Evini yanmış halde gören Adem Körpe, barakadaki 250 lirası, fotoğrafları ve annesinden kalan Kur´an için ağladı. Ancak küle dönen barakadaki Kur´an´ın sadece cilt kapağının yanması görenleri hayretler içinde bıraktı.
Edinilen bilgiye göre, Alata Mahallesi´nde zihinsel engelli olduğu belirtilen Adem Körpe´ye ait barakada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Barakada bulunan piknik tüpü de gürültüyle patladı. Kısa sürede alevlerin sardığı baraka dakikalar içinde kül oldu. Engelli vatandaş ise itfaiye ve polis ekiplerine yanan eşyalarını tek tek kaydettirdi.

Yorganı, yastığı, haplarının ve radyosunun yandığını söyleyen Körpe, “250 lira param da gitti. Onu da yaza saklamıştım. Aylık almıştım, engelli aylığım. Kur´an-ı Kerim, fotoğraflar, hepsi yok, hepsi yandı. Hatice annemin fotoğrafları da” diyerek gözyaşı döktü. Bir itfaiye eri tarafından soğutma işleminden sonra yandığı sanılan Kur´an-ı Kerim bulundu ve vatandaşlara teslim edildi. Ancak Kur´an´ın sadece cilt kapağının yandığı, yazılı kısımlarda ise herhangi bir zararın oluşmadığı görüldü. Daha önceden de komşularının yardımıyla hayata tutunan yaşlı adamın, tek başına yaşadığı barakasının yanmasıyla adeta dünyası başına yıkıldı.
İtfaiye ve polis tarafından yapılan incelemenin ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.