Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti Mutluluğun yolu Osmangazi'den geçti
 
Özkan YILDIRIM
•     Başkanım Sizi tanıyarak röportajımıza başlayalım isterseniz. Sonrasında Nilüfer’deki çalışmalarınızla ilgili bizleri ve okuyucularımızı bilgilendirir misiniz?
 
ÜYE SAYIMIZI 2,5 KAT ARTTIRDIK
İnşaat ve emlak işiyle uğraşıyorum. Yaklaşık 16-17 yıldır da siyaset ile  iç içeyim. İyi Parti'nin kuruluşundan itibaren kurucu il yöneticisi olarak görev aldım, bu yolda 9 aydan beri de Nilüfer İlçe Başkanı olarak hizmet vermekteyim. Nilüfer ilçesinde başkan olduktan sonra Yargıtay onaylı üye sayımızı 700'den  1.750’ye çıkarttık. Böylelikle  9 ayda üye sayımızı 1.050 arttırmış olduk. Nilüfer ilçemizde toplam 64 mahallemiz var  64 mahallemizin tamamında  mahalle başkanlarımızın atamasını yaptık, bazı  mahallelerimizde  yönetimler oluşturmaya başladık. Nilüfer ilçesinde istişare heyetini kurduk, daha önce aktif hale getirdiğimiz bir istişare heyetimiz vardı. 33 kişiden oluşan bu  grubumuzla çalışıyoruz. Bu süre içerisinde  yerel seçimlerden sonra millet ittifakı adayı Nilüfer Belediye Başkanımız Sayın Turgay Erdem'in kazanmasından sonra yapmış olduğumuz 'millet ittifakı' adayına teşekkür manası ile programımız oldu. Yaklaşık 700-800 kişinin katıldığı bir etkinlik programımızı gerçekleştirdik. Onun dışında tüm mahalle başkanlarımız, Genel Başkan Yardımcılarımız ve Bursa'daki milletvekillerimizin katıldığı, Sayın Yavuz Ağıralioğlu’nun da katıldığı bir kahvaltı programımız oldu, buraya bütün mahalle başkanlarımız katıldı. Nilüfer ilçesinde halkın birçok sorununa değindik. Gençlerle ilgili otobüs biletlerine Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu fahiş artışları tepki amaçlı gençlik kollarımızın yaptığı bir etkinlik eylem planı gerçekleştirdik. Onun dışında biz tüm mahallelerimizi, 64 Mahalle muhtarımızı gezdik mahallelerimizin sorunlarını hem Nilüfer Belediyesi meclisinde hem de Büyükşehir meclisinde önergelerle beraber gündeme taşıdık bunların da birçoğu çözüldü, yani yapmış olduğumuz başvurulardan geri dönüşlerde almaya başladık. Dolayısıyla bu konuda seçimlerden sonra mahallelerdeki sorunları meclis gündemine taşıyarak çözümler bulmaya çalıştık. Bunları yaptıktan sonra o mahallerdeki üye sayılarımızı arttırdık, muhtarlarımız  bizlere teşekkür telefonları açmaya başladı bu tür durumlarla daha sık karşılaşmaya başladık. Bu da bizim tabii doğru yolda olduğumuzu göstermektedir, ilerleyen zamanda gelecek 1 yıl içerisinde üye sayımızı 3 binli rakamlara çıkartma hedefimiz var. Bunu da mutlaka başaracağız. 
DOĞRUYA DOĞRU YANLIŞA YANLIŞ DİYEBİLMEK ÇOK ÖNEMLİ
Belediye başkanlarının doğru yaptıklarına doğru, yanlış yaptıklarına  yanlış demeyi tercih ediyoruz. Milletimizin menfaati, halkımızın menfaatine yararlı yapılacak bütün çalışmaların yanındayız ama yanlış olanların karşısındayız bu Nilüfer içinde böyle, İstanbul içinde böyle, Ankara içinde böyle. En son Genel Başkanımız Meral Akşener hanımefendinin Bursa'ya yapmış olduğu ziyarette hem Nilüfer belediye başkanımız, hem Mudanya ve Gemlik belediye başkanlarımız bu ziyaretlere katıldı. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  Mustafa Bozbey de katıldı. Ayrıca, Nilüfer,  Mudanya, Gemlik ilçe başkanları  da katıldı. Dolayısı ile ilişkiler bozulmadan devam ediyor buradaki amaç şu yine tekrarlıyorum milletin menfaatleri adına olabilecek bütün hayırlı işler de buradayız ,milletin hayrına yapılacak işlere evet deriz ama olumsuz olabilecek durumlar da parmağımızı kaldırarak hayır deriz. Muhtarlara yaptığımız ziyaretlerde onların mahallelerdeki eksiklikleri ve yanlışlıkları meclis gündemine de ayrıca taşımaya devam edeceğimizi de ayrıca  tekrardan söylemek istiyorum. 
İVME HEP YUKARI..
 
•     Başkanım 9 ayda üye sayısını neredeyse iki buçuk katına çıkarmışsınız. Bu gerçekten büyük bir başarı ,bu  ivme  devam edecek mi?
Türkiye genelinde üye sayısını en çok artıran parti bizim partimiz. İyi Parti Ankara'da genel merkezimiz doğru politikalar ürettikçe bu artış bu ivme daha da artacak diye düşünüyorum. Biraz evvel konuştuğumuz gibi bizler doğru şeyler yaptıkça meyve veren ağaç taşlanır misali bizi aşağıya çekmeye, güçsüz kılmaya çalışıyorlar. Ama ben bu durumu olumlu olduğumu bizim genel merkezinde güzel politikaları ile daha da güzel olacağına, ivmenin yükseleceğine eminim. Asıl bizim konumuz delege seçimlerini gerçekleştirdik, yani ilçe kurultayında oy kullanacak olan üyelerimizi o mahallerdeki üyeler kendi içerisinde oy vererek bu delege seçimini gerçekleştirdik. Biz ilçe yönetimi olarak kesinlikle üyelerimize müdahil olmadık, Üyelerimiz istedikleri şekilde oylarını vererek delegeler seçildi. Şimdi bu delegeler ilçe başkanlığına aday olacak  arkadaşlarımızın yönetimlerini  doğru bildiklerini   onaylayacaklar bunu birçok siyasi  Parti yapmıyor bir tek  Cumhuriyet Halk Partisi kısmen  yapıyor.
 
PARTİMİZ İÇİN BURSA ÇOK ÖNEMLİ
•     Başkanım geçtiğimiz  hafta  Sayın Genel Başkan Meral Akşener Bursa'ya geldi bu kapsamda 2 gün süren bir programı oldu. Bu program nasıl geçti? Amacına ulaştı mı?
 
Sayın genel başkanımız Bursa'ya çok büyük önem veriyor. İyi Parti'nin Türkiye'de iktidar olabilmesi için geçen yolun halka dokunmaktan geçtiğini iyi biliyor genel başkanımız,  grup toplantısında da söyledi Türkiye'deki ilçelerin yüzde 70'ini 80'ini gezeceğini söyledi. Bu kapsamda Bursa'ya geldi. Bursa'da da Nilüfer'i ziyaret etti Nilüfer'de ilçe yönetimi ile oturdu hasbihal etti. Gemlik, Mudanya, Osmangazi, Kestel, Gürsu vesaire bütün ilçeleri gezdi. Nilüfer'e geldiğinde Görükle'ye gittik. Görükle'de gençlik kollarımızın önderliğinde, gençler ile buluşmalarını gerçekleştirdi gençleri dinledi, her genç ile birebir konuştu, bir buçuk saat kadar sürdü, programı aksamasına rağmen hiçbir genci dinlemeden kalkmadı. Üniversitedeki gençlerin işsizlik, güvensizlik, özgüven eksikliği konularındaki sorunlarını dinledi oradan Görükle Köyü Meydanı'ndaki Mübadele Derneğine geçti.  Orada da halkla hasbihal etti. Halkın beklentilerini. İsteklerini dinledi. Bursa’daki bütün programı çok randımanlı geçti ,çok güzel geçti bu çalışmalarımız neticesinde genel başkan Bursa'dan ayrıldı. Bundan sonra  biz genel başkanımızın kaldığı yerden  halkımıza ulaşıp sorunlarını dinleyerek çözümler üreteceğiz.  Nilüfer'de İyi Parti'yi birinci parti yapmak için uğraşacağız. Bunun için çabalayacağız buna gönülden inanıyoruz başaracağız. Tüm Yönetim Kurulu arkadaşlarımız ile birlikte bu inançla çalışıyoruz, son olarak bütün vatandaşlarıma sağlık, sıhhat, afiyet ve esenlikler diliyorum. 
 
İyi Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı’nın 2.Olağan Genel Kurulu 21.03.2020 Cumartesi günü saat 10:00’da Salon Liya,  Üçevler Mahallesi, 29. Sokak No:1 Kat:2 Nilüfer / Bursa adresinde yapılacaktır. Yeterli çoğunluğun sağlanamadığı takdirde, 22.03.2020 Pazar günü saat 10:00’da Salon Liya, Üçevler Mahallesi 29.Sokak No:1 Kat:2 Nilüfer/Bursa adresinde çoğunluk aranmaksızın yapılacaktır.
 
 
İyi Parti Nilüfer İlçe Başkanlığı
 
GÜNDEM
1- Açılış
2- Divan Teşekkülü
3- Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
4- Faaliyet Raporunun okunması ve ibrası
5- Mali Raporun  okunması ve ibrası
6- Siyasi Konuşmalar
7- Seçime Gidilmesi
8- Dilek ve Temenniler
9- Kapanış