Gökhan GÜNDOĞDU

Bursa’da kurulduğu 2014 yılından bugüne kimsesizlerin her şeyi, yardıma muhtaçların sevinen yüzü olan Kalbi Selim Derneği Başkanı Osman İpekçioğulları gazetemize amaçlarını, vizyonlarını derneklerini anlattı. Hayatlarını bu işe adamış bir avuç gönlü geniş insanla çıktıkları yolda neler yapılabildiğinin kanıtını gösterdi bizlere. Başkan Osman İpekçioğulları yaptığı açıklamada; “Kalbi Selim, içinde dünyaya ve fani değerlere ait bir tutku taşımayan Allah'tan başkasına yar olmayan sağlıklı kalp demektir. Yalnız, Allah(c.c.)'ın rızasını ve lütfunu kazanmak için 2014 yılında kurulan Kalbi Selim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, bu doğrultuda çalışma azmiyle şevk ile yola koyulmuştur. Amacımız; insanlığa faydalı faaliyetlerde bulunarak, yaşadığımız toplumun ve ulaşabildiğimiz herkesin huzurlu bir dünyada yaşamasına vesile olmaktır. Dünyada yaşanan sorunlar sonrası ülkelerini terk etmek zorunda kalan muhacir kardeşlerimize halkımızın ve devlet büyüklerimizin sağladığı desteği ulaştırmaya çalışıyoruz düzenli ve sistemli olarak erzak, yakacak, kıyafet, eğitim konuları da hizmetler veriyoruz. Bu zamana kadar yaptığımız çalışmaları, Allah (c.c.)'ın izni ve inayetiyle  yapmaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

BTSO'dan önemli adımlar BTSO'dan önemli adımlar

DERSLER SEVGİYLE VERİLİYOR
İpekçioğulları, şöyle devam etti: “Derneğimizde 8 derslik, 1 erzak deposu, 2 müdüriyet bulunmaktadır. Mülteci kardeşlerimize gönüllü eğitmenler tarafından, düzenli olarak, kültürel ve dini alanda eğitimler verilmektedir. Bu sayede kişisel gelişimlerini doğru yönlendirme ve sevgi ile aldıkları derslerle topluma faydalı kişiler olmalarını hedeflemekteyiz. Organizasyon aldığımızda dini ve manevi faaliyetleri yanında çocuklarımıza eğlenebilecek de bir ortam bulundurmaktayız. Erzak odamızda yardımseverlerden gelen erzakların düzenlemesi, steril bir ortamda koyup, ihtiyaç sahibi ailelere iletiyoruz.” 

YÜREĞİMİZİ HERKESE AÇTIK
Kalbi Selim Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin 1 Ekim 2014 tarihinde Duaçınar Mahallesi'nde kurulduğunu belirten İpekçioğulları, “Şehrimizde ihtiyaç sahibi, yetim, engelli ve aileleri hizmet vermekte olup, ayrıca özellikle son zamanda ülkemize Suriye'den iltica eden yetim ve engelli aileleri de hizmet vermekteyiz. Kalbi Selim Derneği çalışmaları kapsamında Bursa valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa il göç idaresi, Milli eğitim müdürlüğü il sağlık müdürlüğü, Bursa ilçe kaymakamları, Afad, Kızılay, Bursa il müftülüğü, Bursa kent konseyi ve birçok sivil toplum kuruluşu ile koordineli olarak ortak proje ve faaliyetlere yürütmekteyiz. Kalbi Selim derneğimize kayıtlı ihtiyaç sahibi 6000 aile (yaklaşık  30000 kişi) bulunmaktadır. Dernek olarak kimsenin; diline, dinine, ırkına, mezhebine siyasetine bakmaksızın yardım etmekteyiz. Bu ihtiyaç sahibi aileler de yaptığınız yardımı yanı sıra derneğimiz binasında 300 Suriyeli yetim kardeşimiz bulunmaktadır. Babaları ya da anneleri Suriye'deki iç savaşta şehit edilmiş yetim, öksüz çocuğumuza da iki yıldır değerler eğitimi verilmektedir. Yürüttüğümüz bu faaliyetler ile hem mazlumların yarasına merhem olmaya hem de devletimizin üzerindeki yükü bir nebze olsun halletmeye çalışıyoruz. Dernek binamız haftanın 7 günü 24 saat açık olmakta olup halkımıza hizmet vermeye devam etmektedir” diye konuştu.


 

Yabancı dil eğitimi de veriliyor

Kalbi Selim Derneği olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret ederek faaliyetler hakkında sürekli bilgi verdiklerinin altını çizen İpekçioğulları, “Ayrıca Türkçe ve İngilizce eğitimleri de veriyoruz. Sabahtan öğlene kadar okullara gidip eğitimler alıyorlar, öğleden sonraları da bizim derneğimizde eğitim görüyorlar. Allah nasip ederse gücümüz yettiği kadar tüm kardeşlerimize yardım etmeye çalışıyoruz. Bizim için dil, din ırk fark etmez. Yeter ki hizmet olsun” dedi.

DESTEĞE HAZIRIZ
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise Bursa’nın sanayisiyle, ticaretiyle, kültür hayatı ve tarihiyle gerçekten çok derinliği olan kadim şehirlerden biri olduğunu ifade ederek “Dolayısıyla da Bursa’da ekonomi ve sanatımızla ileri giderken beraberinde de insanlara daha fazla sahip çıkabilmek, özellikle Suriye başta olmak üzere muhacir durumdaki vatandaşlarımıza sahip çıkmak adına farklı sivil toplum kuruluşları, dernekler teşekkül ettiriliyor. Kalbi Selim Derneği de kurulduğu günden bu yana hayırlı işlere imza atan, aracılık eden bir dernek. Allah heyecanlarını ve gayretlerini arttırsın. Şahsım ve belediye olarak da yapabileceğimiz destek, katkı varsa her zaman hazır olduğumu ifade ediyor saygılar sunuyorum” diye konuştu.