Gökhan GÜNDOĞDU/Özkan YILDIRIM

Öncelikle Başkanım bizleri, ekibimizi İznik'teki bu güzel kulüp lokalinizde konuk edip ağırladığınız için teşekkür etmek istiyorum. Sizi tanıyarak isterseniz röportajımıza başlayalım. Sonrasında elbette değişik konularla ilgili sorularımız da olacak.

13 YAŞINDA KALECİ OLARAK FUTBOLA BAŞLADIM

İzniksporumuza, bizlere böylesine güzel bir fırsat tanımış olmanızdan ve ilçemize kadar gelmenizden ötürü   ben de sizlere teşekkür etmek istiyorum.1968 İznik doğumluyum doğma büyüme buralıyım.1981 yılında İznikspor’da futbola başladım kaleci olarak. Yaklaşık 20 yıla yakın İznikspor’da futbol oynadım. 1986 yılında profesyonel takım da antrenmanlara çıktım direkt takıma girdim o sene 3. ligde Kütahyaspor bizim gruptaydı onlar şampiyon olup  ikinci lige çıkmışlardı,  son maçta Kütahyaspor ile oynuyorduk Kütahyaspor ile maç benim aramda geçti neredeyse. Sonrasında bana Kütahyasporlu yöneticiler transfer teklifinde bulundular böylece ikinci Lig'de de oynamış oldum. Şifo Mehmet'in Kahramanmaraş'ta şampiyon olduktan sonra Beşiktaş'a gittiği yıldı, o yılı ligde 5. bitirmiştik. Futbolun haricinde tarımla da  uğraşıyorum, çiftçilik zaten  çok fazla İznik'te biliyorsunuz. İznikspor’a başkan olma sürecine gelirsek , aslında ben böyle ne diyeyim sportif direktörlük düşünüyordum, belediye başkanımız Kağan Başkan çocukluk arkadaşım ,sen başkan   olacaksın dedi. Onun ısrarıyla oldu İznikspor’a   başkanlık yapacak zaten çok insan var burada bu kesin. Sonuç itibarıyla yine de ben kendimi başkan olarak kesinlikle görmüyorum, futbolcularımızın bir abisi gibi olduğumu zaten onların  sıkıntılarını uzun yıllar yaşamış abileri gibi davranıyorum. Amatör küme sonucunda ilgi alaka olmuyor , alacakları kalıyor, biz bunları sona erdirerek bitirdik.

İznikspor çok eski bir çınar,  sonuç itibarıyla ayakta durması için de destekler alması gerekiyor. En büyük desteği kimlerden nereden alıyorsunuz başkanım?

EN BÜYÜK DESTEK KAĞAN BAŞKANIMIZDAN

İznik'te zengin var ama sanayi olmadığı için çok büyük zengin yok. Fakat  tabi en büyük desteği belediye başkanımız İznik Belediyesi veriyor ,uzun  yıllardır bu böyle.Yıllardan beri yanımızda ,arkamızda onlara Kağan Başkanıma buradan  teşekkür etmek istiyorum ayrıca bunun yanı sıra Göksupark’ın sahibi Emin Bey’de destek oldular , sponsor oldular  buradan bu kadirşinas arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum.

BU YOLDA HERKESTEN DESTEK BEKLİYORUZ

Ticaret erbabı,iş insanı ,tüccarlarımızdan, esnaflarımızdan , çiftçilerimizden de ayrıca bizlerden desteklerini esirgememelerini bekliyoruz.Sonuç itibariyle herkes burada sonuca endekslenmiş durumda  yukarıya  çıkmış olsaydık ,3.Lig’de olsak gerçekten destekler artacaktır diye  tahmin ediyorum. Fakat oraya çıkmak içinde aslında desteklerin artması lazım. Sonuçta 3. Lig'e çıkıldığında iddaa  gelirleri olsun Federasyonu'nun deplasman giderlerine  yapmış olduğu destekler olsun artıyor.

Peki Başkanım altyapı çalışmalarını nasıl gidiyor?

ALT YAPIYA ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ

U-13’ten U-19’a kadar bütün yaş gruplarında takımlarımız mevcut, toplam 7 takımımız ve ayrıca A takımımızda süper amatör kümede mücadele ediyor.Alt yapıya özel önem gösteriyoruz. Eskiden a takımının yüzde yetmişi yüzde seksenini İznikliler teşkil  ederken,şimdi  tam tersine dönmüş durumda mutlaka bu altyapıya destek vererek U-18’den  U-19'dan daha fazla  futbolcumuzun A Takıma alma  hedefimiz bulunmakta. Bu manada bizde altyapıya elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz. Burada şöyle bir sıkıntı yaşıyoruz tam futbolcumuzu  yetiştiriyoruz o sırada üniversite sınavına giriyor sonra üniversiteyi kazanınca da hemen gittiğinde tabii biz de sıkıntı yaşıyormuş oluyoruz. Bunun yanı sıra aktarma ücretleri amatör küme takımlarından yapılan kesintiler çok fazla gerçekten bu iki sene önce 450 liraydı bu daha da artmıştır diye tahmin ediyorum bu aktarma ücretlerinin mutlaka bu sıkıntının giderilmesi lazım. Bu konuda  amatör futbol kulüpleri büyük sıkıntı yaşıyor.

İZNİKSPOR TAM BİR ULU ÇINAR

Sporun içinde olan insan sosyal oluyor çevresi iyi oluyor kötü alışkanlıkları olmuyor bunlar çok güzel şeyler kesinlikle kötü alışkanlıkları vesaire olmuyor, çocukların ,gençlerin.Bu manada çocuklarımızın gençlerimizin spora yönlenmesi bizim için çok önemli bizde İznik'te bu manada öncü durumdayız. Futbolda 300-350 kişilik bir futbolcu kadromuz  bulunmakta. Ayrıca güreş takımımız da mevcut durumda. Bir süre öncesine kadar kürek, tekwando, kickbox ,dart, basketbol, petlanton sporlarında da faaliyet gösteriyorduk, ama sonrasında İznik Belediyespor'un kurulması ile bu  yan spor dallarında faaliyet gösteren  sporcu kardeşlerimizi  İznik Belediyespor'a aktardık. Sadece İznikspor olarak futbol ve güreş dallarında faaliyet vermekteyiz. Haftada 3 gün futbol spor okullarımız faaliyet göstermeye devam etmekte. 100 tane çocuğumuz spor okullarında devam etmekte bir buçuk ay daha devam edecek.Buradan ümit vaad eden gençlerimizi çocuklarımızı  U-13’e ,U-14’de  artık yaşları hangisine müsaitse oraya alma çabamız var. Alt yapı maçları  önceden iki üç ay devam ediyor maçlar  bitince bitiyordu, antreman olmuyordu, şimdi onu da Belediye Başkanımız Kapalı Spor Salonu'nun yanına bir halı saha yaptı. Sporcularımız gündüz okullarına gittiklerinden antrenman yapamıyordu, akşamları onlara  yıl boyu  düzenli antrenman yaptıracağız. Buda tabii onlar için çok güzel olacak.Sayın başkanıma tekrardan bu güzel  davranışı dolayısıyla teşekkür etmek istiyorum.

İznikspor’un geçmişinde çok başarılı  yüzme sporcuları vardı.Türkiye birincisi olan ikincisi olan yüzücülerimiz  var. İnşallah şimdi yapılması planlanan yüzme salonumuzun devreye girmesiyle bu eski başarıların devamının geleceğine  yeni şampiyonların  tekrardan İznik'ten çıkacağını  ümit ediyorum.

Başkanım peki bu seneki  hedefiniz ne olacak süper amatör Lig'te İznikspor olarak?

Bursaspor’da Teknik Direktör Ümit Şengül’le yollar ayrıldı Bursaspor’da Teknik Direktör Ümit Şengül’le yollar ayrıldı

GÜZEL BİR KADRO KURDUK

Bu sene  güzel kadro kuruyoruz, ön anlaşma  yapmış olduğumuz başarılı futbolcularımız  var. Güzel güçlü bir kadro kuruyoruz. İnşallah  bu yıl bal ligine çıkacağımızı tahmin ediyorum. Süper amatör kümenin tecrübeli ,Bal Ligi'nde de oynamış başarılı 8-9 transferimiz olacak ,gerçekten kaliteli bir takım kuruyoruz.Bu manada iddialı bir şekilde sezonu açacağız. İznikspor'un 3.Lig özlemi çok fazla, bunu çok iyi biliyoruz, inşallah 2-3 yıl içerisinde de 3. Lig'e çıkma hedefimizde olduğunu ayrıca söylemek istiyorum. İznikspor yıllarca 3. Lig'de oynamış olduğundan böyle bir özlem var bu özlemi  de gidermek inşallah bizlere ve ekibimize kısmet olur diye tahmin ediyorum.

Hedefleriniz gerçekten çok güzel önce Bal Ligi ,sonrasında 3. Lig’i hedeflediğinizi söylüyorsunuz .Az önce de bahsettik ama bu yolda ,bu doğrultuda kalıcı gelirler çok önemli değil mi başkanım?

KALICI GELİRLERE İHTİYAÇ VAR

Yıllardan beri İznik'te konuşulan şey bu , otoparkları   en azından kulübümüze vermiş olsalar çok iyi olur. Hedeflerimiz büyük güzel bir takım kurduk ,  bu manada Otoparkların kullanımı ile ilgili Sayın Devlet Büyüklerimizden başkanlarımızdan bu yönde destek beklediğimiz ayrıca söylemek istiyorum. Kalıcı gelirin olmaması kulübümüz  içinçok  kötü. Bu anlamda diğer takımlarla rekabet etme anlamında, Sayın büyükşehir  Belediye başkanımızdan da bu konuda destek bekliyoruz.Sonuçta hedeflerini büyütmüş gözünü üçüncü lige  dikmiş olan İznikspor’un mutlaka bu yolda kalıcı gelirlere ihtiyacı var. Son olarak buradan başta bütün  futbolcularımıza, sporcu kardeşlerimize, camiamıza,İznik'te yaşayan bütün hemşerilerimize, Bursa'da yaşayan bütün kardeşlerimize,değerli başkanlarımıza, 84 milyon Türk insanına İznik'ten sevgilerimi, selamlarımı, göndermek istiyorum, esenlikler diliyorum.