikte başaracağız. Bunun dışında yöntem yok, kapılarını bizlere kapatıyorlar yani televizyonlar onların elinde gazeteler onların elinde devletin olanakları onların elinde. İktidarıyla muhalefetiyle bakın hiç ayırt etmeden söylüyorum. Hepsinin kendilerine göre televizyon kanalı sistematiği var istemediği hiç kimseyi çıkartmıyorlar oraya. Bizler ancak böyle il il gezerek ilçe ilçe gezerek yereldeki kitle iletişim araçlarıyla televizyonları gazeteleri ziyaret ederek ancak sesimizi duyurabiliyoruz. Devletten milyarlarca lira eski parayla bugünkü para ile milyonlarca lira hazine yardımı alıyorlar. Biz Demokratik Sol Parti olarak sizler gibi gerçek halkçı gerçek vatansever gerçek Demokratik Sol partilerin bu partiye olan dolaylı katkıları ile kendimizi ilerletmeye çalışıyoruz. Hiçbir kimsenin beş kurşunu ziyan etmiyoruz" diye konuştu. 

‘BUNLARDA ANLADI AMA ÇOK GEÇ’

“Bu noktada bir sıkıntımız var bu ülkeyi bölmek isteyen bu ülke toprakları üzerinde başka devletler kurmak isteyen bir küresel sistemin baskısı altındayız” diyen Aksala, şöyle konuştu: “Ecevit'i o yüzden göndermişlerdi zaten Amerika'nın Irak'a Türkiye toprakları üzerinden geçme isteğine Ecevit izin vermediği için iktidardan uzaklaştırdılar. O gün biz bu işi çok iyi yaparız diyerek Amerika’da karşılananlar Elhamdülillah Büyük Ortadoğu projesinin eş başkanıyım diyerek iktidara gelenler, bugün kazın ayağının öyle olmadığını anladılar. Şimdi onlar da gördüler ki; Amerika dünyanın başına bir beladır, onlar da gördüler ki öncelikle dünyanın başına bela olmakla birlikte Müslümanların da başına beladır. Ecevit onlara izin vermemişti, ben Müslümanları döktürtmem demişti burada ama bir buçuk milyon Müslüman orada katledildi. Onbinlerce kadına tecavüz edildi. O tecavüz edilen kadınlar doğum yapmamak için intihar etti. Dünyaya sözüm ona demokrasi vadeden bir küresel sistem ile karşı karşıyayız değerli kardeşlerim. Bunlar bir Arap baharı listesi ile başlamıştır şimdi Orta Asya bölgesinde ve tüm dünyayı içine alacak şekilde sözüm ona Türk baharı yapmaya başladılar. Ama bu Kazakistan'da akamete uğradı, bunu hükümet de fark ediyor artık, anladı. Ancak bunu anlamış olmaları bu ülkeyi bugüne kadar getirdikleri noktadan onları pirüpak çıkarmaz, bunu kabul etmeleri lazım.”

‘SİYASETTE GERGİNLİĞİN 

TARAFI HİÇ OLMADIK’

“Emanet tekrar ehline aldıkları siyasi partiye teslim aldıkları siyasi partiye Demokratik Sol Parti’ye yeniden vermelidir, verecektir. Buna gönülden inanıyorum” diyen Aksakal, siyasette gerginliğin tarafı olmadıklarını, hiçbir zaman kavga etmediklerini söyledi. Aksakal, “Kimseye hakaret etmedik kimseye itirazda etmedik kimseye gerçek dışı bilgiler vermedik, ne bildiysek, gördüysek doğru söyleyerek  anlatıyoruz paylaşıyoruz bugüne kadar hep çıkıp da söylediğimiz bir şeye yalan söyle diyorsunuz yanlış söylüyorsunuz diyen çıkmadı. Bu özgüvenle sizlerin karşısındayız” dedi.  

‘BU SOKAĞA GİRMEYELİM 

DEDİĞİMİZ YER YOKTUR’

Her sokaktan başları dik geçtiklerini söyleyen Aksakal, “Bu sokağa girmeyelim dediğimiz yer yoktur. Değerli kardeşlerim Bursa'da genel başkan yardımcılarımız var beni bugün yalnız bırakmadılar Bursa'da Bursa İl başkanımız, genel Başkan yardımcılarımız Ankara'dan gelen Parti yöneticilerimiz idarecilerimiz ve elbette Osmangazi İlçe başkanımız Mehmet Seskır, hepsi buradalar büyük bir heyetle buraya Bursa'ya geldik. İki günden beri çok güzel ziyaretler gerçekleştirdik. Değerli başkanlarım bu güzel organizasyon için tekrar tekrar teşekkür etmek istiyorum. Böyle bir kadro ile böyle İnançlı bir kadro ile samimi çalışmalar yürütebilen vatanını milletini insanlarını seven insanlarımız olduğu sürece Demokratik Sol Parti daima hedefe doğru yürüyecektir. Bildiğimiz doğruları değerli basın mensuplarımıza, herkese anlatıyoruz kalkınmak için çalışmamız lazım” ifadelerini kullandı. 

‘MEHMET BAŞKANIMI SİZLERE 

EMANET ETMEK İSTİYORUM’

“Osmangazi ilçe başkanımız Mehmet kardeşimiz can havliyle çalışıyor emek sarf ediyor, inşallah sizlerin de desteğiyle çok bir şey kalmadı şurada yerel seçimlere iki sene kaldı, sizlerin de desteği ile kapı kapı dolaşarak derdimizi anlatarak yapılan usulsüzlükleri anlatarak göstereceğiz ve bunların tek çözümünün Demokratik Sol parti olduğunu anlatıp önceki dönemlerde yaşadığımız huzur ve güven ortamını yenilen hep birlikte belediyelerimiz de sağlayacağız” diyen Aksakal, “Mehmet başkanımızla birlikte inşallah bunu Osmangazi'de başaracağız, tabii burada herkesi hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Mehmet başkanımızı da sizlere emanet ediyorum” dedi. 

‘ORTADA SEÇİM TAKVİMİ YOK’

Açıklama sonrasında bir gazeteci arkadaşın millet ittifakı ya da Cumhur ittifakı ile seçim ortaklığı yapıp yapılacağı ve erken seçim olabilir mi sorularına ise Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal şu şekilde cevapladı; “Ortada bir seçim takvimi yok, seçim gündeme geldiğinde ittifaklarla ilgili diyaloglar ortaya çıkabilir.Ama böyle bir gündem şu anda gözükmüyor.seçim sathına  girildiğinde bu ittifaklarla ilgili gelişmeler olabilir görüşmeler olabilir. Erken seçim kavramı eskisi gibi hadi erken seçime gidelim demekle olmuyor parlamentodaki milletvekillerinin erken seçim kanununa el kaldırmaları gerekiyor. Bu sayı ne muhalefet partilerinde iktidar partisinde erken seçime gidelim denmediği  için öyle bir şey görünmüyor. 360 vekil yok. Ancak Cumhurbaşkanı kendiliğinden derse ki erken seçime gidiyoruz o takdirde erken seçime gidilir. Ama o zaman da cumhurbaşkanı adayı olamaz, bu durumda gördüğümüz manzaraya bakacağız seçim takvimine göre çalışmalarımızı yapacağız ama gördüğünüz gibi Osmangazi’deki bu coşkuyu görüyorsunuz. Bursa'da da aynı şekilde güzel coşkulu iki gün yaşadık. Demokratik Sol parti olarak güçlü bir şekilde geldiğimizi kesin olarak söylemek istiyorum. Ben son olarak Bursa'da yaşayan 3 milyon insanımıza sevgilerimi, selamlarımı göndermek istiyorum, inşallah el birliğiyle hep beraber tekrardan iktidara geleceğiz demek istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 

‘BUGÜN BİZİM İÇİN BAYRAM’

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal’ın Bursa’ya gelmesiyle büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Demokratik Sol Parti Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Seskır, “Bugün bizim için bayram. Niçin bayram? Liderimiz Bursa'ya geldi. Yunuseli'nde ikamet ediyorum genel başkanımız benim ikamet ettiğim mahallenin esnaflarıyla buluşacak. Bu benim için çok mutluluk verici” dedi. 

Demokratik Sol Parti Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Seskır, Genel Başkanları Önder Aksakal’ın Bursa ziyaretini değerlendirdi.  Seskır, “Bugün bizim için bayram. Niçin bayram?  Ankara'dan sayın genel başkanımız liderimiz önderimiz Bursa'ya geldi.Yunuseli benim için çok önemli bir yer 1989 yılından beri Yunuseli'nde ikamet ediyorum genel  başkanımız  benim ikamet ettiğim mahallenin esnaflarıyla buluşacak.Bu benim için çok mutluluk verici” dedi. 

‘YENİ BİR PARTİ DEĞİLİZ,36 YILLIK BİR PARTİYİZ’

“Biz yeni kurulmuş bir parti değiliz. 36 yıllık bir partiyiz rahmetli genel başkanımız Mustafa Bülent Ecevit'in Partisi olduğu için bu parti yeniden boy verecek yeniden iktidara gelecek” diyen Seskır, “Sayın genel başkanımız Önder Aksakal önderliğinde bunu başaracağız. Ahmet Murat Özbilge bizim büyükşehir belediye başkan adayımızdı,Bursa'da bizim en büyük avantajımız iki tane Genel başkan yardımcımızın olması. Bugün iş yerine gittiğiniz zaman Altıparmak'ta günün 5 saatini vatandaşlarla geçiriyor çay kahve ikram eder dertlerini dinler, elinden geldiği kadar yardımcı olur,sadece dinlemekle kalmaz.Bursa'da  iddialıyız Osmangazi’de de iddialıyız. Belediye başkan adaylarımız da hazır Genel Başkan yardımcılarımız  yanımızda , genel başkanımız Önder Aksakal arkamızda bu güçle bu kuvvetle İnşallah hedeflerimize  varacağız.Bizim hedefimiz Osmangazi'de yine  hizmet anlayışını getirebilmek.İnşallah yerel seçimlerde ve genel seçimlerde de bu konuda iddialıyız.Sayın genel başkanımızın Bursa'ya gelmesi ayrıca Yunuseli mahallemize bizim uzun yıllardan beri ikamet etmiş olduğumuz mahallemize gelmiş olması bizleri gerçekten çok memnun etti.İnşallah bundan sonra da iddialı bir şekilde belediyeleri de alacağımızı söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı. 

‘KUYRUKLAR MAALESEF BİTMEDİ’

Yunuseli meydanında hala daha insanların ekmek kuyruklarında  beklediklerini söyleyen Seskır, “Kuyruklar bitti diyorlar ama hala daha kuyruklar devam ediyor, insanlar  ucuz ekmek alabilmek için uzun kuyruklarda beklemek zorunda kalıyorlar. Yunuseli’de yaşamaktan çok memnunuz ama mahallemize de birçok sıkıntı yaşanmakta ben Mahalleli için mahallemize yaşayanlar için 2018 yılından beri Osmangazi Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ile görüşmeme rağmen o zamandan beri bir tane park yaptıramadım. Malumunuz ben kendi imkanlarımla mahallemizde çocuk parkı yaptırdım” dedi. 

‘YUNUSELİ’NDE GÖRMEK BİZLERİ ÇOK MEMNUN ETTİ’

“Osmangazi özelinde çok güzel çalışmalar yapıyoruz” diyen Seskır, “Tabii bunlar seçim sürecinde analiz edilerek genel merkezde birlikte karar verilerek sonuç neticelenecek. Zaten adaylarla şimdiden toplantılar yapıyoruz, çalışmalar yapıyoruz.Osmangazi belediye başkanı olacak  şahsın ilk önce belediyedeki o kapıları söküp atması lazım. Ben belediye başkanı ile görüşeceğim denildiği zaman direkt seninle görüşebilmesi lazım vatandaşın.Özel Kalem müdürüne başvuru yok ,danışman vesaire kişilere derdini anlatmana lüzum yok.İnsanlar başkanlara  ulaşamıyorlar. Belediye Başkanı dediğiniz Halkçı olması lazım, halkın içinde olması lazım. Ramazan Altunöz eski Yıldırım belediye başkanını buna çok iyi örnek. O da başkan olmadan önce ben Belediye Başkanı olursam o kapıları söktüreceğim demişti ve seçildikten sonra hemen o kapıları söktürdü. Bunlar çok net ve ilk gününden son gününe kadar hiçbir şekilde Demokratik Sol Parti üyelerini  işe almadı en başından itibaren ben Belediye Başkanı oldum bundan sonra herkesin belediye başkanıyım dedi. Gerçekten Ramazan Altunöz bu konuda çok iyi bir  örnek ve bu şekilde bizde devam edeceğiz” diye konuştu.

‘BİRÇOK PROJEMİZ VAR’

Projelerini tek tek açıklayan Seskır, “Mesela benim projelerimden bir tanesi de ova köylerinde ihtiyacı olan köylere soğuk hava depoları kurmak. Gerçekten bu konuyla ilgili çok büyük bir sıkıntı var Bursa Ovası'nda. Gerekirse ben belediye olarak tarla kiralayacağım işçi  tutacağım orada domates ,marul biber vesaire birçok ürünün  direkt  üretimini  sağlayarak halka maliyetine satışlar gerçekleştireceğiz. Belediyeden halka böyle bir üretim süreci gerçekleştirecek mutlaka belediyenin bu tür işleri de girmesi lazım, halkın menfaati anlamında. Belediye Başkanı makamda oturmayacak. Ben şu anda mesela 136 tane mahallemi her ay geziyorum her ay ayrı ayrı mahallelerde saç tıraşı oluyorum, hem tıraşımı oluyorum hem de mahallenin nabzını yokluyorum” dedi. 

‘HALKIMIZIN DERTLERİ İLE DERTLENİYOR, ÇARE ÜRETİYORUZ’

“Cuma namazlarında da yine değişik değişik mahallelere gidiyorum bu hafta bu mahalledeyim, bir hafta Demirtaş'a gidiyorum, diğer hafta Panayır’a gidiyorum” diyen Seskır, “Diğer hafta başka mahallelere gidiyorum. Böylelikle ne olmuş oluyor böylelikle halkın nabzını tutmuş dertleriyle dertlenmiş oluyoruz. Bunları yaptığın zaman tabii çok güzel oluyor. Belediye Başkanı mutlaka bunları yapması lazım. Belediye Başkanı her zaman ulaşılması lazım cuma namazından çıktıktan sonra da camide halkın ihtiyaçları varsa orada görüşülebilir, dertler dinlenebilir, bunların yapılması lazım. Demokratik Sol parti belediyeciliğinde bunlar olacak. Bizim belediye başkanımız bakkal ve manavla oturup konuşabilecek berberle oturup çay içe bilecek. Biz Demokratik Sol parti olarak ilk dönemde belediye başkanlarımız bu şekilde çalışırsa İkinci dönemde de milletvekilliğine güzel bir hazırlık yapmış oluruz. Ramazan Altınöz  başkanımız olsun, Erdoğan Bilenser başkanımız olsun gerçekten bu şehirde izleri olan insanlar. Şimdi bu Ördekli Kültür Merkezi'nde Ahmet Murat Özbilge imzasını gördünüz zaman o yapıda insan gururlanıyor. Şimdi çıkın kaldırımlara bakın muhtarlar belediyeden çekiniyorlar. Birçok muhtar neredeyse iktidarın üyesi gibi çalışıyor. Onlar seçilmiş insanlar mahallenin eksikleri neyse onları mahallelerine getirmeleri için çalışmaları lazım. Esas amaçlarından  uzaklaşıyorlar” ifadelerini kullandı. 

‘GENEL BAŞKANIMIZ ARKAMIZDA,

BAŞKAN YARDIMCILARIMIZ YANIMIZDA’

Genel başkanları Önder Aksakal'ın mahalleyi ziyaret etmesinden çok memnun kaldık söyleyen Seskır, “Onu güzel bir şekilde ağırladık çok hoş bir buluşma oldu sayın genel başkanımızın kendileri de gerçekten çok memnun kaldılar çok coşkulu bir kalabalıktı. Bu manada bizleri kırmayarak mahallemize kadar gelen değerli Genel Başkanımıza ben buradan tekrardan teşekkür etmek istiyorum.Bu buluşmada yoğun bir şekilde bize  teveccüh gösteren Bursalılara, Yunuseli mahallemizde yaşayan arkadaşlarımıza , dostlarımıza ,esnaf kardeşlerimize, partililerimize, bütün halkımıza tekrar tekrar teşekkürlerimi iletmek istiyorum ve son olarak 84 milyon Türk insanına Yunuseliden sevgilerimi selamlarımı, göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.