Profiterolü yemesi zevkli yapması uğraştırıcı gibi gelse de doğru tarifle her şey kolay. Şef Rafet İnce'nin profiterol tarifi istediğiniz lezzeti yakalamanızı sağlayacak. Yazın soğuk tatlıları seviyorsanız profiterol de iyi bir tercih.

Profiterol tarifinin püf noktası kremanın ve çikolatanın kıvamıdır. İşte sosundan kremasına ve hamuruna kadar birebir tutan profiterol tarifi ve malzemeleri...

PROFİTEROL MALZEMELER

Hamur İçin:

1 su bardağı su

1 su bardağı un

4 yemek kaşığı tereyağı

5 adet yumurta

Profiterol Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli-Videolu) - Yemek.com

Krema için:

3 su bardağı süt

Yarım su toz şeker

1,5 yemek kaşığı un

1,5 yemek kaşığı nişasta

1 tatlı kaşığı vanilya

1 tatlı kaşığı tereyağı

Sos için:

200 gram bitter çikolata

200 gram krema

1 yemek kaşığı kakao

Sunum için:

1 Yemek Kaşığı Toz antep fıstığı

Tam Kıvamında Profiterol Tarifi, Nasıl Yapılır? - Yemek.com

Evde ekmek yapmak isteyenler bu haberde toplanıyor Evde ekmek yapmak isteyenler bu haberde toplanıyor

Hamuru için:

Profiterol tarifi için öncelikle tencerede tereyağını eritin. Ardından unu ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar karıştırın. Ardından suyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Yumurtaları tek tek ekleyerek mikserle karıştırın. Yani her yumurtanın ardından karıştırmanız gerek. Profiterolün püf noktası burasıdır. Her malzeme iyi bir şekilde karıştıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. Yağlı kağıt serili tepside profiterol hamurundan birer kaşık koyun. Ardından 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Kızardıktan sonra alın.

Kreması için:

Profiterol pişerken kremayı hazırlayın. Tencereye süt, şeker, nişasta, un vanilya ve tereyağını koyup kaynatıyoruz. Muhallebi kıvamına gelince buzlu suda soğuk benmari yapıp kremayı yoğunlaştırıyoruz.

Çikolata sosu için:

Krema, bitter çikolata ve kakaoyu tencerede karıştırıyoruz. Pişirdiğimiz hamurların içini kremayla doldurduktan sonra üzerine çikolata sosumuzu gezdiriyoruz. Toz Antep fıstığı ile süsleyerek sunum yapıyoruz. Profiterol tarifi hazır. Afiyet olsun...