Mustafa TANITAN

Bursa Samsun Asarcıklılar Derneği ile Vefalı Türk Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu’nun Emek Mahallesi’nde bayram öncesinde düzenlediği sokak iftarı kamuoyunda büyük ses getirdi. Bursa Samsun Asarcıklılar Dernek Başkanı Çetin Gonca program öncesinde “Hepimiz kardeşiz” diye başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Vefalı Türk Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Platformu ile Bursa Samsun Asarcıklılar Derneği olarak Emek’te ortak düzenlemiş olduğumuz sokak iftarı programımız vesilesiyle Irak Türkmenleri, Doğu Türkistanlı soydaşlarımız, mahalle sakinlerimiz ve platformumuzun gönüllüleri ile biraya geldik. Peygamber Efendimiz’in ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ şeklindeki veciz sözünden yola çıkarak sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle dernek olarak üzerimize düşen sorumlulukları harfiyen yerine getirmeye çalışıyoruz. Kurulması kolay ancak yaşatılması oldukça güç olan dernekçilikte hiç de küçümsenemeyecek etkinliklerle de adını Türkiye'ye duyurma başarısını gösterdiğimiz derneğimiz sosyal medyadan da takip edilmektedir.” 

SELAM OLSUN TURAN’A! 

Gonca yaptığı açıklamasını şöyle sürdürdü: “Turan dünyasının yiğit erleri bir lokma ekmeği bölüştüler. Uygur'u, Türkmen'i ve Türk'ü bir sofra etrafında birleştiler. Yüz akı oldu topluluğumuz ve bir vefalı Türk'ün eli dokundu incinmiş yüreklere. Sevdaları bir, davaları bir ve ülküleri bir yürekler bir Ezanla açtılar ellerini semaya... Hep bir ağızdan amin dediler dualarla... Gönülleri birleşenler selam sizlere... Ey ekmeği alınanlar selam sizlere... Selam olsun Telafer’e, Kerkük'e, Türkmen Dağı’na! Selam olsun Türkistan'a, Urumçi'ye, Hoten'e... Selam olsun Tüm Türk yurtlarına ve ana vatan Türkiye'me.”

Osmangazi'de konforlu ulaşım Osmangazi'de konforlu ulaşım

POLAT'TAN DERNEK  YORUMU

İftar davetinin şeref konuğu Bursa Karabüklüler Derneği ve BURKAYFED Genel Başkanı Türkan Polat da yaptığı yorumda "Dernek çok aktif değil biraz biz harekete geçirmiş olduk. Yine de Allah eski başkanım Çetin Gonca’dan razı olsun; sokağı bize açmasa ve bizi mahalleli ile buluşturmasaydı biz de bu organizeyi yapamazdık" diye konuştu. Yemeğin ve yapılan duanın ardından projenin mimarı dernek başkanı Çetin Gonca yaptığı konuşmada, "Şeref konuğumuz Türkan hanıma teşekkür ediyorum. Projenin başından sonuna ve maddi boyutunu Vefalı Türk Sosyal Yardımlaşma Platformu Gönüllüleri olarak biz üstlendik; dernek aktif bir dernek ve yönetimi orada yoktu sadece bizlerin binayı ve sokağı kullanmamıza izin verdiler bir de masa - sandalye desteği... Platform olduğumuz üyelerimizin çoğunluğu şehir dışında olduğu için kalabalık olarak bir karşılama yapamadık sadece eşim ve ben sizleri karşılamış olduk" diye konuştu.