Özkan YILDIRIM/ÖZEL RÖPORTAJ

 ***Savaş Bey öncelikle bizleri, ekibinizi Bursa Açık Çarşı’da bulunan mağazanızda konuk edip ağırlamış olmanızdan dolayı teşekkür etmek istiyorum. Savaş Giyim gerçekten de Bursa'da bir marka olmuş durumda takım elbise, çocuk takımı, gömlek, pantolon, damatlık, ayakkabı ve daha birçok çeşidiyle sektörünün önde gelen kuruluşlarından. Savaş Suluyer kimdir?  İlk olarak sizi bir tanıyalım isterseniz sonrasında elbette Savaş Giyim ile ilgili sorularımız olacak.

‘12 YIL TEZGÂHTARLIK YAPTIM’

  —Güzel tanımlamanız için ben de sizlere öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Ben Savaş Suluyer,1983 yılında Ankara'nın Polatlı ilçesinde doğdum. Esnaflık baba mesleğimiz, manifatura tuhafiye, konfeksiyon da 40 yıllık babamın geçmişi var. Bende küçük yaşlardan itibaren babamın yanındaydım.2007 yılında Bursa'ya geldim. 15 senedir Bursa'dayım, buraya geldiğimde tezgâhtarlık yaptım çarşıda. Sonrasında Allah nasip etti tezgâhtarlıktan bu günlere geldik. Bursa'ya, Kapalıçarşı’ya, Çarşımıza Mağazacılık sistemini getirmenin derdindeyim. Normalde bizim burada mağazacılık sistemi yok. Çarşıya Mağazacılık sistemini taşıma amaçlı kuruldu. Çok şükür memnunum, müşterilerimizde memnun. Çarşımız çok güzel. İşlerimiz de Allah'a şükürler olsun güzel. Hedefimiz Bursa markası olmak. Savaş Giyim’in Bursa’nın kendine öz markası olması en büyük hedefimiz ve dileğimiz.

***Savaş Bey, gördüğümüz kadarıyla mağazanızda her şey var, peki bunlarla ilgili bize bilgi verir misiniz neler var, kalem kalem söylerseniz sevinirim?

MAĞAZAMIZ GİDEREK BÜYÜYOR

   —Bizim önceliğimiz düğüncü mağazası olmamız. Nişanlık, sünnetlik, cemiyetlik, tek parçaları da elbette yok dememek için bulunduruyoruz. Bizim mağazamız 4 katlı normalde,  şu anda 2 katta faaliyetlerimiz devam ediyor. 3 ve 4. katlarda tadilatımız bitti Allah nasip ederse bu sezon yetiştirebilirsek nişan abiye grubunu yetiştirmeye çalışacağız, yetiştiremezsek yeni sezona abiye ve gelinliği 3 ve 4. katlarımızda halkımızla buluşturacağız.

***Tam düğün sezonundayız, pandeminin etkisi de sona erdi, buradan düğün yapacaklara insanlarımıza neler söylersiniz Savaş Bey?

  —Pandemi bizi gerçekten yordu ama Allah'a şükürler olsun geçen sene yazın da güzel işler çıkarttık. Bu sene çok çok ümitliyiz. Düğün yapmak isteyen herkesi düğün arifesinde ki herkesi Tuzpazarı Caddesi No:111’deki mağazamıza bekliyoruz. Burada işinin ehli 5 personelimiz var müşterilerimize bu anlamda hizmet ediyoruz, zaman zaman personel sayımız part-time olarak artmakta. İnşallah ilerleyen süreçte daha fazla personel çalıştırarak daha güzel hizmet verebilmek Savaş Giyim'in olmazsa olmazları arasında.


 

   *** Peki, Savaş Bey Savaş Giyim'in gelecek hedefleri ile ilgili bizlere neler söylersiniz?

‘BURSA’YI BURSA HALKINI ÇOK SEVİYORUM’

Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret Şampiyon sporculardan Başkan Aktaş’a ziyaret

   —Tek hedefimiz önce bir Bursa markası olmak, sonrasında şubelerimizi oluşturmak ve bütün Türkiye’ye yayılmak. Ben Ankaralıyım ama şu anda Memleketim Bursa. Bursa’yı çok seviyorum, Bursa halkını çok seviyorum. Onlar da bizi sevsinler istiyorum tek dileğimiz bu. Diğer bir gerçek ise her zaman  bir cadde mağazası olmayı düşünüyor olmamız. Cadde üzerinde üst düzey kalitede böyle bir hedefimiz var ileriki süreçte. Savaş Giyim VIP adı altında ya da belki de daha başka bir isim altında olabilir diye düşünüyorum.

 BOL ÇEŞİT UYGUN FİYAT BURADA.

Marka olarak biz kendi markamızı çıkartmaya çalışıyoruz. Savaş Giyim olarak bir iki ay içerisinde kendi etiketimizi kendi üretimlerimizi yansıtacağız. Normalde üretimin %50’si kendi üretimimiz. Biz kalitemizi kendi markamızla halkımıza sunma çabasındayız. Markaların vermiş olduğu yüksek fiyatları halkımıza yansıtmak istemiyoruz, kendi markamızla uygun kalitede halkımıza sunabilmek en öncelikli hedefimiz. Güzel marka firmalarımız var ancak Savaş Giyim aynı kaliteli ürünleri daha uyguna sattığını da ayrıca belirtmek istiyorum.

   ***Savaş Bey, Savaş Giyim olarak sosyal projeler içerisinde de yer aldığınızı duyduk bu konuda neler söylersiniz?

   —-Savaş Giyim olarak Bursaspor'a sponsorluğumuz oldu. Yıldırım Belediyesi’nin spor okullarına forma sponsorluklarımız oldu, bundan sonra da bu tür faaliyetlerimiz devam edecek. Savaş Giyim olarak gençlerin ve sporcularımızın her zaman yanında olmaya özen göstereceğiz.

***Sizi genç bir iş insanı olarak yakalamışken gençlere olan tavsiyelerinizi de almak isteriz?

‘ANCA KALFA OLDUM DİYEBİLİRİM’

  — İşsizlik sadece ülkemizin değil dünyanın bir sorunu. Sadece bizim gençlerimizin tek eksiği iş beğenmemesi. Az iş, çok para kazanmak istiyorlar. Dünyada terlemeden ekmek yok, işsizlik bence biraz da bundan kaynaklanıyor. Ben Bursa için söylüyorum çalışana Bursa'da her yerde iş var. Biz burada tezgâhtar olarak çalıştıracak eleman bulamıyoruz. Yine biz burada asgari ücretin üstün de versek  de gerçekten tezgahtar bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Şu an teknoloji çağındayız genç nesil daha kültürlü olmasına rağmen maalesef kolay para kazanma derdinde, kolay zengin olmanın peşinde. Benim babam esnaftı, 2000 yılında iflas ettik. Ben 2000-2007 arasında Alanya'da tezgâhtarlık yaptım. 2007'de Bursa'ya geldim.2019'a kadar çarşıda tezgâhtar olarak çalıştım. 12 sene tezgâhtarlık yaptım. Ondan sonra Allah nasip etti burayı açtım. Bu elbette biraz da tecrübe işi, çıraklığını yapmadan ustalığını yapamazsınız. Biz hala daha ustalığa geçemedik, bu işin sınırı yok. Tekstil’in sınırı yok. Hala daha anca kalfalığa geçtim diyebilirim bu sektörde.

*** Peki, son olarak Savaş Bey Bursa'da düğün öncesinde hazırlıklar yapan insanlarımıza neler söylemek istersiniz?

‘HERKESİ BEKLİYORUZ’

  —Alışveriş yapmaları önemli değil gelsinler bizim Tuzpazarı Caddesi No:111’ deki(Açık Çarşı) mağazamıza uğrasınlar. Bir çayımızı içsinler illaki alışveriş yapmalarına düzüm yok ama mutlaka buraya uğrasınlar fikir alsınlar çeşitlerimizi görsünler daha sonra zaten nasip olursa zaten gelirler. Biz fiyatlarımıza, çeşitlerimize güveniyoruz. Herkesi, bütün düğüncüleri cemiyetleri öncesinde mutlaka mağazamıza bekliyoruz. Son olarak buradan a gazetesi okuyucularına Bursa'da yaşayan herkese sevgilerimi, saygılarımı göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum. Diyerek sözlerini tamamladı.

KARAR VERMEDEN ÖNCE MUTLAKA UĞRAYIN

Geniş ürün yelpazesi ve uygun fiyat politikası ile Bursa’da ve çevresinde düğün yapanların düğün öncesi uğrak yerlerinden olan Savaş Giyim’i bende bütün Bursalılara ısrarla önermek istiyorum. Kesinlikle Savaş Giyim’e uğramadan düğün alışverişi yapmayın.

İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Alacamescit Mahallesi,

Tuzpazarı Cd, No:111(AÇIK ÇARŞI)

Gsm: 0 536 938 78 03

İNS: savasgiyimm

OSMANGAZİ/BURSA