Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Sosyolog Mutlu Çınar, “Hayme Ana’nın hayali olan Türkiye Cumhuriyeti gerçeğimiz oldu. Bizim gerçeğimiz çocuklarımızın rüyasına dönüşmesin diye Hayme Ana ve Hayme Ana’ları analım istedik” dedi.

Gülin Özdemir

Bursa Almira Hotel’de, farkındalık oluşturan öncü kadınlara bir saygı duruşu olarak ‘Hayme Ana Bacıbey Ödülleri’ töreni düzenlendi. ‘Hayme Ana Bacıbey Ödülleri’ bu yıl milli mücadelenin öncü kadınlarından olan Anadolu Kadınları Müdafaa-i Vatan Cemiyeti’nin (AKMVC) Kurucu Başkanı Melek Reşit Hanım anısına 7.kez sahiplerine takdim edildi.

Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi Bursa’da 2023’ün son, 2024’ün ilk bebekleri dünyaya geldi

“BU TOPRAKLAR BİZİM SON DURAĞIMIZ OLSUN”

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Şehirleri, Başkentler,  Çalıkuşları ve Bacıbey Kent Kültürü Derneği tarafından düzenlenen törende açıklamalarda bulunan Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Sosyolog Mutlu Çınar, “Hayme Ana Anadolu Türk tarihini değiştiren bir kadın Yassıçemen Savaşı’nda Hayme Ana’nın duruşu olmasa Anadolu Selçuklu devleti yıkılırdı. Bursa’nın da başkentlik yaptığı bir Osmanlı Devleti'nden bahsedemezdik. Biz askeri zaferlerimizden bahsederiz ama o askeri zaferlerin mimarı kadınlar, O göç yolundaki disiplinli tutumlarını atlarız. Bu noktada Hayme Ana özeldir. Hayme Ana hayatını göç yollarında geçiyor. Domaniç’e geldikten sonra Bursa’ya doğru bakıyor ve diyor ki ‘bu topraklar bizim son durağımız olsun.’ Şükürler olsun ki milli mücadeleyle birlikte Hayme Ana’nın hayali olan Türkiye Cumhuriyeti gerçeğimiz oldu. Bizim gerçeğimiz çocuklarımızın rüyasına dönüşmesin diye Hayme Ana ve Hayme Ana’ları analım istedik. Bu vesile ile de ‘Hayme Ana Bacıbey Ödülleri’  törenlerini başlattık. Türkiye’de iz bırakmış bir öncü kadının adına gerçekleştirdik. Bu yıl 7. sini düzenlediğimiz törenlerimizi Atatük’ün Sivas kongresinde ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ kararını alamsından sadece 1 ay sonra Anadolu Kadınları Müdafaa-i Vatan Cemiyeti’ni kuran Melek Reşit Han anısına verelim istedik” diye konuştu.

ORTAK DEĞERİMİZ

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç törende yaptığı açıklamda, “Biz Kurtuluş Savaşı’nı kadın kahramanlarımızla kazandık. Biz Cumhuriyet’i kadın kahramanlarımızla beraber kurduk. Çocuğunun ıslanmasını göze alarak çocuğunun battaniyesiyle cephaneyi saran Kurtuluş Savaşı’nın kahraman kadınları var. Dolayısıyla Cumhuriyet 100. yılına girerken hepimizin ortak değeri birleştiren bir unsurdu.  Ayrıştıran yaklaşımlara da karşı durduğumuzu burada tüm kadınlar olarak tekrar tekrar belirtmek istiyorum. AK Parti olarak biz kadınların hem sosyal hayatta hem ekonomik hayatta hem iş hayatında daha aktif rol alması için politikalarımızdan önemli gelişmeleri hayata geçirdik ve kadını politikalarımızın merkezine aldık” dedi.